Widok

Wypuszczanie motyli po ślubie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słyszałam o takiej atrakcji po wyjściu z kościoła wypuszcza sie motyle, podobno efekt niesamowity. Moze ktos z was wie czy taką usługe mozna zamówic w trojmieście? I jaka jest orientacyjna cena?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tu masz relację dziewczyny, która miała motyle na ślubie
gdzieś niżej podaje link do miejsca, skąd były zamawiane
image
no i jeszcze link do relacji:)
http://forum.trojmiasto.pl/Nasz-dzien-14-08-2010-t178445,1,11.html
image
dziekuje za pomoc:)
Daję Ci namiar na producenta . Adres farmy: Babidół gmina Kolbudy k/Gdańska http://www.farmamotyli.pl
Nie mogę się przekonać do takiego sposobu uświetnienia własnego ślubu.
Chylę czoła przed Farmą Motyli i bardzo dokładnym opisem sposobu postępowania z motylami, warunkami przewozu i dokładnym określeniem miejsca wypuszczenia. Czuć miłość do tych niebiańskich stworzeń.
Jeżeli cała operacja (transport i wypuszczenie) jest przeprowadzana lub nadzorowana przez Właścicieli Świata Motyli - to na pewno zrobione jest to profesjonalnie.
Natomiast trudno mi uwierzyć, iż w ferworze wszystkich przygotowań przedślubnych, w przypadku samodzielnego transportu motyli do miejsca uroczystości i oczekiwania na właściwy moment wypuszczenia - motyle mają właściwe warunki.
Przypuszczam, iż narażę się w tej chwili wielu Pannom Młodym, jednak moim zdaniem - używanie żywych stworzeń (gołębi, motyli) do uatrakcyjnienia dnia ślubu jest niewłaściwe. Niewłaściwe - ze względu na stres, który te stworzenia przeżywają.
Uprzedzając kąśliwe uwagi o moim przewrażliwieniu - motyl też może przeżywać stres, jak każda żywa istota.
Nie przeszkadzają mi na ślubach: bańki mydlane, lampiony, fontanny czekoladowe i inne uprzyjemniacze.
Spróbujecie mnie przekonać, że warto męczyć ptaki lub owady, by było "oryginalnie"?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wprawdzie podałam adres tej farmy, ale myślę podobnie jak ty. Ze względu na to czym się zajmuję, muszę mieć kontakty także z takimi uatrakcyjnieniami uroczystości. Na szczęście mało dziewczyn korzysta z nich, bo są bardzo drogie. To nie jest przewrażliwienie, to jest wrażliwość. Pozdrowienia dla wszystkich szanujących zwierzęta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję :) i gratuluję odwagi.
Na pewno wygląda to pieknie i niepowtarzalnie,ale myślę tak jak poprzedniczki...Dla mnie to instrumentalne traktowanie zwierząt.Chociaż...byłam na takim ślubie,gdzie 3 pieski ze schroniska ustrojone weselnie czekały przed kościołem(oczywiście z opiekunami)odstawiły mały pokaz tresury(taniec na dwóch łapkach itp..)Pieski były umęczone ale cel był szczytny,bo goście zamiast kwiatów dawali kaskę na schronisko..Także to było po coś....A takie motyle i gołębie..hm
mam podobne zdanie. "użwyanie " żywych zwierząt czy trż owadów jest według mnie nie humanitarne...
kiedys ktos mnie zaciekawil wypuszczaniem motyli i nie pamietam dokladnie ale wiem ze byl to koszt rzedu 1000zł- bo jesli by sie chcialo wypusic kilka motylkow to wcale tego nie byloby widac, wiec potrzebne byloby wiecej.

jednak podarowalismy sobie chociazby na w/w zasady
Bardzo się cieszę, że jednak nie jestem osamotniona w innym postrzeganiu oryginalności wesela.
Bardzo spodobał mi się pomysł z tworzeniem akcji charytatywnych przez Młode Pary lub wspomaganiem już istniejących.
Myślę, że nawet kilkadziesiąt złotych zebranych przez gości weselnych, które wspomogą innych - jest naprawdę istotniejsze niż ogromne ilości kwiatów. Pomysł zaczerpnęłam z portalu siepomaga - wklejam link do jednej z akcji ślubnych
http://siepomaga.pl/r/prezent-dla-maksa
Radość Młodej Pary, Rodziców, gości weselnych i kogoś obdarowanego - bezcenne :)
czego to ludzie nie wymyślą...
image
Do ania1988 Aniu to ja ci mówiłam o tych motylkach przy okazji propozycji, by samochód był przyozdobiony chmarą motylków, ale sztucznych, tak jak to było właśnie na waszym samochodzie. Serdecznie pozdrawiam

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry