Widok

Ząbki czwórki -problem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
Mam problem. Od kilku tygodni Mateuszkowi wychodzą czwórki- wszystkie naraz. Dziąsła są już białe, widać zęby, ale nie mogą się przebić. Matii miewa dni, że marudzi, płacze wszystko wkłada do buźki. Widzę, że się męczy i to bardzo. Nie wiem dlaczego to tak długo trwa. Z poprzednimi zębami nie było problemu. Wyszły i było ok. Martwię się,, że będzie treba przecinać dziąsła ;( Jak to u Was wyglądało? Czy mam się wybrać do jakiegoś lekarza?
Pomóżcie
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jedynki, dwójki i trójki wychodzą łatwiej bo są "ostro" zakończone a czwórki są tempe i większe.
myślę, że śmiało możesz zadzwonić do swojego dentysty i po prostu spytac..

pozdr:D
image
mojej Pati też szły wszystkie razem ale bardzo szybciutko wyszły, miała dwa razy gorączke
image
Mojej jedynki już widac miesiac a przebic sie nie moga ale byłam dzis u pediatry i nic nie mówił o żadnym nacinani dziąsła -czy to konieczne jak nie moga sie przebić?

Madziu- właśnie nie wiem, czy to konieczne. Słyszałam tylko o takim procesie.
image
Dziewczynki co Wy kombinujecie z jakimś przecinaniem -nic takiego się nie robi -poczekajcie spokojnie na te zęby mój maluch miał 3 mc jak pediatra poweidziała że zeby idą i wiecie kiedy wyszły jak miał skończone 10 mc a nawet przez myśl nie przeszło mi słowo przecinanie -co to 4 zawsze wychodzą gorzej niż 1,2 ,3 tak samo ciężko będzie z 5 ale wszytsko da się przeży smarujcie tylko żelem bo wydawało mi się że to przynosiło małemu ulgę ja używałam CALGEL :)
KL- ja wcale nie chcę przecinać, tylko boję się że coś długo wychodzą te zęby. Mati ma 8 i wychodziły dość szybko, a teraz już 2 miesiąc nic się nie wykluło, a dziąsła aż białe. Ja smaruję Dentinoxem i pomaga.
image
ja tez czekam na te 1 ale skoro z 1 mamy taki ból to co bedzie potem ? boje sie pomyslec

a te zele to sobie mozna o kant d... otrzec -nic nie pomagają

Witam ,mojej corce wychodza 4 juz 2 miesiac albo i lepiej i jeszcze do konca sie przebily ale na to trzeba czasu ,moja tez wkładala rece do buzki zle sypiala i marudna byla ,wiec sie nierzejmoj wszystko bedzie dobrze:)pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pmagdalena nasz mały miał nieprzebite jedynki chyba ze trzy miechy. Niby już były na wierzchu, ale zanim się przebiły, to tyle właśnie czasu upłynęło.
image
image
no ale tłumacze Ci ze moejmu malemu wychodzily zeby 7 mc więc uważam ze to bardzo dlugow 3 mc byly biale dziasla i maly wszystko wkladal do buzi juz nie wspomnę o ciągłym ślinotoku a jednak tak długo szły
czasami tak to dlugo trwa dziąselek się nie przebija to największa ostateczność wdają się wtedy zarazki i jest jeszcze gorsza sprawa. musisz czekać i smarować np. dentinoksem i globulki uspakajające troszkę pomagają.
nicolas

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

do góry