Widok

Wyskrobać wszystkich...

Polska to bękart traktatu wersalskiego, jak twierdzili niektórzy w Europie po I WŚ.

Jak zlikwidować bękarta ?
Od dłuższego czasu, od czasu Gomułki, prowadzi się systematycznie kampanię - wyskrobać wszystkich Polaków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak słyszałeś, na czarnym marszu były panie z wyskorobanym mózgiem .Faktycznie, ta ekstrakcja człowieczeństwa zaczęła się w czasach komuny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Sprawa jest poważna, bo dotyczy kwestii smierci i życia, ale jeżeli spojrzeć na tę kwestię pozbywając się emocji to widać, że mimo powagi nadaje się ona wyłącznie do kabaretu. Tak się zwyjkle dzieje gdy ogon macha psem.

Na ulice wyszły grupki Niewydarzonych i Przypadkowych z transparentami głoszącymi: " Żarty się skończyły! Moje ciało, moja sprawa."

Czyżby? Jeżeli przyjrzymy się dokladnie to hasło okazuje się niepełne, więc wymaga przeredagowania i dopełnienia np. w taki oto sposób.

"Żarty się skończyły, zaczął się kabaret, moje ciało, moja sprawa, moje ING, ja wam to mówię Marek Kondrat."

No i teraz jest OK. Narracja uzyskała pełny, lewicowo-liberalny kształt.

Czy tych ludzi z ich chciejstwem jako fundamentem ich bytu można traktować poważnie, nawet w przypadku tak śmiertelnie poważnej sprawy jak aborcja? Proszę zwrócić uwagę na zachowanie tych osób, w stosunku do których idealnie pasuje powiedzenie, że to ogon macha psem. Ale to powiedzenie ma też drugie dno - dlaczego psy i inne zwierzęta tak pochopnie obarcza się ludzkimi wadami ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jeśli kobieta jest w ciąży, to nie moje ciało lecz nasze ciała

Nasze ciała (moje i mojego dziecka) nasza sprawa (moja i mojego dziecka)
Ja mówię mam prawo zlikwidować dziecko, tylko nie wiemy czy to samo powiedziałoby dziecko. A sprawa jednak nie moja lecz nasza.
Zakładałbym jednak, że wszystko co żyje, zasadniczo nie ma chęci umierać.

Jeżeli to co jest brzuchu to nie ktoś - dziecko, człowiek, tylko coś płód, larwa, kokon czy coś tego typu to faktycznie nie ma likwidacji człowieka, czyli usuwajmy płody.

Co mówi nauka? Nauka upiera się , ze to w brzuchu nie tylko wcześnie przyjmuje ludzki kształt, ale co gorsza czuje i posiada emocje, i rozwija się bardzo szybko. Czyli, że to człowiek.

I gdzie tu jest to tzw"średniowiecze" ignorujące współczesną naukę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mówmy dokładnie - nauka wskazuje na metodę badania - identyfikujemy poprzez badanie kodu genetycznego i wiemy czy to czlowiek czy nie, reszta to bicie piany. Z nauką nie ma dyskusji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sprawa dotyczy raczej mozliwosci wyboru.nikt nikomu nie kaze usuwac ciazy,wazne jednak zeby nadal byla taka mozliwosc w ciezkich przypadkach losowych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
komu to mówisz Ciacho?
toz tematu nie zna
rodził ?dziecko ciezko uposledzone ma?
boryka sie z problemami wychowania,pielegnacji,rehabilitacji,woizenia i pogodzenia tego z zarobieniem pieniedzy
czy on zna sytuacje kobiet,któych mezowie i ojcowie spierniczyli bo dziecko urodziło sie chore
czy wie cos z noenatologii?
ciazy zagrozonej..toz nawet o ektopowej nie ma pojecia

ale najwiecej ma do powiedzenia
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
--poznałam pania ,która o swojej trudnej sytuacji i chorym dziecku i braku tej pomocy--bo sie z róznych głupich powodów nie nalezy---- pisała do Kaczynkiego
maja to gdzies --zadnej pomocy,zadnego sprawdzenia czy aby ustawa zle skonstruowana,zadnej interwencji w osrodkach pomocy--nic!

coraz bardziej wierze,ze to ochłapy wyborcze niz prawdziwa troska o najbardziej potrzebujacych
gdyby tak było nikogo ta pomoc nie ominełaby,a tak wiele dzieci nie dostaje nawet tego 500plus
spaprane było przedtem ,spaprane i teraz
cały czas na zasadzi jedni dostana ,drugim bedzie odebrane
reszta w d...!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy Ty kobieto masz równo pod sufitem ?
Pierwsz rzecz - najbardzij kompetentni w kwestii leczenia, w twojej logice, są chorzy, bo to ich bezpośrednio dotyka. Czy Ty naprawdę musisz używać takich argumentów ? Co się zmusza do formułowania takich andronów? Zastanów się.
Druga rzecz - listy interwencyjne. Kaczyński jest be bo nie zareagował na list. Jeśli chcesz coś wiedzieć o interwencjach, to włącz program Jaworowicz, a się przekonasz co do natury interwencji jednostkowych. Chyba masz telewizor ? Czyżbyś też nie wiedziała, że rzeczą polityka jest organizowanie mechanizmów i struktur państwowych a nie przykręcanie śrubek w samochodzie, nie działanie w przypadkach indywidualnych ? Naprawdę takiej prostej rzeczy nie wiesz ?

Chceswz być traktowana poważnie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
Dziewczyny mają rację
Aborcja powinna być legalna, dostępna i bezpieczna.
Nie tylko dla bogatych.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odbiegnę trochę od tematu głównego. Nie uważam, że aborcja powinna być rozwiązaniem "problemu". Owszem, są sytuacje, gdzie nie ma innego, dobrego rozwiązania (gwałt, zwłaszcza na nieletniej, wielowadzie u płodu), ale punktem wyjścia powinna być świadomość i ANTYKONCEPCJA.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jestes nie tylko niebezpiecznym fanatykiem
ale i tez schizofrenikiem--to moja diagnoza
nie obrazam ale stwierdzam fakt---bo ktos kto w taki własnie sposób pisze--mometntami inteligentny,oczytany,bardzo pokretny filozoficznie ,kwiecistko-udziwniony

to własnie schozofrenik,z tych inteligentnych
ale na to nakłada sie choroba

masz racje i ty masz swoj wkład--bo jestes chory--wiec mów i dziaałj w dziedzinie swojej a nie ginekologii i neonatologii--nie w dxziedzinie,której z autopsjii nie znasz kompletnie
mało tewgo jak juz cos probujesz nt---to od innych fanatyków

ustawa obecna chroni zycie i nienarodzone i kobiety
jest dobra jak na ten b.trudny i b.zawiły problem
wieksze zaostrzenia były w innych krajach--skutkowały jeszcze wiekszymi tragediami

mimo tego ,ze mam sama kilkoro dzieci --zdrowych (tfu)
dzieki...
to nie mam prawa znmuszac zadnej kobiety do rodzeniua dziecka z gwałtu,dziecka własnemu ojcu,dziewczynce 12 letniej.mamie bardzoe ciezko uposledzonego dziecka,które przezyje moze kilka miesiecy w cierpieniu--LI TYLKO!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ Kocio

Zabójstwo powinno być legalne ? Bo do tego daje się sprowadzić Twoja teza.

A teraz poddam dekonstrukcji twój algorytm myślenia i zastąpię go swoim algorytmem.

Ponadto, jako że chęć, chciejstwo, chuć czy jak tam zwał jest głównym, podstawowym motywem twojego stanowiskla, to ja jako chłop, postuluję zalegalizowanie gwałtu. Jeśli najdzie mi ochota na seks, to jakie względy mają mnie powstrzymywać, jeśli ciebie nie powstrzymuje zakaz zabijania.

Równouprawnie czy nie ?
@ Mikronezja

Ty także stosujesz wybiórcze, ucieczkowe, algorytmy rozumowania.

Ja preferuję logikę - jaka jest różnica między zabraniem życia przy pomocy narzędzi chirurgicznych a zabraniem życia przy pomocy innych środków ? Tu powodujemy śmierć i tam powodujemy śmierć.

Znasz radę jak śię daje chętnym przejażdzki na tygrysie ? Jeśli nie chcesz być pożarta, nie daj się zrzucić. A najlepiej, nie wsiadaj na niego. A ty już wchodzisz do dżungli.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
"jaka jest różnica między zabraniem życia przy pomocy narzędzi chirurgicznych a zabraniem życia przy pomocy innych środków ? Tu powodujemy śmierć i tam powodujemy śmierć."

Hmm, jeśli świadomość i antykoncepcję uznałeś za inny środek powodujący śmierć, to gratuluję.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ Isztar

Nie potrafisz zapanować nad sobą, stąd te długaśne dywagacje, które przestałem czytać. Ty nie dyskutujesz, ty notujesz jakieś impresje wyciągnięte z głębin bebechów, które mają udawać reflekse, nie podporządkowane spójnemu algorytmowi, który powinien być podstawą wywodu.
>długaśne dywagacje, które przestałem czytać

I kto to mówi?! ;P
@ Mikronezja

A możesz mi pokazać jakieś impresje w moich tekstach, nawet bym się ucieszył,że mnie stać na takie poetyckie dygresje. Bo mi się wydaje,że trzymam się uparcie tematu.
A powyżej zamieszczona notka - jest długaśna czy krótka ? Jestem w stanie pisać i takie i takie, w iodróżnieniu od Isztar, która jedzie na kompulsie.
jak widać najwięcej do powiedzenia o kobiecie, jej psychice mają mężczyźni. tylko patrzeć jak wprowadzony zostanie nakaz reprodukcji, plan do wykonania w ilości dzieci, coś na wzór chowu klatkowego. Powrócić do placenia tzw bykowego dla faceta
"Bo mi się wydaje,że trzymam się uparcie tematu."

I tu masz rację. Wydaje Ci się.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (779 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Kawa czy Herbata - rano (196 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Klimatyzacja w biurze (56 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

do góry