Widok

Wyprawka dla dziecka lato

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile sztuk tego kupić. Ile z rozmiaru 56 ile z 62 ,czy może od razu też kilka rzeczy 68 ? Chodzi mi o body ,pajacyki,pólśpiochy itp. Nie zamierzam kupować kaftaników.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ubranka niemowlece https://ubranka-niemowlece.pl/ musza byc przewiewne ale w razie czego tez cieple
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

W takiej wanience to i 4 latek usiądzie i się umyje. Mój syn bynajmniej nie ma z tym problemów A nie należy do najmniejszych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

Dwulatka w wanience dla niemowlaka? Podziwiam jak ty ją tam mieścisz. U nas wanienka taka plastikowa największa jaka była w sklepie każdemu dziecku służyła przez pierwsze pół roku życia. Potem już kąpanie w normalnej wannie, bo dzieciaczki się nie mieściły no i musiały mieć trochę miejsca do zabaw wodnych hehe
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem na tym samym etapie, zestaw dla Młodszej jest już praktyczne gotowy. Zostawiamy po Starszej wózek, łóżeczko, 3 zestawy pościeli, 3 ręczniki z kapturkiem (dokupiłam), kilka pieluch tetrowych na ulewanie i do pomocy w myciu, kocyk, po kilka zestawów ubranek tylko od 62 wzwyż (kilka rzeczy musiałam dokupić) przeliczone wraz ze skarpetkami, rękawiczkami i czapeczkami, kilka najlepszych zabawek, pozytywkę na ramę łóżeczka, mniejszą pozytywkę przenośną z melodiami do snu, otulacz do fotelika do 13 kg, który można wypiąć i traktować jako okrycie wierzchnie i jako otulacz do wózka, matę edukacyjną, mały leżaczek, wanienkę do podziału ze Starszą (będziemy mieć tylko dwa lata różnicy), rożek, który można rozwinąć i jest mini matą, grzebyk, oliwkę. I to właściwie chyba wszystko, musiałabym pójść do schowka i sprawdzić, czy coś z zestawu (dla nas minimalistycznego) pominęłam. Nie będziemy tym razem bawić się w przewijak. Jak za pierwszym razem nie będzie żadnych chodzików, wyparzaczy, podgrzewaczy, elektrycznych niań, misiów-szumisiów. Zobaczymy, jak pójdzie kp, wtedy pewnie dojdzie jedna awaryjna butelka. Dużo pomaga mi ten blog parentingowy. Jest tutaj opisane co warto jest skompletować.

trzeba kilka roznych rzeczy pajacyk kaftanik body rozne na rozne sytuacje
ja kupuje z fazymazy https://www.fazymazy.com/ bo mają najlepszy materiał
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak naprawde trzeba miec po kilka z kazdego rodzaju. bo nie bardzo wiemy jakie dziecko bedzie duze w chwili narodzin. Ubranka nie sa drogie, szczegolnie jak poszukasz po sklepach typu escallante pl, a jak juz sie narodzi to mozna dokupic dokladnie takie rozmiary jakie pasuja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sama niedawno zaczęłam kompletować wyprawkę dla maluszka jedynie co to na własną kieszeń musiałam zakupiłam wózek z camini, fotelik i łóżeczko i akcesoria dla dziecka. Większość ubranek oddała mi siostra po swoim maluszku, jednak dobrze mieć kogoś w rodzinie kto ma małego brzdąca :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mówimy o kupowaniu ciuszków po porodzie. Nie każda mama będzie chciała latać po sklepach - może zrobić zakupy online nie, bez wychodzenia z domu i nawet bez ubierania się w "normlane" ubrania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale że jak? Szlafrok dla noworodka czy jak?
Mówimy tu o ubraniach dla dziecka, a nie dla mamy po porodzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

He he, też mi zostało 4kg do zrzucenia jak wychodziłam ze szpitala. Miesiąc później ważyłam mniej niż przed ciążą :P taki mi się trafił wymagający egzemplarz, że cały czas na nogach i na jedzenie czasu nie było :D

Można kupować bez wychodzenia z domu w @, w razie co, przecież wiecie :)
Może koleżanka będzie się lepiej czuła tylko w szlafroku?

Chyba nie zrozumiała Pani pytania z postu lub ma Pani wylane w jego treść, bo chodzi tylko o reklamę sklepu. Założycielka wątku pyta o wyprawkę, a nie zakup ubran dla dzieci będących już w domu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam nacinana i przy pierwszym porodzie i przy drugim też, więc bobas wyszedł bez problemu i nie narobił mi żadnych szkód ani problemów a jestem już prawie 6 lat po ostatnim porodzie, więc jakby coś było nie tak to bym odczuła. Drugi nie dość, że większy to i główka większa, ale położna świetnie małego chwyciła ze mnie i szybko wyszedł.

W pierwszej ciąży przytyłam 14 kg, w drugiej 12 ale wychodząc ze szpitala zostało mi tylko 4 kg do zgubienia. Reszta wyszła z małym hehe
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

4 kg? Nie uszkodziło Pani? Ile przytyłam Pani w ciąży?

Na zimowej wyprzedaży kupiłam dzieciom sporo ubrań (m.in. w sklepie Kaola Kid). Zawsze czekam na wyprzedaże i kupuję część ubrań w rozmiarze, w jakim chodzą aktualnie dzieci i część w rozmiarze większym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

no warto kupować na wyprzedażach, albo online. Jak tak dostałam materac lateksowy antyalergic covers od Fiki Miki właśnie online w dobrej cenie :) wiele rzeczy się da internetowo załatwić nie drogo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Autorka ma jeszcze sporo czasu żeby znaleźć ciekawe ogłoszenia oraz trafić na kilka wyprzedazy w sklepach. Na prawdę spore zapasy można zgromadzić nie wielkim kosztem. Nawet obkupić sie bez wychodzenia w domu. Pamiętam jak kupiłam karton ciuchów z allegro za 100 zł z kosztami kuriera to miałam zapas na prawie rok i nie wiele musiałam dokupić (plus to co dostałam), na rzeczy po domu do ciągłego prania w zupełności starczyło a jeszcze z ponad połowę wszystkiego trafiało potem do kolejnego dziecka..
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja w trakcie ciąży zgarniałam ciuszki z ogłoszeń, jak ktoś oddawał za darmo i uzbierało się tego całkiem sporo. Potem tylko przebierałam synka i zawsze miałam coś pod ręką w każdym rozmiarze. Nie przeszkadzało mi, że używane. Teraz te ciuszki już poszły gdzieś między ludzi, a ja wyciągam kolejne na aktualny wzrost. I naprawdę nawet nie wszystkie zdążyłam użyć. Możesz się rozejrzeć po ogłoszeniach. Jak wolisz kupić, to wtedy idź do sklepu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pamiętaj, że po urodzeniu zawsze możesz dokupić to, co będzie ci jeszcze potrzebne. Chyba nie będziesz ciągle sama w domu z dzieckiem. Zazwyczaj ma się choć czasem pod ręką męża, mamę, teściową, przyjaciółki itd. Ktoś za ciebie może dokupić ciuszki albo znajomi i rodzina zaszaleją na zakupach i co nieco ci sprezentują ;p
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Zamierzam na pierwszy rzut kupić 4 pajacyki 56 resztę 62. Tak samo body krotki rękaw i długi 56 po 4 szt resztę 62. A reszta to jakieś komplety na wyjście, spodenki czy rampersy. :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry