Widok

Wybór auta :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :)

wszystkie auta diesel, roczniki 1998-2001

- Citroen Xsara (kombi)
- Citroen Berlingo
- VW Polo III (kombi)

albo może jakieś propozycje wygodnego auta, z dużym bagażnikiem, ekonomicznego, najlepiej diesla, w cenie ok 10tys.zł?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tomek co osoba to opinia. :) Golfa 4 ma mój mąż, porażka okrutna. Być może trafił kiepski model, ale właśnie chcemy go sprzedać.
Carismę mam już 2, pierwsza w benzynie ( 1,8 ) i również byłam bardzo zadowolona, tak więc może mam szczęście do aut, bo trafiam na fajne, zadbane i nieawaryjne ;)
Witam,
nie chce byc zlosliwy ale piszecie o megane 2005rok dci, ale tego nie kupicie za 10tys.
druga sprawa, kupowac kombi typu p206 to porazka, i do tego brzydka.
mercedesy to sie nie psuly, KIEDYS :) teraz juz nikt nie robi samochodow na 30lat.
volvo v40 fajne auto, ale poczytajcie glebiej o nich, z prawie kazdym rokiem byly "mikro" liftingi ktore cos poprawialy, no ale po 1999/2000 bylo ok.wczesniej padaly tam skrzynie biegow, no a diesel byl jesli sie nie myle byl z renault, i wcale nie byl ekonomiczny ani dynamiczny:P
nikt nie wspomnial o xarze, a to dobre auto, z dobrym wypasem.
mitasubiszi carisma i v40 to to samo/.a ich benzyniaki gdi to taki sam niewypal jak IDE w renault.
mam nadzieje ze traficie cos godnego, golf4 to dobre rozwiazanie, nie ma wielowachaczowego zawieszenia z przodu ktore bywa drogie w naprawie, pytanie czy za ta kase traficie cos godnego.
pozdro i powodzenia, ciezko dzis kupic dobre auto.
Aga, bez problemu ładuję wózek wraz z gondolą do bagażnika.
Jak trzeba załadować jeszcze więcej to ściągam półkę tylną i wtedy jak do ciężarówki wchodzi ;)
Carisma jest bardzo pojemna.
Jak coś zapraszam do siebie na kawkę :) i oglądniecie sobie na spokojnie autka, jazdę próbną itd ;)
dzieki Agusia już wysłałam maila:)
Ania - słyszałam, że tak właśnie jest ;) co na chwilę obecną mnie nie przekonuje ;P wręcz ogarnia mnie lekkie przerażenie jak pomyślę o rozmiarach auta ;)

Melpomena - napisz do mnie na maila ;) agusiagda@o2.pl
Agusia tak zupełnie nie na temat zapytam widziałam ponoć Twoje arcydzieło jakie zrobiłaś dla Martyszp,ten "latający" obrazek jakbyś miała kiedyś 5 minutek to ja bym tez coś takiego chciała:)))
Agusia jak sie nauczysz jezdzic duzym autem, to zapewniam Cie nie bedziesz sie chciala przesiasc na mniejsze:) ja jak moj maz mnie pierwszy raz posadzil za kierownica mojego auta to mu powiedzialam ze zwariowal i ta landara jezdzic nie bede! zaznaczam ze 2tyg wczesniej odebralam prawko:) ale po tyg juz nie chcialam zamienic sie na mniejsze auto, smigam i parkuje bez problemu:)
AgusiaGda ja narazie bez dzidziolca już zrezygnowałam z bycia rodzinką zastępczą tak więc moge kupić autko dla siebie tylko:) a Wam to przecież potrzeba czegoś dużego bo rodzinka się powiększyła i Gabryś też musi miec wygody hihi i wszystkie zabawki muszą się zmieścić:))
mam nadzieję,że uda się Wam kupić coś fajnego :)
Lambada a jak wyglądają części zamienne chodzi o koszty wszyscy mnie starsza,ze w serwisie mercedesa zostawiać będę majątek bo nikt mi nie naprawi "A" w razie co bo ciężko się dostać wszędzie pod maską poza tym dużo elektryki.Co do automata to tylko i wyłącznie cholery dostaję jak widze sprzęgło chyba za nerwowa jestem:))
Boję się,że kupię bite auto szczególnie jak widzę w ogł.że przyjechało z niemiec,tak myślałam,ze jak pojadę ew.kupić to chcę podjechać na komputer i sprawdzić czy nie miało wypadku itd.myślisz ze to dobry pomysł?
moja przyjaciółka kupowała Tigre tez sprowadzaną,ale miała farta bo tak naprawde tylko lambda była do wymiany,potem była na komputerze i autko nie było bite teraz jeździ i chwali sobie,udało się jej kupić po prostu dobrze.
dzięki za kolejne opinie i rady :D wiedziałam, że na Was zawsze można polegać ;)

Kasia31 - i nie masz problemów z załadowaniem wózka do bagażnika? z gondolą? :P

Aga111 - wcześniej braliśmy pod uwagę Mondeo :P ale stwierdziliśmy, że to chyba jednak za duże auto :P tym bardziej, że mam prawko od 11 lat i tyleż samo nie jeżdżę ;) więc czeka mnie nauka od nowa :P

Melpomena - pewnie ze się nie gniewam ;) też wolałabym jakiegoś Hatchbacka :P ale niestety :P musimy mieć pojemne auto z wielkim bagażnikiem :P tym bardziej, że i moja Mama i drudzy Dziadkowie mają działki ;) więc będziemy musieli wozić dobytek Młodego ;) (teraz wózek, później jakiś rowerek itp.)

ja tam sie nigdy nie spieram dobry nie dobry, kwestia gustu i tego na co sie trafi.. odpukac kupujemy tylko renault i jestesmy zadowoleni ,maz ma juz 10lat clio i jeszcze nigdy nie nawalił:) takze polecam zaufac swojemu gustowi:) i intuicji :)
mam wtyki w serwisie automatow-polecaja tylko niemieckie.
wiec ja tez polecam, bo im ufam;-)
ale gratuluje udanego francuza;-)
hmm ja mam megane kombi w automacie 1,5dci 2005r sprowadzony przez salon, bo faktycznie w Pl nie byl sprzedawany i nie moge na to auto narzekac, jest b duzy ale zwrotny, swietnie sie prowadzi i poki co nie mam z nim zadnych problemow, wiec co do zdania "tylko niemieckie" sie nie zgodze bo kumpela ze swoim vw ciagle w warsztacie siedzi.. zalezy tez na jaki model sie trafi..
Kupujac uzywane auto niestety zawsze ponosi sie ryzyko, warto obejrzec auto z kazdej strony i nie podejmowac decyzji pod wplywem chwili, najlepiej pojsc ogladac auto z kims znajomym, kto bez emocji oceni jego powierzcownosc.. zwracaj tez uwage na stan licznika(zbyt maly przebieg powinien tez wzbudzic podejrzliwosc..) no i oczywiscie koniecznie jesli juz podejmiesz wstepna decyzje na tak jedz z autem na warsztat wydasz na porzadny przeglad ok 150 zl ale z pewnoscia sie to oplaci..
ja zanim kupilam swoje auto bylam z 3 innymi na przegladzie i okazalo sie ze jeden byl przekrecony na liczniku mial 130tys a na nalepce ze zmiany oleju dwa lata wczesniej widnialo 176tys:) a drugi niby bezwypadkowy mial dachowanie.. :) odwiedz tez str autocentrum.pl jest tam duzo informacji o modelach aut i porady jak kupic
W kazdym razie trzymam kciuki za dobry zakup i powodzenia
w takim podobnym kształcie, to trudno cos znalezc innego, na pewno dobre sa w automatach BMW 3, juz kilka osob mi polecalo, tylko nie kazdy lubi te auta. Slyszlalam faktycznie ,ze A klasy sa awaryjne, ale w gruncie rzeczy to zalezy od egzemplarza, a poza tym serwis mercedesa i czesci sa u nas łatwo dostepne. Łatwo zlapac okazje cenową,ale zawsze warto wziac ze soba kogos kto ma oko, bo moze sie okazac,ze bylo bite, czesto sproawdzaja takie np z niemiec. Ale mozna tez miec farta;-)
Ja jezdze "S-ką" , po roku czasu nie robie z nim nic, tylko trzeba jak to w automatach dbać o skrzynie. W miescie to bardzo wygodne rozwiazanie. Niestety sporo pali.
Dzieki za odpowiedź,no właśnie wizualnie bardzo mi się A klasa podoba,siedziałam w srodku i było ok,lubię wysokie autka,patrzyłam na allegro tak za 14-15 tys już można ew kupić,a może doradzisz coś jeszcze innego?
jezeli automaty to tylko niemieckie- audi, bmw, mercedes(najlepszy)
inne marki robią automaty rzadko, nie sa dobre, ciezko u nas dostać coś porządnego.
Mercedes A klasa ma specyficzny kształt i troche "dziwnie" sie w nim siedzi,ale jezeli lubisz takie auta, to bedzie Ci wygodnie.
No i gorsza wiadomosc- na takie auto musi byc ok 18-25 tys.
Agusia ja też się szykuję do zakupu autka na wiosnę kwota podobna ok.10tysiecy,ale zdecydowanie nie kombi raczej cos miejskiego no i koniecznie automat:) widzę,że obecnie interesujemy się tym samym czyli autkami:))) mam nadzieję,że się nie pogniewasz na mnie i nie dasz mi minusa:)jak się podczepię w twoim wątku z pytaniem o Mercedesa A klasa,Renault Twingo ew.coś innego w tym przedziale i z automatem:)strasznie się napaliłam na mercedesa,ale niby awaryjny i sama nie wiem:(
a my mamy volvo v40 i jesteśmy super zadowoleni. Teraz szukamy drugiego auta dla mnie :) i też rozglądamy się za volvo. Można takiego z rocznika 1999 - 2000 dostać za 12 - 14 tyś. Naprawdę polecam!
ja polecam ford mondeo kombi ale cena powyżej 10.tyś, ale dla rodzinki z małym dzidziusiem super ! trzymam kciuki !!! za poszukiwania
Mój to 98r więc z tych starszych modeli i z nadwoziem Hatchback
Auto 12sto letnie ale od wielu lat jestem z niego zadowolona.
No i ma ocynkowane blachy, więc odpukać jeszcze w ogóle nie rdzewieje.
Minus jego jak dla mnie, to:
-Półka tylna skrzypi trochę ( podobno taki urok tego auta, przekopałam chyba wszystkie fora mitsubishi i nikt na to nie ma rady ) ;) Ja już przywykłam do tego skrzypienia lekkiego :)
-Tył auta jest dość wysoki i trzeba przyzwyczaić się, bo w lusterku wstecznym nic nie widać ;)
-silnik dislowski i trochę go słychać ( nowszy rocznik jest cichutki )
- no i kolejny odkryty minus na dzień dzisiejszy, to pasy mogłyby byc dłuższe. Trzeba sposobem zapinać fotelik ;) ale starcza pasa na zapiecie
do góry