Widok

Wycofano lek przeciwgorączkowy..

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wycofano-popularny-lek-przeciwgoraczkowy-dla-dzieci,wid,17105578,wiadomosc.html?ticaid=113fd4
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ibufen forte MOŻNA stosować od 3 miesiąca życia!
14 lutego 2014 Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych zatwierdził rozszerzenie wieku stosowania leku Ibufen Forte o smaku truskawkowym, zawiesina doustna 200 mg/5ml, z od 1 roku do od 3 miesięcy.
A inne preparaty zawierające ibuprofen czyli np. Ibum, Nurofen, Bufenik w dawce 200 mg/5 ml już dawno miały opis , że są od 3 miesiąca życia.
Więc niepotrzebna panika.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
po co ?
Przecież to tylko błąd na opakowaniu, skoro masz już roczne dziecko to nawet przez przypadek błędnie nie podasz ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja właśnie taki ibufen mam i co teraz powinnam zrobić? zanieść do apteki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ibufen Forte za błędne oznaczenie, że można podawać od 3 m-ca, zamiast od 1 roku. Tylko jedną serię.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry