Widok
Akpol jest w Gdyni na Morskiej na Grabówku prawie przy estakadzie koło kościoła
Ale fakt, nie mają tanio (choć zdarzają się fajne promocje)
Co do kosmetyków to racja że najlepiej zaopatrzyć się w próbki i wypróbować co najbardziej pasuje. Dużych butelek lepiej nie kupować, bo może uczulenie bedzie, albo po prostu nie podpasuje.
Tu sobie można próbki J&J zamówić:
https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html
Ale fakt, nie mają tanio (choć zdarzają się fajne promocje)
Co do kosmetyków to racja że najlepiej zaopatrzyć się w próbki i wypróbować co najbardziej pasuje. Dużych butelek lepiej nie kupować, bo może uczulenie bedzie, albo po prostu nie podpasuje.
Tu sobie można próbki J&J zamówić:
https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html
ja spakowałam torbę w niedzielę trzy tygodnie przed terminem (miałam na poniedziałek za trzy tygodnie). Urodziłam na drugi dzień. także w sama porę :)
Co do wyprawki, ciężko kupić wszystko na raz, ze względu na finanse. Teraz jest dobry moment (przynajmniej na ciuchy), bo zaczynają się wyprzedaże.
ja to wszystko na ostatnią chwilę kupowałam, ale lepiej wcześniej i na raty.
Co do wyprawki, ciężko kupić wszystko na raz, ze względu na finanse. Teraz jest dobry moment (przynajmniej na ciuchy), bo zaczynają się wyprzedaże.
ja to wszystko na ostatnią chwilę kupowałam, ale lepiej wcześniej i na raty.
ja nie polecam kupowania kosmetyków i chemii na zapas. powód? kupisz np. zgrzewkę oliwki czy płynu do kąpieli albo chusteczek nawilżanych, a potem się okaże - odpukać- że maleństwo będzie na to uczulone..
jeśli chodzi o wszelkie kosmetyki warto brać próbki i nimi testować, czy dziecku odpowiadają. to samo się tyczy żywności później :)
no chyba, że chcesz zaryzykować, a w razie czego masz komu odsprzedać. :)
można kupować body wszelkiej wielkości, śpiworki do spania, wanienkę na stelarzu, pieluchy tetrowe, gryzaki.. patyczki kosmetyczne, płatki kosmetyczne te waciane w duuuuuużych ilościach. oczywiśce wózek też przed rozwiązaniem.
jak mi się jeszcze coś przypomni, to dopiszę :)
torbę pakuje się zwykle na dwa tygodnie przed przewidywanym terminem porodu i ja tak zrobiłam, ale to zależy też od przebiegu końcówki ciąży :D
jeśli chodzi o wszelkie kosmetyki warto brać próbki i nimi testować, czy dziecku odpowiadają. to samo się tyczy żywności później :)
no chyba, że chcesz zaryzykować, a w razie czego masz komu odsprzedać. :)
można kupować body wszelkiej wielkości, śpiworki do spania, wanienkę na stelarzu, pieluchy tetrowe, gryzaki.. patyczki kosmetyczne, płatki kosmetyczne te waciane w duuuuuużych ilościach. oczywiśce wózek też przed rozwiązaniem.
jak mi się jeszcze coś przypomni, to dopiszę :)
torbę pakuje się zwykle na dwa tygodnie przed przewidywanym terminem porodu i ja tak zrobiłam, ale to zależy też od przebiegu końcówki ciąży :D
Sprzedam śliczną suknię ślubną!
http://forum.trojmiasto.pl/Celebrity-One-model-Cannes-z-bolerkiem-welon-butki-dodatki-t265488,1,171.html
http://forum.trojmiasto.pl/Celebrity-One-model-Cannes-z-bolerkiem-welon-butki-dodatki-t265488,1,171.html
Akpol to "hurtownia" ze wszystkim dla dzieci ;)
w Gdańsku na Jaśkowej, w Gdyni chyba tez jest, ale nie wiem gdzie ..
tyle, że ja osobiście nie polecam, niby wszystko w jednym miejscu, ale ceny dosyć wysokie i spokojnie większość rzeczy można kupić w marketach np. za mniejszą cenę ..
ja wyprawkę nie wiem kiedy zaczęłam kompletować, ale a tu body kupione, a tu pieluszka, a tu coś ;)
do tej pory nie mam wszystkiego, torby też jeszcze nie zaczęłam pakować ;)
w Gdańsku na Jaśkowej, w Gdyni chyba tez jest, ale nie wiem gdzie ..
tyle, że ja osobiście nie polecam, niby wszystko w jednym miejscu, ale ceny dosyć wysokie i spokojnie większość rzeczy można kupić w marketach np. za mniejszą cenę ..
ja wyprawkę nie wiem kiedy zaczęłam kompletować, ale a tu body kupione, a tu pieluszka, a tu coś ;)
do tej pory nie mam wszystkiego, torby też jeszcze nie zaczęłam pakować ;)
Torbe spakowalam na przelomie 35/36tc jak wyszlam ze szpitala. Trafilam na patologie z powodu kolki nerkowrj z pozniej rozpoczela sie przedwczesna akcja porodowa. Udalo sie ja zatrzymac i jak wyszlam od razu pakowalam manatki :)
A zakupy dla maluszka zaczelam ok 24 tc jak poszlam nz zwolnienie i kupowalam to co trafialo sie na promocjach czy w Akpolu, czy Superpharmie i innych.
A zakupy dla maluszka zaczelam ok 24 tc jak poszlam nz zwolnienie i kupowalam to co trafialo sie na promocjach czy w Akpolu, czy Superpharmie i innych.
wg mnie już możesz zacząć kupować, na raty najlepiej, w każdym miesiacu coś, bo potem jednorazowo kupić wszystkiego i tak nie zdołasz (bo to czegoś nie bedzie, albo nie w takim kolorze, albo na zamowienie, albo akurat nie w promocji, na wózek trzeba czasami czekać 4 tygodnie, na łóżeczko też, itp itd). Jak chcesz kupować używane to też można się wcześniej rozglądać za okazjami.
Z resztą można już teraz pochodzić po sklepach albo szukać w gazetkach czy nie ma czegoś w dobrej promocji i sie powoli zaopatrywać.
A co najpierw a co później? Ciężko powiedzieć.
Ja tym razem zaczełam od ubranek. Mam też łóżeczko, pościel, rożek, kocyk. Zamówiłam już chustę do noszenia. Na nastepny miesiac zostawiłam sobie wózek.
Na koniec kosmetyki, pieluchy i rzeczy do higieny dla siebie (bo to można kupić w każdej chwili, albo zlecić mężowi jakby dzidziuś urodził się szybciej niż zakładamy).
Z resztą można już teraz pochodzić po sklepach albo szukać w gazetkach czy nie ma czegoś w dobrej promocji i sie powoli zaopatrywać.
A co najpierw a co później? Ciężko powiedzieć.
Ja tym razem zaczełam od ubranek. Mam też łóżeczko, pościel, rożek, kocyk. Zamówiłam już chustę do noszenia. Na nastepny miesiac zostawiłam sobie wózek.
Na koniec kosmetyki, pieluchy i rzeczy do higieny dla siebie (bo to można kupić w każdej chwili, albo zlecić mężowi jakby dzidziuś urodził się szybciej niż zakładamy).
Przyznam szczerze, że pierwsze ubranka kupiłam jakoś kilka dni po pierwszej wizycie potwierdzającej ciążę (jakoś nie mogłam się powstrzymać :) ). A potem to przy okazji zakupów tu jakiegoś bodziaka, tam bluzeczkę i tak się uzbierało. Jeśli chodzi o takie większe rzeczy to w siódmym mc zrobiłam listę co ile i w jakich kolorach, siadłam do kompa i wszystko zamówiłam. Przyszło, na spokojnie w ósmym miesiącu poskładaliśmy, wypraliśmy idt. Takie rzeczy jak leżaczek czy krzesełko kupiliśmy już po urodzeniu Synka.