Widok
Wyrwanie zeba w ciazy
Hej,
Jestem w 7 miesiącu ciązy i od kilku dni okrutnie boli mnie górna 6 :/ Biore codipar ale po 4 h wraca ból ... W zeszłym roku miałam ten zab leczony kanałowo ale ze względu na to ze przy ostatniej wizycie mam isc do innego dentysty dokonczyc leczenie mikroskopowo zostawiłam tego zeba . Ostatnio jak byłam na wizycie to dentystka dołożyła mi tylko opatrunek i powoedziała ze po urodzeniu dziecka zrobi się zdjecie i wtedy zadecudujemy co dalej. Jednak ten zab boli i chyba chciałabym go wyrwaac a najlepiej teraz . Czy w 7 mc można wyrywać żeby? I jak tak to czy znacie gdzie zrobia rtg zeba w ciąży?
Jestem w 7 miesiącu ciązy i od kilku dni okrutnie boli mnie górna 6 :/ Biore codipar ale po 4 h wraca ból ... W zeszłym roku miałam ten zab leczony kanałowo ale ze względu na to ze przy ostatniej wizycie mam isc do innego dentysty dokonczyc leczenie mikroskopowo zostawiłam tego zeba . Ostatnio jak byłam na wizycie to dentystka dołożyła mi tylko opatrunek i powoedziała ze po urodzeniu dziecka zrobi się zdjecie i wtedy zadecudujemy co dalej. Jednak ten zab boli i chyba chciałabym go wyrwaac a najlepiej teraz . Czy w 7 mc można wyrywać żeby? I jak tak to czy znacie gdzie zrobia rtg zeba w ciąży?
ja miałam w 5 miesiącu ciąży wyrywaną 8 , i nie przez chirurga tylko zwykłego stomatologa, ponieważ ból był tak potworny, że nie dało się funkcjonować. Dostałam do rwania normalne znieczulenie z adrenaliną, ząb był rwany bez zdjęcia RTG , bez szycia, bez dłutowania. Dziecku nic nie jest a ja się cieszę, że mam święty spokój, rana wygoiła się bardzo szybko bez antybiotyków itp. Dlatego nie faszeruj sie lekami przeciwbólowymi tylko pędź do lekarza. Ja poszłam na pogotowie stomatologiczne na miszewskiego we wrzeszczu, wraz z czasem w poczekalni spędziłam tam niecałą godzinę a zapłaciłam 160zł.
Dziekuje za podpowiedzi.
A myslicie ze skoro nie mam opuchlizny to moze znowu cos w tym zebie sie dziac ? Bo w sumie jak biore tabletke to bol ustepuje ale jak chce ugryzc cos to wtedy czuje bol? Zastanawiam sie czy moze rosnaca 8 mi uciska zeby i dlatego boli :/ wiem ze nie macie takiej wiedzy bo treba zajrzec do monej buzi no ale moze macie jakies doswiadczenie ;)
A myslicie ze skoro nie mam opuchlizny to moze znowu cos w tym zebie sie dziac ? Bo w sumie jak biore tabletke to bol ustepuje ale jak chce ugryzc cos to wtedy czuje bol? Zastanawiam sie czy moze rosnaca 8 mi uciska zeby i dlatego boli :/ wiem ze nie macie takiej wiedzy bo treba zajrzec do monej buzi no ale moze macie jakies doswiadczenie ;)
Jesli zab byl leczony kanalowo to miazgi w zebie juz nie ma. Powinnas pojsc do dentysty ale on tez bedzie dzialal troche w ciemno bo zdjecia zrobic nie moze i nie ma jak ocenic czy cos sie tam dzieje. Opcje masz albo wyrwac ale szkoda zeba albo lekarz niech sprobuje zeba otworzyc wyczyscic na nowo i lepiej zrobic to teraz poki masz darmowe kanalowe w ciazy. Na pewno samo nie przejdzie a nawet jesli to tylko na chwile. Nie czekaj i idz to skonsultuj