Widok
Xyzal i Diphergan razem?
Młody od prawie miesiąca dostaje 2 x dziennie Xyzal (zalecenie audiologa/laryngologa, przez 10 dni miał też krople na zasuszenie migdała).
Od tygodnia znów kaszlał jak spał, w dzień wcale. Jednego wieczoru lepiej, innego gorzej, czasem w nocy urządzał koncert - ale nie codziennie.
Od wczoraj tak kaszle, że właściwie nie ma chwili ciszy. Byłam z Nim rano u lekarza - ostre zapalenie krtani i gardła.
Dostał antybiotyk Sumamed forte + Levopront (nie zauważyłam aby było chociaż odrobinę lepiej) + Diphergan na noc + osłonkę
Mówiłam, że dostaje Xyzal.
Ale tak dla pewności - czy można go łączyć z Dipherganem?
Od tygodnia znów kaszlał jak spał, w dzień wcale. Jednego wieczoru lepiej, innego gorzej, czasem w nocy urządzał koncert - ale nie codziennie.
Od wczoraj tak kaszle, że właściwie nie ma chwili ciszy. Byłam z Nim rano u lekarza - ostre zapalenie krtani i gardła.
Dostał antybiotyk Sumamed forte + Levopront (nie zauważyłam aby było chociaż odrobinę lepiej) + Diphergan na noc + osłonkę
Mówiłam, że dostaje Xyzal.
Ale tak dla pewności - czy można go łączyć z Dipherganem?
wiesz co mój synek jakieś 2 mc temu miał podobne objawy na dyżurze w niedziele na startowej jakaś pani pediatra dała nam to samo co Wy teraz macie. w poniedziałek poszłam do sojej sprawdzonej pani doktor i złapała się za głowę bo Levopront hamuje odruch kaszlu nie pozwalając wykasłać wydzieliny która zalega w drogach oddechowych. zamiast levoprontu kazała brać pecto drill i po kilku dniach było lepiej, dużo też inhalowaliśmy pulmicortem i wodą.
Przy zapaleniu krtani należy robić inhalacje Pulmicortem i solą, poprawa po około dwóch dniach. Można do godziny 16-stej Mucosolvan (inhalacje lub syrop) na noc Sinecod. Zapalenie krtani przechodziliśmy wielokrotnie i tylko taki zestaw pomagał. Zresztą tak leczono syna w szpitalu, bo pewnego razu o mało co się nie udusił i konieczna była hospitalizacja.
Został nam Pulmicort z zapalenia gardła/krtani sprzed 1,5m-ca. Ale nie chcę dawać bez zalecenia lekarza. (przepisany na nocnym dyżurze)
Ta dzisiejsza lekarka zaleciła tylko inhalacje z soli fizjologicznej.
Wkurza mnie, że dziś zostawiłam 94zł w aptece i pewnie znów te leki g... dadzą i trafią na półkę, bo nasza lekarka będzie miała inna wizję. (Flavamed lub Dexa Pico w zależności jaki kaszel)
Sinecod mieliśmy zalecony kiedyś tam przez jeszcze inną lekarkę z nocnego dyżuru ale do podawania doraźnie.
Dzięki za wszystkie opinie/rady.
Ta dzisiejsza lekarka zaleciła tylko inhalacje z soli fizjologicznej.
Wkurza mnie, że dziś zostawiłam 94zł w aptece i pewnie znów te leki g... dadzą i trafią na półkę, bo nasza lekarka będzie miała inna wizję. (Flavamed lub Dexa Pico w zależności jaki kaszel)
Sinecod mieliśmy zalecony kiedyś tam przez jeszcze inną lekarkę z nocnego dyżuru ale do podawania doraźnie.
Dzięki za wszystkie opinie/rady.
Ja też na zapalenie krtani robię inhalacje. Ostatnio nawet nie byłam z Helą u lekarza jak miała zapalenie krtani. od razu wiedziałam co to. i obyło sie bez antybiotyku mimo gorączki.
A inhalacje robiłam z atroventu lub berudualu. pulmicortu nie miałam.
Xyzal i diphergan dawałam ostatnio razem - młoda ma alergie i do tego miała zmiany osłuchowe. ale na ataki kaszlu świetnie działa nam właśnie sinecod. Potem na alergie dostałam aerius.
Ostatnio miała takie ataki kaszlu że jak zaczęła kaszleć o 4 rano to skończyła o 17 jak padła spać. ale sinecod jej pomógł się uspokoić.
A jeśli chodzi jeszcze o ten pectodrill to on faktycznie rozrzedza wydzielinę i ułatwia odkrztuszanie ale moja o dziwo po nim nie wymiotowała a po mucosolvanie chlusta po 10 min. Tak więc u nas się sprawdził.
A inhalacje robiłam z atroventu lub berudualu. pulmicortu nie miałam.
Xyzal i diphergan dawałam ostatnio razem - młoda ma alergie i do tego miała zmiany osłuchowe. ale na ataki kaszlu świetnie działa nam właśnie sinecod. Potem na alergie dostałam aerius.
Ostatnio miała takie ataki kaszlu że jak zaczęła kaszleć o 4 rano to skończyła o 17 jak padła spać. ale sinecod jej pomógł się uspokoić.
A jeśli chodzi jeszcze o ten pectodrill to on faktycznie rozrzedza wydzielinę i ułatwia odkrztuszanie ale moja o dziwo po nim nie wymiotowała a po mucosolvanie chlusta po 10 min. Tak więc u nas się sprawdził.
Ja też juz na własną rękę podaje mojej inchalacje mam zielone światło od naszego pediatry u nas pulmicort z atroventem świetnie się sprawdza dopiero jak już to nie zdaje egzaminu wprowadzany jest antybiotyk ,niestety ostatnio na lekkie zmiany osłuchowe przy zapaleniu oskrzeli już inchalacje nie pomagały a kaszel jeszcze się nasilał dopiero wtedy dostała antybiotyk.