Widok

Wszy - jaki skuteczny preparat dla dziecka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Możecie polecić coś na wszy, żeby się ich pozbyć?
Jakiś skuteczny szampon czy coś innego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sora forte szampon. Mojej córce, pomógł pozbyć się niespodzianki przyniesionej ze szkoły ;-)
Aa i jeszcze nafta kosmetyczna. Nawilżyłam same włoski, nie skórę głowy. Zawinełam ręcznikiem na 30minut i wyraziło gnidy, które później tylko zdejmowałami
lotion paranit- niefajnie sie naklada, bo tluste to , splywa po wlosach, ale skuteczne, dusi i usmeirca rowniez gnidy, nie tylko wszy,dla pewnosci powtarzasz kuracje po ok. tygodniu
sors forte szampon i potem stosować sora lotion zapobiegawczo przed wyjściem do szkoły lub przedszkola odstrasza wszy,szampon +lotion ok 20 zl

Opłaca się kupić CichoWsza, jedno opakowanie wystarcza na dwa miesiące ochrony przed wszami, i jest to fajna dyskretna ochrona, gumki nosi się na głowie tak jak zwykłe ozdobne

Też jestem zadowolona z tego jak działa Cichowsza. Wygodne gumeczki łatwe w upięciu, wytrzymałe. Różne stosowałam już rozwiązania przeciwko wszom i dopiero z tymi gumkami zostałam na dłużej. Wcześniej to się używało jakiś płynów, olejków itp., mało wygodne, nieprzyjemne...i tak dalej.

a co z chłopakami przecież nie będą gumek na włosach nosić, jak syn złapał wszy, to w aptece kupiłam parasidose po jednym zabiegu wszystkiego się pozbyliśmy, 15 minut to trwało. Ten preparat nie podrażnia skóry i nawet kobiety w ciązy mogą go używać.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

pomóżcie-pomysł na własny biznes (109 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry