Widok

ZASIŁEK RODZINNY Z MOPS, jak długo czeka się na decyzję

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktos w ostatnim czasie składał wniosek o zasiłek rodzinny na dziecko/dzieci do MOPS? Jak długo czekaliście na dezyzję?
Ja złożyłam wniosek 4 kwietnia a ostatni dokument (donosiłam) 10kwietnia..i czekam na dezyzję..Oczywiście w MOPS mówią, że do miesiąca, ale wiadomo,tak jest w okresie składania wniosków ogólnie (czyli we wrześniu) gdzie tych wniosków są tysięce...ale teraz takich wniosków jest niewiele..i zastanawiam się jak szybko mogę sie spodziewać dezyzji od nich
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Decyzja jest w ciągu 30 dni. Wypłata jest do 26 nastep ego miesiaca po złożeniu wniosku. Czyli wniosek składasz we wrześniu A kasę masz w październiku za 2 miesiące. Ja decyzję dostaje zawsze 2 do 3 tyg po złożeniu wniosku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja miałam tak samo jak Pani Asia.
Złożyłam wszystkie papiery i po kilku dniach była decyzja ustna ,że .... będą pieniądze ,a decyzje dostane później. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja kiedyś dostałam najpierw pieniądze przelewem a dopiero po kilku dniach decyzje:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
witam ja skladalam papiery we wrzesniu i jeszcze nie mam decyzji.. czy dostane rodzinne jak nie mam decyzji ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak z tego co wiem czeka się do 2 tygodni
a ja dostalam wlasnie decyzje a kasy jeszcze nie ma
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie kasa na koncie wczoraj juz sie pojawila - od MOPS.

wiem ze na poczcie tez jakies listy maja, ale nie wiem czy rodzinne czy inne.. nie znam sie tylko babeczka pytala.
Każdy ma inne info ja dzwonilam i pani mi powiedziała ze decyzja do realizacji ze kasa będzie przed świętami
Dzisiaj byłam z poprawionymi dokumentami w MOPS w Gdańsku ,pani
powiedziała ,ze osoby składające przed 17 pażdziernika dostana pieniądze
inne po nowym roku
a ja nie mam nic i na90 procent witaj 25 styczeń
Ja skladalam 9 listopada, nie dostalam jeszcze decyzji ale pienadze wczoraj wplynely na konto ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja ci napisze tak ja miałam kompletne dok i ani decyzji ani kasy
dokumenty złozyłam końcem października w sprawie zasiłku roodzinnego i dodatku... w polowie listopada donosiłam poprawiony dokument o wymiarze urlopu wychowawczego... dzisiaj mamy 20 grudzień a ja nie mam ani odpowiedzi o przyznaniu a tym bardziej jakichkolwiek pieniedzy... ja sie pytam ile jeszcze a święta za 4 dni :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
raczej nie, jeśli dostaniesz decyzję, że Ci przyznali, to muszą Ci dać z wyrównaniem, ale to nie znaczy, że dostaniesz w tym miesiącu ...
Nie rozumiem jak to czy wystarczy środków,dla niektórych mam tp jedyne źródło utrzymania dziecka o siebie więc nie rozumiem takiego podejścia.czyli jak decyzję o przyznaniu to mogę nie dostać nic?? Na decyzję czekam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez składałam w paźdz.teraz zaczęli rozpatrywac te decyzje z paźdz. ja dostalam wezwanie do uzupelnienia dokumentow i tam pracownik powiedzial ze jezeli wystarczy srodkow to beda przed swietami
Dziewczyny macie już decyzję jak zlozylam dokumenty w pazdz, decyzji brak,czy wypłacą przed świętami,piszcie prosze jak macie jakieś info
ja byłam wczoraj i dowoziłam PIT-11 męża bo w 2011 miał 2 umowy o dzieło a ponoć przepisy się zmieniły.a pieniążki ponoć mają być przed świętami taką odpowiedz usłyszałam...
Ja tez dowozilam umowy.Nawet o dzielo chcieli.Wez skseruj wszystkie umowy jakie masz z zeszlego roku i oryginaly wez do wgladu,nie bedziesz musiala jezdzic dwa razy.Ja jeszcze musioalam swoje zarobki netto ze stycznia i lutego 2012 dowiezc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak był na zlecenie to rozliczenie za dany miesiąc według mnie z esztajak nie wiesz to zadzwon do mopsu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry