Widok
Ząbkowanie- jak pomóc maluchowi?
Do tej pory nie mieliśmy problemów z ząbkowaniem, ząbki wychodziły bezobjawowo. Teraz jest masakra... Jednocześnie wychodzą 4 trójki i 4 czwórki, wszystkie ząbki już są częściowo "przebite", jedne bardziej, drugie mniej , ale jeszcze co nieco wychodzi... Tosia nie może spać, wije się z bólu, nie chce nic jeść.
Nie wiem, jak jej pomóc :(
I druga sprawa: podałam jej czopek przeciwbólowy Nurofen, po ok. 20-25 minutach zrobiła kupkę- czy ten czopek w ogóle zadziała? Zdążył się wchłonąć?
Nie wiem, jak jej pomóc :(
I druga sprawa: podałam jej czopek przeciwbólowy Nurofen, po ok. 20-25 minutach zrobiła kupkę- czy ten czopek w ogóle zadziała? Zdążył się wchłonąć?
Spokojnie, Tantum normalne dla dorosłych.
U nas jedynie to działało- Dentinox w dawkach końskich może by zadziałał.
Rozumie Cie w 100%, naszemu Janowi zęby też wychodziły na raz!
Najgorsze są 5 tki- k-o-s-z-m-a-r!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak wykupkała czopek, to nie zadziałał, nie ma opcji.Podaj coś doustnie, Paracetamol jest polecany przez stomatologów nawet.
I dawaj jak na gorączkę , co 6h jakoś z tego co pamiętam.
U nas masowanie nic nie dawało, Jan darł sie jak opętany, jak tylko próbowałam zaatakować jego żuchwe:(
U nas jedynie to działało- Dentinox w dawkach końskich może by zadziałał.
Rozumie Cie w 100%, naszemu Janowi zęby też wychodziły na raz!
Najgorsze są 5 tki- k-o-s-z-m-a-r!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak wykupkała czopek, to nie zadziałał, nie ma opcji.Podaj coś doustnie, Paracetamol jest polecany przez stomatologów nawet.
I dawaj jak na gorączkę , co 6h jakoś z tego co pamiętam.
U nas masowanie nic nie dawało, Jan darł sie jak opętany, jak tylko próbowałam zaatakować jego żuchwe:(
Ciekawe, czy ktoś już zdążył Tantum Rosa psiknąć :P
U nas jeszcze katar doszedł... Ale dzisiaj już była lepsza nocka. Czopek Nurofenu pomógł. Apetyt jeszcze nie wrócił. Muszę zerknąć do małej paszczy jak tam postępy w wykluwaniu się ząbków :)
A piątki kiedy wychodzą?
Amielka, słyszałam, że ten Orajel dobry! Napisz mi proszę, ile kosztuje itp :) Nie wiem, czy Tośce się jeszcze przyda, ale chociaż synkowi potem ulżę w cierpieniach :)
U nas jeszcze katar doszedł... Ale dzisiaj już była lepsza nocka. Czopek Nurofenu pomógł. Apetyt jeszcze nie wrócił. Muszę zerknąć do małej paszczy jak tam postępy w wykluwaniu się ząbków :)
A piątki kiedy wychodzą?
Amielka, słyszałam, że ten Orajel dobry! Napisz mi proszę, ile kosztuje itp :) Nie wiem, czy Tośce się jeszcze przyda, ale chociaż synkowi potem ulżę w cierpieniach :)