Widok

Wypadek będąc w ciązy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej mam takie pytanie. Czy kiedy kolwiek miała jakąś pani podobna sytuacje. Jechałam z rodziną samochodem (będąc w ciązy w 12 tc ) gdy nagle jakiś samochód wjechał nam w tył samochodu była policja wezwana wszystko tam mój tato załatwił. Ja pojechałam do szpitala żeby zobaczyć co z ciążą, wszystko było dobrze A ze mną trochę gorzej. Miałam skręcenie i nadzorowanie odcinka wizyjnego kręgosłupa i stłuczenie ściany brzucha. Ubezpieczalnia uznała że nie należy mi się odszkodowanie ( nie miałam robionych żadnych rendgenów ponieważ kobiecie w ciązy się ich nie robi) więc sprawa idzie do sądu. Więc chciałabym mniej więcej się dowiedzieć czy mam szanse na odszkodowanie ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Naderwanie odcinka szyjnego kręgosłupa *

Po pierwsze: jakie odszkodowanie? Z jakiego tytułu? Z OC sprawcy wypadku, czy jakiegoś innego?
Po drugie, RTG się rzeczywiście nie robi, jeśli nie jest to konieczne. Ale można zrobić np. MRI. Nic nie piszesz, czy poza stłuczeniem/skręceniem, odczuwałaś/odczuwasz jakieś inne dolegliwości i czy chodziłaś z nimi do lekarza.

Z oc sprawcy. Jak byłam w szpitalu to nawet nie mówili o czymś takim jak mri. Bolał mnie kark i chodziłam ponad tydzień w kołniezu, a później chodziłam na rehabilitację karku. I normalnie od ortopedy mam dokumenty że byłam u niego i że miałam ten problem z karkiem i on mi wypisał skierowanie na rehabilitację.

Reasumując: w wyniku wypadku, spowodowanego przez konkretną osobę, doznałaś uszczerbku na zdrowiu. Możesz to udokumentować, bo masz dokumentację medyczną urazu typu biczowego. Sprawca jest znany, zatem jak najbardziej należy ci się odszkodowanie z ubezpieczalni sprawcy. Teoretycznie sprawę masz wygraną. Teoretycznie, bo jakie są nasze sądy, każdy widzi ;]
Sprawą odrębną jest wysokość odszkodowania. I tu już warto pokusić się o dobrego papugę. Zresztą... jesli ubezpieczalnia jest niechętna wypłacie odszkodowania, to już i tak warto.

Wlasnie mam adwokat i mówił mi że wszystko jest zależne od sądu. A od ubezpiczalni już dostałam odmowę O wypłacanie odszkodowania dlatego sprawa trafia do sądu.

1. A czym jest motywowana odmowa?
2. Przed drogą sądową warto napisać odwołanie do TU. Niektóre mają zwyczaj odrzucania roszczeń "na wejściu", w nadziei, że części poszkodowanych nie będzie się chciało bawić w drogę sądową.
Droga sądowa jest niestety długotrwała i uciążliwa. A co gorsza - nie daje pewności wygranej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry