Widok

Wynajmować czy na kredyt brać... Jak żyć?

Towarzyskie Temat dostępny też na forum:
Co lepsze, a może co gorsze..?! Bawić się w wynajem, spłacać czyjś kredyt czy już lepiej zacząć spłacać swój własny, 30 lat zleci i za chwilę będzie "moje".. A może jednak wynajmować, i tak trzeba komuś płacić, a można uniknąć pętli na szyi jaką poniekąd jest kredyt..
Kupić te 35 m2, czy wynajmować 50 (oczywiście z kimś, gdzie tam samemu...)
Taka tam zagwozdka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Randall, wyluzuj kobieto. Jeżeli nie podobają Ci się wątki i komentarze , nie czytaj, nie komentuj. Oszczędzisz sobie nerwów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pozwole sobie zacytować inteligentne, na poziomie, wypowiedzi randall z wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/Cwaniak-w-wypasionej-audicy-NE-95335-t598904,1,60.html

"Co za mendy! Prymitywne ćwoki! Gdybym była facetem to poświeciłabym życie żeby takie chwasty pielić.

ps
do wszystkich facetów...
jeśli jestes Prawdziwym Facetem to nawet kiedy w drelichach, pchasz taczkę z krowimi odchodami to cały świat nadal wie, że jesteś Prawdziwym Facetem ...
Jeśli masz wypisane na ryju swoje cwaniactwo i mendziarstwo to ani fura, ani komóra... nie zmienią tego wizerunku"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zajrzyj do notatek. Lykasz wszystko jak indor cegly.
Lizuchu...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Pajac z ciebie maniaku slowotoku bez ikry
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
Chciałabyś, żebyśmy osiągnęli Twój? Podobno wykształcona, a rzuca w swoich wątkach "kur*ami" i "piz*ami" - to dopiero swoboda...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kazdy watek psujecie swoimi umizgami i to jest wlasnie zenada.
Pojawia sie ktos, kogo chcialoby sie poczytac to gasicie swoja rezyserowana swoboda i wszechwiedza...
Szczerze mam dosc tego forum i tych plytkich, dennych, przezroczystych gierek.
Nie znosze pozerstwa, obludy.
Wlasnie osiagnelam wasz poziom.
Dobrej zabawy...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
@randall:

Nie wiem, czy zauważyłaś, ale piszesz to na podforum o nazwie "Towarzyskie". Opis podforum: "Dyskusje towarzyskie - wątki mogą ewoluować..."

Nie ma w opisie: "poradnictwo życiowe" czy "tylko poważne tematy".

Może, z łaski swojej, uwzględnij to, zanim zarzucisz innym lizanie tyłków?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Randall...normalnie żenada.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, randall, lepiej pobluzgać sobie na innych, tak jak to robisz w dziale Motoryzacja? :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
To może "śmietanka" tutejsza napisze coś "jak żyć"...
Sami prezesowie? Sami pracusie, którzy już wszystko maja?
Tzw. "obrotni", którzy zyją jak królowie...?
Tylko minusowac potraficie? Tylko o du...e maryni pisać?
Każdy wątek wypełniacie mróżeniem oczek i lizaniem sobie tyłków a człowiek zagląda poczytać coś naprawdę wartosciowego...
GDZIE to jest?
Forum Prywata i tyle... Ot co...
Gierki, szmerki i struganie panów forum a jak człowiek zada konkretne pytanie na ważny temat to i po 3ech dniach "0" odpowiedzi...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7
Cross sam się pociesza :D
Oj, Cross, Ty jak zawsze... ;)))
"Ja 15 lat miałam już dawno..."

Mikro nie przesadzaj. Nie aż tak dawno. :)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
Kiedyś miałem taki sam dylemat jak Ty. Moja sytuacja wyglądała troszkę gorzej.
Staranie o kredyt nie miało sensu gdyż prowadziłem działalność gospodarczą, nie miałem płynności finansowej.
Inwestorzy czasami płacili regularnie a czasami wcale.
Mieszkałem z mamą i rodzeństwem. W wieku 26 lat zdecydowałem się pojechać za granicę zarabiać pieniądze.
Brak znajomości języka ( tyle co z filmów i dwóch ostatnich lat podstawówki pamiętałem) oraz brak wykształcenia deklasował nie na samym starcie.
Lecz moja chęć pracy i determinacja wszystko wyrównały :)
Po trzech latach pracy za granicą zrozumiałem że jeśli będę oszczędzał to w czasie kilku lat jestem w stanie odłożyć na własne mieszkanie.
Od tamtego czasu zacząłem konsekwentnie odkładać pieniądze na lokatach. W następnych latach patrząc na konto bankowe nie mogłem uwierzyć że to się udaje, "jestem coraz bliżej celu"
Teraz mam 34 lata. Własne mieszkanie(trzy pokoje 55m)kupione w stanie deweloperskim, urządziłem mieszkanie w standardzie (nic taniego i nic drogiego. Wszystko kupowane w granicy rozsądku.
Niskie koszty utrzymania nieruchomości.
I to wszystko za gotówkę zarobioną za granicą.
Ty jesteś w dużo lepszej sytuacji. Po studiach, znasz języki obce.
Jedź za granicę zarabiać pieniądze na własne mieszkanie.
Na początku jest trudno, jak każdemu ale warto.
Pomyśl sobie czy nie było by fajnie jak w wieku około 36 lat miała byś coś swojego, bez kredytu i martwienia się czy emerytura starczy na opłaty ostatnich rat za mieszkanie.
Z tego co piszesz Tobie będzie łatwiej wyjechać bo nie jesteś w związku. Może poznasz tam odpowiedniego faceta i wspólnie będziecie realizować ten plan. Zawsze łatwiej we dwoje i zdecydowanie szybciej.
Pozdrawiam i zyczę spełniena mażeń ( tych realnych)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
W wieku 15 lat myślałam o wielu rzeczach ale dziecko,dom,stały partner i praca to była dla mnie wtedy abstrakcja...Randall,zadziwiasz mnie,nie pierwszy raz zresztą;)...ps.czy masz już plany co będziesz robiła na emeryturze?;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na szczęście , żyjemy w czasach kiedy nawet dorośli mogą nadrobić braki w edukacji ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Ruda Wredna;

Doskonale się rozumiemy.
R.N.
Są rodzice , którzy nie finansują dzieciom studiów i jeszcze patrzą jak wyciągać kasę od dzieci :-/
Cyt. "...Fakt, zaplacil za moje studia"

To bardzo dużo miałaś zaoferowane od rodzica.

P.S.
Dzieci z terenów wiejskich, równie zdolne jak Ty o tym marzą a ich plan właśnie się na tych marzeniach kończy;-)
Muszę uzupełnić, bo nie zabrzmiało to jednoznacznie: Pomyślałam to samo o Twoich komentarzach, zanim przeczytałam Twój wpis ;P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Jaki program do wizualizacji mieszkania?? (22 odpowiedzi)

Hejka, może ktoś polecić jakiś fajny program gdzie bede mogla zaprojektować całe mieszkanie?...

Rabata z różami (4 odpowiedzi)

Chciałbym założyć przy domu osobną rabatę z różami, tak aby wyglądała pięknie nie tylko w okresie...

Jak mieszka się w bloku? (17 odpowiedzi)

Czesto słyszy się, że mieszkanie w bloku to same udręki. Szczególnych powodów do zmartwień...

do góry