Widok

X-lander-niska cena?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny zerknijcie w linka . Czy aby ten wózek wszystko ma czego potrzeba(tak jak byc powinno)? Może któraś z Was ma akurat ten model? Czytałam wątki o x-landerach i opinie są w większości pozytywne.
Jakie foteliki do niego pasują?
Waham się miedzy nim własnie a Granderem.
http://allegro.pl/wielka-prmomocja-wozek-x-lander-xa-gondola-x-pram-i1956563635.html
a tu Grander:
http://allegro.pl/tutek-grander-2w1-i1954850375.html

Pomóżcie wybrać:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki dziewczyny- w takim razie decyzja podjęta:)
tak to model 2010 z rozpinana budka pasuja foteliki x-lander bez adapterów a maxi cosi z adapterami.
zestaw ok jest w nim wszystko
tak,to jest ta budka,skorzana raczka itd,my mamy sama spacerowke i jestem zadowolona,no moze oprocz tego ze jest dosyc ciezka ;)
To już chyba model z tą budką na zamek
Dziewczyny a ta budka w spacerówce jest odpinana na zamek( z tą możliwością przedłużenia)?
ja chciałam wózek 3w1, żeby w razie czego do sklepu czy coś włozyć fotelik na stelaż i jazda, a ani razu z tego nie skorzystałam. Przekładana rączka? Nie jest mi coś takiego potrzebne też. Przekładana spacerówka owszem, bo 7-12 miesieczne dziecko raczej woli jechać tyłem do kierunku jazdy i widzieć mamę. Z resztą powiem Ci, że i tak dużo kobiet po wyjściu dziecka z gondoli szybko rozgląda się za nową lekką spacerówką.
apropo bezpiecznych fotelików mozesz je sprawdzic tutaj :)

http://fotelik.info/
Marti, co do x-landera miałam go i ma swoje plusy i minusy
Mnie właśnie denerwowało oparcie w spacerówce, ale w sumie fajny wózek

Natomiast fotelik, nie oszczędzaj na tym !
Kup ze sprawdzonego źródła używany, ale z testami.
Nie kupuj fotelika, bo tani, a tylko potrzebny Ci do samochodu
Jak ktoś wyżej napisał, fotelik właśnie do tego służy, żeby dziecko w nim przewozić, nie na wózku, tylko w samochodzie.
Bezpieczeństwo to podstawa.
cena jest jak najbardziej oki,one tyle kosztuja bo to model 2010
Wiem, że x-lander to teraz hit, ale ja jakoś jestem przeciwna. Dla mnie główną jego wadą był brak możliwości przekładania spacerówki. Moja córka urodziła się w grudniu i nie była przyzwyczajona do letniego słońca, więc często korzystałam z przekładania zresztą nie musiałam też nigdy ciągnąć wózka przy wietrze. Ja nie wyobrażam sobie wózka bez tej funkcji.
Foteliki maxi-cosi wygrywaja rankingi testow bezpieczenstwa wiec na tym akurat nie oszczedzalabym. Jak najbardziej polecam. Co do wozka x-lander to rowniez polecam. Bardzo sie sprawdzil.
jeśli interesuje Cię fotelik do x-landera to mam używany przez jedno dziecko, kolor aramantowy, mam paragon:)

do fotelika dołożę adaptery:)

jeśli jesteś zainteresowana to pisz na maila:) inka.ja@wp.pl

fotelik w bardzo dobrym stanie
dolicz folie na spacerowke -100 zl torbe-100 zł fotelik (uzywany maxi cosi z przejsciowkami kupisz za 200 zl) i kup uzywany ze wszystkim ostatnio bylo ogloszenie za 850 zl z gdanska (gondola spacerowka, fotelik, folie obie moskitiery saszetka torba parasolka i jeszcze nawet mata edukacyjna )
nie wiem czy to taka super promocja, kupowałam nowego x-landera xa w 2010 roku- model zaś z 2009 roku za 990zł i miał dokładnie to wszystko co ten. Koła rzeczywiście skrętne i duże natomiast według mnie reszta do bani. Gondola mała ale krótko ją używałam więc nie czepiam się. Jeśli chodzi o spacerówkę to moja mała wkurzała się, że oparcie nawet jak jest najbardziej podniesione do góry to jej coś nie pasowało. Są przepisy, że oparcie w stosunku do siedzenia nie może być pod kątem 90 stopni ale są wózki, gdzie jest prawie pod kątem prostym. No i masakra była z włożeniam wózka do samochodu. Nie mam małego samochodu ale nie jest też największy i koła trzeba było zdejmować. Kupiłam parasolkę i teraz jest oki, mała się nie drze a do samochodu myk i już złożone.
Dziewczyny a to nie jest tak , że do x-landerów są tylko te drogie foteliki? Maxi-cosi bodajże? Ja potrzebuje fotelik tylko do auta, bez wyciagania i chciałam przeznaczyć ok 300zł, chociaż do tego Grandera foteliki są za 100zł - berber carlo. Tylko pytanie czy tak samo bezpieczne....
Mam x lander xa już ponad 2 lata,odkupiłam go od koleżanki i wciąż jest sprawny i jestem bardzo zadowolona więc polecam.
moja kuzynka miała X-landera i dało się go prowadzić jedną ręką :) a jeżeli dziecko ma sie urodzic pod koniec stycznia sądząc po suwaczku to wózek może mieć małą gondole
Cena zapewne wynika z roku produkcji, bo na moje oko to model z 2010roku (a jakby nie patrzeć zaraz zacznie się 2012). Co do wózka - polecam X-landera, gondola faktycznie dosyć mała (istnieją większe), ale dla mojego synka w zupełności wystarczyła.

Jeżeli zaś chodzi o pytanie - jaki fotelik można do niego wpiąć, to aż mnie trzęsie jak widzę mamusie paradujące na spacerkach w fotelikach. Dla mnie (bez urazy dla kogokolwiek) logiczne jest, że, jak sama nazwa wskazuje, fotelik samochodowy służy do przewożenia w samochodzie, a nie robienie z niego "mini wózka", bo to ani zdrowe ani wygodne dla malucha.

(No nie mogłam się powstrzymać - wybaczcie).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko, ze x lander ma mala gondole..
Ja też X-lander bym brała nawet ze względu ma koła bo są duże a zima to duży plus i skrętne ta funkcja jest rewelacyjna.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry