Widok

Wypłaty 500+ cz.2

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Tamten watek mocno się rozwinął, także zapraszam tutaj- kontynuacja:))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
w gdansku przelewy sa w pon srode i piatek ale dalej cisza niekturzy pisali ze decyzji niedostali a przelewy tak wiec zastanawiam sie jak to dziala
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy w Gdańsku tez żądali od Was dostarczenia pit za 2014 gdy ktos stara sie tez na pierwsze dziecko?Ja dostarczyłam pit choc mieli sami sprawdzić dochody.Miała być zaraz decyzja.2 tyg minęło ani decyzji ani pieniedzy.
Wniosek z początku kwietnia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj niewiem skladalam tylko na 2 i 3 dziecko wiec nic oprucz peseli niepotrzebowali
Ode mnie póki co niczego nie chcą. Chociaż dzwoniłam i pisałam maila z pytaniem czy nie muszę czegoś donieść.

Cisza.
Ja bylam osobiście pytalam czy wniosek jest kompletny,dzwoniłam z tym samym pytaniem nikt mi nie odpowiedział.Po 2 mies raptownie dzwonią ze potrzebuje pit 37 i pit0 .Dostali.Jak zapytałam mailowo czy jest juz decyzja to odpisali cierpliwie czekać jak zaistnieje potrzeba żeby uzupełnić wniosek skomentują się.w ogóle nie czytają co się do nich pisze. Wg ustawy organ ma 3 mies na wydanie decyzji.Na moje pytanie dlaczego ten sam organ żąda zaświadczeń o dochodach nie dostałam juz odpowiedzi.
Cxy ktoś już dostał kasę z Gdańska a składał w maju?
czy ktoś jest w takiej sytuacji że mąż pracuje za granicą ? czytałam że może być problem, bo niby pierwszeństwo do wypłaty świadczenia ma kraj, w którym on pracuje, czy mogę nie otrzymać świadczenia w Polsce? składałam na drugie dziecko
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wniosek składany na 3 dzieci 8 kwietnia Gdańsk, dzisiaj pieniądze na koncie:)
Do Pani Syli pani
czeka z 12.04 ja składałam 02.04 i cisza. Też po 20.06 chyba podejdę i zapytam o mój wniosek. Dodam że wniosek składany przez alior bank. Gdynia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
To nie wiadomo kiedy najblizszy przelew w Gdyni?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do Monika Ja. skadalam. 4 maja. Gdansk nadal nica skladalm na 2 i 3 dziecko bez werywikacji dochodu
Czy jest ktoś z Gdyni kto składał wniosek do 10.04 i nie otrzymal jeszcze decyzji i przelewu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do Oli dziękuję za odpowiedź
bbgirl za ile miesiecy dostalas ?
Wniosek składany 1.04 na drugie dziecko. Dziś niespodzianka na koncie. Przelew przyszedł 10.06 za kwiecień i maj. Gdańsk
Tak miałam tą samą sytuację meilowo poinformowali mnie , że mam donieść pit za 2014 niestety też cisza wniosek składałam 5 kwietnia internetowo a po 20 maja dostałam informację o braku.
Składałam wniosek 20.04 na pierwsze dziecko u nadal cisza Gdynia
składałam 8.04 i też jeszcze nie dostałam Gdynia
Ale dziś niespodzianka patrzę A tu przelew na 2 i 3 dziecko za kwiecień i maj Gdańsk składane 06,04
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podobno w tych miastach gdzie rządzi PO (Gdańsk, Wrocław, Łódź) są duże opóźnienia w wypłatach. W Gdańsku dostało zaledwie 40% składających. Ministerstwo ma skontrolować tą sytuację.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry