Widok

Wysypka na basenie - jakie jest Wasze zdanie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć,
Spotkała mnie wczoraj niezbyt miła sytuacja w aqua parku, chciałabym poznać Waszą opinię, bo być może jestem trochę przerważliwiona.....

byłam z moim 2 latkiem na basenie, w pewnym momencie koło brodzika dla dzieci pojawiła się kobieta z dzieckiem, na oko 1,5 letnim. dziecko było całe pokryte plamami, we wszyskich odcieniach różu i czerwieni, ni to placki, ni to wysypka, z daleka częśc wyglądała na ropne krosty.
Nie chciałam się przyglądać, wiadomo - nie wypada, ale w głowie milion myśli - od uczulenia przez ospę po jakieś inne świństwa, których nazwy nawet nie znam. Akurat kończyła się nasza wykupiona godzina więc postanowiłam że wychodzimy. I tak, przynaję że chciałam jak najszybicej wyciągnąć moje dziecko z wody zanim matka z dzieckiem z wysypką wejdzie. No i to chyba był mój błąd, bo mamuśka rozkrzyczała się na pół basenu że "jej dziecko nie ma żadnego grzyba tylko AZS" że "mam nie uciekać", że "przez takie jak jej dziecko będzie miało uraz psychiczny", że "znieczulica, chamstwo" itd itp. scena na cztery fajery, wszyscy zaczęli się na nas gapić, wszystkie krzyki oczywiście personalnie do mnie, dzieckiem zaczęła mi wymachiwać przed nosem żebym te plamy obejrzała.

i z jednej strony zrobiło mi się głupio-może faktycznie niezbyt elegancko wyszło moje wyjście z basenu tuż przed jej wejściem, chociaż ludzi ciągle wchodzą i wychodzą z basenu, a z drugiej skąd ja miałam wiedzieć czy to AZS, jakieś uczulenie czy po prostu jakiś syf którym moje dziecko może się zarazić?

ja rozumiem że matce może być ciężko wychowywać dziecko z chorobą taką czy inną, ale robienie scen jak ktoś się spojrzy chyba nie jest najlepszym sposobem na zwiększenie społecznej akceptacji....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
*miało być "przez takie jak ja jej dziecko będzie miało uraz psychiczny"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja zrobiłabym dokładnie tak samo jak Ty.Również bym syna zabrała.
Swoją drogą musisz być cierpliwą osobom,bo ja na Twoim miejscu jakby mi jakas obca baba takiego wstydu narobiła to nie przyjełabym tego tak łagodnie.Mialaś prawo zabrać dziecko z basenu,i w ogóle czy można z takimi chorobami wpuszczacna basen?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
AZS nie jest chorobą zarazliwą.Ja ją mam i moja córka również, odziedziczyła ją w genach po mnie, a ja po swojej mamie.Ja kiedyś na basenie zaraziłam się gronkowcem złocistym właśnie przez AZS. Dlatego boję się iść z córką na basen jak ma otwarte rany.
Ja tobie się nie dziwie nie każdy jest alfą i omegą,że zna wszystkie choroby skórne.Wskazana jest ostrożność,ile to jest przypadkow jak mamusie zaprowadzają chore dzieciaki do przedzszkola a tam załatwiają swoja chorobą wszystkie maluchy.
Swoją drogą woda chlorowana nie jest wskazana przy azs,ozonowana jak najbardziej.
image
dziwię się tej matce , że poszła z tak zaatakowanym AZS dzieckem na basen - bardzo łatwo przez to dziecko zarazic jeszcze czymś - wiadomo jak to na basenie ...generalnie nie ty żle postąpiłaś ale tamta mama bo dziecka w takim stanie nie zabiera się na basen bo to dla niego jest poprostu niebezpieczne jeśli na skrze są ranki itp. Mój syn tez miał nieduże problemy skórne przez alergię i wlaśnie przez to na basen poszedł dopero w wieku 4 lat jak już skora była ładna - woda z basenu pogarsza tylko problemy skórne u alergików.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

do góry