Widok

Wymiana licznika Energa

Witam. Przy konieczności wymiany, ile czasu czekaliście na wymianę licznika na dwukierunkowy z Energa Wejherowo? Od momentu zgłoszenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do 30 dni.
Zapisane w zgłoszeniu, a rzeczywistość?

ja czekałem właśnie miesiąc

Dziękuję za odpowiedz, czy dawno to było? Miesiąc wymiana licznika czy już nowa umowa (licznik wcześniej)?

10 dni... bardzo miły Pan z energi... przejezdzał przez Bojano jechał na chwilę do Kielna... zadzwonił czy akurat ktoś będzie w domu... za godzinę był na miejscu... licznik - instalacja - zdjęcia - protokół - może 50 minut - wszystko sprawdził... fotowoltaika działa... i super
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taaa, a świstak siedział i zawinął sreberka. Monter musi mieć zlecenie na wymianę (a nie że przypadkiem i zadzwonił), 10 dni to Energa Obrót nie załatwi jeszcze sprawy a co dopiero Wejherowo

Wejherowska Energa to prawdziwy koszmar a załatwienie tam czegokolwiek to droga przez mękę!
My czekamy już 35 dni kalendarzowych i brak kontaktu , przy próbie dowiedzenia się o status sprawy w siedzibie Energi drzwi na cale 2 cm otworzyła nam starsza , bardzo nie zadowolona Pani która z resztą nic nie wiedział i dowiedzieć sie nie chciała!
do tego w Taku załatwiania spraw dowiedziałem się jednej bardzo iteresującej rzeczy
instalacje którą założyła nam wysoce doświadczona firma trzeba zgłosić do straży pożarnej a ta wymaga stosownego projektu który nie został wykonany przez instalatora - ten twierdzi ze nie mają takiej praktyki
wszystko fajnie ale w przypadku najmniejszego spięcia i pożaru domu czy nawet zwarcia instalacji ubezpieczyciel na pewno nie wypłaci odszkodowania jeśli instalacja nie jest odebrana przez strażaka!

Tak myślałem że będą z nimi przeboje, ale wymóg strażaka jest dla instalacji ponad 6.5kWp. Ja mam trochę mniejszą.

Inne tematy z forum Bojano

KOMUNIKACJA W KOLECZKOWIE (60 odpowiedzi)

Witam mieszkańców Koleczkowa. Chciałabym zapytać jak można dostać się do Koleczkowa z Chyloni ?...

Do licznych włascicieli psów (29 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (718 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

do góry