Widok

Za stara na rodzinę ?

Wrzeszcz Górny Temat dostępny też na forum:
Szukam czynnie od dłuzszego czasu pracy, najlepiej chciałabym sprzątanie, w handlu - sklep z ciuchami, praca na produkcji - mam doświadczenie. Przed chwilą babcia na mnie wydarła się , że mam iść na miasto i chodzić po sklepach , supermarketach i pytać o pracę. Okej, pójdę. Ale ja jej na to, że chciałabym założyć rodzinę, nie być dla niej ciężarem, poznać kogoś i wyprowadzić się nawet do innego miasta i załozyć rodzinę. Ona mi odparła (już tysięczny raz w ciągu pół roku), że jestem za stara na rodzinę. (mam 33 lata) Że jestem za stara na dzieci, i nie mam o tym marzyć. To samo mówi moja mama, gdy wspomnę o tym, jest awantura - zapomnij o poznaniu kogokolwiek, o dzieciach - masz pracować.
Chcę pracować, chcę kogoś poznać (za 2 i 3 m-ce będę bawić sie na 2 weselach i będzie tam trochę kawalerów), chcę wyprowadzić się od babci i założyć rodzinę. Aż ze złości teraz popłakałam sie, co sądzicie o tym dziewczyny.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5
No ale co ma rodzina do pracy? jedno nie wyklucza drugiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Paulino masz 35 lat a Twój post brzmi jak wylewanie żali 20 latki... weź się w garść i odetnij pępowinę ! coś czuję że za bardzo jesteś do matki przywiązana.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi tam mama mówi, że w moim wieku już za stara jestem na zakładanie rodziny - mam prawie 35 lat, i jest w domu spięcie i awantura jak jej mówię, że chcę kogoś poznać - mężczyznę i założyć rodzinę. Mówi, że nie ogarnę, nie dam rady z gotowaniem, nie będę wstawać w nocy do dziecka, bo lubię długo spać itd, a innym nawet starszym ode mnie znajomym życzy powiększenia rodziny, czy jak jakaś znajoma w ciąży, to ma dla niej dobre słowo. A mi tak nie mówi, czemu ? Często płaczę przez to. Chwilowo nie mam pracy, mieszkam z nią, ona mówi, że jestem niezaradna zyciowo, bo nie umiem sobie pracy znależć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
bo mama chce mieć opiekunkę na starość. Powiedz jej coś w stylu, że zawsze będziesz się nią opiekować, to może przestanie pitolić te bzdury
Nigdy nie jest się za starą na rodzinę:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
mysl pozytywnie..ja mam 32 i tez jeszcze nie mam rodziny:-)...a co do reszty wystawiajacych komentarze to sie nie przejmuj w ludziach jest tyle jadu ze to jakas masakra...kazdy ma prawo do milosci i szczescia gruby czy chudy..powodzenia zycze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
w biedronce na partyzantow jest ogloszenie o prace poszukuja kasjerow, i przestan sie uzalac nad soba ludzie maja wieksze tragedie!!! i sobie radza!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie źle nie ma to jak rodzinne pocieszenie i pomoc. Nie martw się dziewczyno i na Ciebie w końcu przyjdzie czas na pewno spotkasz pisanego Tobie mężczyznę tylko wyrwij się z tego domu.
Nigdy nie jest za późno na założenie rodziny. Kobiety wychodzą za mąż nawet grubo po 40 i dopiero wtedy zakładają rodzinę. Tak więc nie masz co się martwić bo na pewno jeszcze zdążysz założyć rodzinę :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
nigdy nie jest za późno! nie jestem jeszcze jakas mega doswiadczona ale to wiem! trwalam w beznadziejnym zwiazku i nie wiedzialam co to milosc, teraz juz wiem nie spodziewalam sie ze kiedys przyjdzie a jednak ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Absolutnie nie jesteś za stara! Takie poglądy to panowały ze 20 lat temu, poza tym jak można być za starym na szczęście? Nie słuchaj takich bzdur tylko kieruj się swoimi odczuciami i żyj swoim życiem. A może poszukaj sobie jakiegoś mieszkania/pokoju do wynajęcia i wyprowadź się od babci? Jestem pewna że dobrze by Ci to zrobiło.
za stara.
jak niebrzydka dziewica to moze byc i 30 :)))
Sposób pisania Autorki wątku znacząco na plus odbiega od średniej osób w jej wieku - nawet magistrów :)
Oczywiście - robi błedy. Ale chyba nie miałeś (-aś) okazji czytać wypocin niektórych osób tuz po 30-tce, z dyplomami.
O 20 latkach, studentach, nawet nie wspomnę.
Niekoniecznie.
Może być równie dobrze egoizm mamy.
puszysta...i wszystko w temacie - puszysty to ladniejszy przymiotnik na okreslenie grubaski - schudnij to znajdziesz faceta. I tyle.
Moze to i przykre ale prawdziwe - wolalabys mile klamstwa?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
i teraz Judysta mnie obraziła mam 25 lat czytam to i nie żeluje sobie łba itd ale nazwała mnie małolatem bo co jestem młodszy, wiele osób nie patrzy na wiek wiążąc się w stały związek, dlaczego ? bo im to nie przeszkadza najważniejsze jest zrozumienie, akceptacja, wsparcie z obu stron, nie mozna przekreślac kogoś bo o co inni powiedzą liczy się to co w seru i w głowie, a nie w gazetach...
Pozdrawiam
Czemu nie zalozysz sobie konta na portalu randkowym ? bo to jest podobno "szczyt desperacji" ? bzdura, olej to co ludzie mowia o randkach przez internet, na portalach randkowych podobnie jak w rzeczywistosci sa rozni ludzie, fajni, nie-fajni, ladni, brzydcy ale korzystanie z tego typu serwisow jest dobra rzecza: oszczedzasz czas, mozesz pogadac na wiele tematow zanim sie zdecydujesz na spotkanie w realu. A co do rodziny to ich olej - po co taka rodzina co tylko podcina skrzydla i dogryza?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie płacz weź się w garść nie daj sobie !!!! rób swoje szukaj pracy a znajdziesz a wiem, że nie jest lekko.Powiem ci na wszystko jest czas na pracę potem faceta .Do pracy to jakakolwiek teraz jest warta bo żadna praca nie hańbi potem można zmienić :) wysyłaj CV bo z chodzeniem jest tak żebyś musiała na menedżera lub właściciela.Warto pochodzić zawsze kto pytanie błądzi:) życzę powadzenia.
P.S.
Jeśli czujesz że twoje CV albo list motywacyjny albo byś chciała podszkolić się w rozmowie o pracę to jest fundacja gospodarcza w TRÓJMIEŚCIE która w ty sprawach, bo czasem problem może tkwić w CV. CV to klucz do zdobycia pracy.

wez mnie;p

A nie lepiej wziac na wesele jakiegos faceta. Jest tyle portali, ze na pewno jakis amator sie znajdzie.

Inne tematy z forum Kobieta

Tabletki powiększające piersi (16 odpowiedzi)

Jak to jest dziewczyny z tymi tabletkami. Działają czy nie działają? Bo tak sobie patrzę na...

Hiszpańska mucha (45 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...

Domowe sposoby na trądzik różowaty (4 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc...

do góry