Widok

Wymiary gondoli w wózku dziecięcym

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, drogie Mamy, właśnie przymierzam się do zakupu wózka i zastanawiam się jakie wymiary wewnętrzne powinna mieć gondola, żeby dziecku było wygodnie? Może macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Zastanawiam się nad kupnem wózka Bebetto Torino ale ze to moj pierwszy wózek to mam wiele wątpliwości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przede wszystkim każdy wózek obejrzyj i zmierz osobiście, bo wielu producentów kłamie na swoich stronach internetowych i zamiast wymiarów materacyka podaje wymiar zewnętrzny gondoli. Np przy Mutsy (materacyk 73-74cm, producent podaje 80cm) różnica jest gigantyczna. Dużo zależy od tego, jak duże urodzi się dziecko i jak szybko będzie rosło. Ja musiałam wymienić gondolę na większą, bo dziecko mi bardzo szybko rosło i się nie mieściło. Z kolei znajomi zamienili gondolę na mniejszą (!!!), bo ich córeczka była mała i w dużej gondoli sprawiała wrażenie "zagubionej", wolała mieć ciaśniej.

Dokładnie, wymiary bywają różne. Można kupić wózek z dużą i małą gondolą. Pomyśl na ile ma ci to starczyć, czyli czy tylko na lato czy dzidzia urodzi sie na zimę i lepiej żeby gondola dłużej służyła. Moim chłopakom gondola służyła krótko, bo oboje urodzili sie duzi i dłudzy i mając na starcie 60 cm rośli błyskawicznie i szybko przeszłam na spacerówki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

do góry