Widok
ubranka niemowlece https://ubranka-niemowlece.pl/ musza byc przewiewne ale w razie czego tez cieple
Dwulatka w wanience dla niemowlaka? Podziwiam jak ty ją tam mieścisz. U nas wanienka taka plastikowa największa jaka była w sklepie każdemu dziecku służyła przez pierwsze pół roku życia. Potem już kąpanie w normalnej wannie, bo dzieciaczki się nie mieściły no i musiały mieć trochę miejsca do zabaw wodnych hehe
Jestem na tym samym etapie, zestaw dla Młodszej jest już praktyczne gotowy. Zostawiamy po Starszej wózek, łóżeczko, 3 zestawy pościeli, 3 ręczniki z kapturkiem (dokupiłam), kilka pieluch tetrowych na ulewanie i do pomocy w myciu, kocyk, po kilka zestawów ubranek tylko od 62 wzwyż (kilka rzeczy musiałam dokupić) przeliczone wraz ze skarpetkami, rękawiczkami i czapeczkami, kilka najlepszych zabawek, pozytywkę na ramę łóżeczka, mniejszą pozytywkę przenośną z melodiami do snu, otulacz do fotelika do 13 kg, który można wypiąć i traktować jako okrycie wierzchnie i jako otulacz do wózka, matę edukacyjną, mały leżaczek, wanienkę do podziału ze Starszą (będziemy mieć tylko dwa lata różnicy), rożek, który można rozwinąć i jest mini matą, grzebyk, oliwkę. I to właściwie chyba wszystko, musiałabym pójść do schowka i sprawdzić, czy coś z zestawu (dla nas minimalistycznego) pominęłam. Nie będziemy tym razem bawić się w przewijak. Jak za pierwszym razem nie będzie żadnych chodzików, wyparzaczy, podgrzewaczy, elektrycznych niań, misiów-szumisiów. Zobaczymy, jak pójdzie kp, wtedy pewnie dojdzie jedna awaryjna butelka. Dużo pomaga mi ten blog parentingowy. Jest tutaj opisane co warto jest skompletować.
trzeba kilka roznych rzeczy pajacyk kaftanik body rozne na rozne sytuacje
ja kupuje z fazymazy https://www.fazymazy.com/ bo mają najlepszy materiał
ja kupuje z fazymazy https://www.fazymazy.com/ bo mają najlepszy materiał
Byłam nacinana i przy pierwszym porodzie i przy drugim też, więc bobas wyszedł bez problemu i nie narobił mi żadnych szkód ani problemów a jestem już prawie 6 lat po ostatnim porodzie, więc jakby coś było nie tak to bym odczuła. Drugi nie dość, że większy to i główka większa, ale położna świetnie małego chwyciła ze mnie i szybko wyszedł.
W pierwszej ciąży przytyłam 14 kg, w drugiej 12 ale wychodząc ze szpitala zostało mi tylko 4 kg do zgubienia. Reszta wyszła z małym hehe
W pierwszej ciąży przytyłam 14 kg, w drugiej 12 ale wychodząc ze szpitala zostało mi tylko 4 kg do zgubienia. Reszta wyszła z małym hehe
Autorka ma jeszcze sporo czasu żeby znaleźć ciekawe ogłoszenia oraz trafić na kilka wyprzedazy w sklepach. Na prawdę spore zapasy można zgromadzić nie wielkim kosztem. Nawet obkupić sie bez wychodzenia w domu. Pamiętam jak kupiłam karton ciuchów z allegro za 100 zł z kosztami kuriera to miałam zapas na prawie rok i nie wiele musiałam dokupić (plus to co dostałam), na rzeczy po domu do ciągłego prania w zupełności starczyło a jeszcze z ponad połowę wszystkiego trafiało potem do kolejnego dziecka..
Ja w trakcie ciąży zgarniałam ciuszki z ogłoszeń, jak ktoś oddawał za darmo i uzbierało się tego całkiem sporo. Potem tylko przebierałam synka i zawsze miałam coś pod ręką w każdym rozmiarze. Nie przeszkadzało mi, że używane. Teraz te ciuszki już poszły gdzieś między ludzi, a ja wyciągam kolejne na aktualny wzrost. I naprawdę nawet nie wszystkie zdążyłam użyć. Możesz się rozejrzeć po ogłoszeniach. Jak wolisz kupić, to wtedy idź do sklepu.
Pamiętaj, że po urodzeniu zawsze możesz dokupić to, co będzie ci jeszcze potrzebne. Chyba nie będziesz ciągle sama w domu z dzieckiem. Zazwyczaj ma się choć czasem pod ręką męża, mamę, teściową, przyjaciółki itd. Ktoś za ciebie może dokupić ciuszki albo znajomi i rodzina zaszaleją na zakupach i co nieco ci sprezentują ;p