Widok

Wypłaty 500+ część 3.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Proponuje kolejny wątek, ponieważ część 2 bardzo rozwinięta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cyba, że taki bajzel tylko w Gdańsku...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może i tak. Ale ja zdążyłam dostać 3 razy przelew na konto zanim przyszła ta decyzja i mogłam to doczytać ;p Poza tym skoro po 25tym mają płacić to czemu pierwszy przelew był 12go? Więc jednak to loteria...
Na decyzji pisze dokładnie że od 25każdego miesiąca do ostatniego .Kobietki trochę cierpliwości pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja pierwsze 500 dostałam 12go dnia miesiąca, a potem to różnie, między 20 a 25, więc różnie to bywa. (Gdańsk)
Po odmownej decyzji MOPSU, złożyłam wniosek do kolegium odwoławczego.Przyznano mi 500plus na jedyne dziecko. Mops pomylił się w obliczeniu dochodu i mimo, że wskazałam im błąd, mieli to w du..e. Na szczęście decyzja z kolegium przyszła dosyć szybko, po ok. dwóch miesiącach. Jeżeli chodzi o 500plus streszczają się. Na decyzje z kolegium odnośnie FA czekałam rok;/
bo wypłaty sa od 25
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam moja córka dostała wszystko z wyrownaniem za urodzenie dziecka rodzinne i na drugie 500+ z wyrownaniem od urodzenia syna czyli od 08.08decyzja przyszła dziś kasy jeszcze nie ma a wniosek złożone na wszystko 28.08
Tak, jeszcze miesiąc od złożenia papierów ci nie minął.
Ehhh ja to się bez Was obejść nie mogę :)

Ok urodziłam drugie dziecko , wniosek złożyła 31 sierpnia , do tej pory nie ma decyzji ( ok bywa , przyzwyczaiłam się że zwlekają :))
Ale zastanawia mnie to czy w takim układzie wrzesień będzie wliczony w wypłatę w październiku ?? w sensie czy mi wyrównają ??:)
Podobno musi być zamknięta.
Jakbym ja miała działalność i zaszła w ciążę to zawieszenie jak najbardziej się liczy, a że to małżonek ją miał to powinna być zamknięta.
Szkoda właśnie, że żaden urzędnik nie wspomniał o tym ani słówka, a bujamy się z tym wnioskiem pół roku już. Kilkukrotnie kontaktowalismy się z MOPRem w sprawie wniosku i dokumentów i nie zwrócono nam uwagi, że ten wniosek z góry skazany jest na odrzucenie.
Uważam ze to była zła wola urzędników.
Czekamy teraz na rozpatrzenie odwołania przez SKO.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jak jest w przepisach jesli chodzi o 500+, musisz meic dzialalność zawieszona czy zamknieta? nikt wam o tym nie powiedzial w momencie skladania wniosku?
Czy ktoś z Was miał do czynienia z Samorządowym Kolegium Odwoławczym?
Dostałam decyzję odmowną z tego względu, że Mąż od stycznia miał zawieszoną a nie zamknietą działalność gospodarczą. Z tytułu tej działalności nie uzyskiwal dochodu od momentu zawieszenia.
Złożyliśmy wniosek na pierwsze dziecko, Nasz dochód to 1tys zł na trzy osoby.
Teraz odwołanie wylądowało w SKO i jestem ciekawa czy komuś z Was mimo decyzji odmownej z MOPR, SKO uznało słuszność odwołania.
Dziękuje !
Z pracy..us nie wystawia takowych
Witam ! Mam pytanie ; skąd mam wziąć oświadczenie o dochodach potrzebne do otrzymania 500+ także na pierwsze dziecko ?
Czy to jakiś dokument z US czy z zakładu pracy ?
Mam pytanie ile czasu czeka się na podpisanie umowy bona e-maila dostałam taką odpowiedź
maja ktoś Ci już odpowiedział że musisz osobiście w Gdyni się stawić
Czy wam podaja informacje na temat wniosku w gdyni bo dzisiaj dzwoniłam i powiedzieli ze telefonicznie nie przekazuja takich informacji . Skladalam wniosek pod koniec czerwca . I jestem ciekawa na jakim etapie jest moj wniosek
Aha czyli magiczne 7 dni :P
Ok dzięki za odpowiedz :)
XxX Tak ale naliczą ci kwotę do wypłaty od dnia urodzenia dziecka do końca danego miesiąca

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry