Widok
Zajezdnia Wrzeszcz
Tuż przy planowanym osiedlu Zajezdnia Wrzeszcz znajduje się przystanek autobusowy i tramwajowy. Z uwagi na bliskość żłobka, przedszkola, szkoły oraz wielu punktów handlowych i usługowych jest to również dobre miejsce do zamieszkania dla rodzin z dziećmi.
Budynki Zajezdni Wrzeszcz będą miały od pięciu do dziewięciu kondygnacji nadziemnych. W pierwszym etapie powstać mają dwa budynki o ...
więcej
Budynki Zajezdni Wrzeszcz będą miały od pięciu do dziewięciu kondygnacji nadziemnych. W pierwszym etapie powstać mają dwa budynki o ...
więcej
wszystko ok, nam bez problemu udało się kupić i jesteśmy zadowoleni; ogólnie, sporo tu negatywnych komentarzy nt ZW i kompletnie nie rozumiem zarzutów - my tu mieszkamy, mamy fajnych sąsiadów, lokalizacja jest dla nas ok - troszkę mniej pieniactwa sugerujemy. Osoby, które zastanawiajas ię nad Zajezdnią - go for it, to naprawdę fajna inwestycja.
Miejsce do mieszkania fatalne. Miejsc postojowych dla gości na osiedlu nie ma nawet jednego. Chodniki są wysokie przez co nie można na nie najechać wózkiem. Dodatkowo bardzo wąskie przez co ludzie chodzą po ulicy. Robyg twierdzi, że to osiedle premium natomiast jakoś wykonania jest niska. Ściany i sufity w mieszkaniach jak i na klatkach robione w pośpiechu przez co są krzywe. Wszystko trzeba gładzić. Windy to najtańszy model Schindlera wykończone płytami meblowymi. Panele w windach są źle zamówione przez co by dojechać na 3 piętro muszę wcisnąć guzik z 4 piętrem. Co na to Robyg? Że się przyklei kartkę z informacją. Gościom muszę mówić by jechali na 4 piętro pomimo, że mieszkam na trzecim. Nie polecam tego pseudo dewelopera.
Planowane osiedle
A co bedzie z planem jak ktorys z wlascicieli sasiednich dzialek wniesie sprzeciw na budowe?Dewaloper nie posiada obecnie "pozwolenia", a z tego co wiadomo przeciwnikow nie brakuje.Sprawy sadowo administracyjne moga sie ciagnac latami.Wiec obecnie kupowanie mieszkania jest obarczone dosc duzym ryzykiem.Lepiej poczekac az sytuacja sie wyjasni.
To co budują to najtańsze budownictwo. Hala garażowa cieknie i cieknie i tak od odbioru bez przerwy. Wady niewielkie usuwają po wielu przypomnieniach, z dużym opóźnieniem. Żadnej z moich wad wypisanych w protokole odbioru nie usunęli w terminie. Wady istotne natomiast odrzucają, a gdy je reklamujesz to otrzymujesz pismo od ich prawnika z pseudo argumentami, które rozwiewają wątpliwości o traktowaniu Ciebie poważnie. Jak można nie mieszkać na ostatnim piętrze jednocześnie mieszkając na ostatnim piętrze? Robyg Ci to "wyjaśni". Żałosne, zachowują się jak dzieci z piaskownicy. Części wspólne wykonane niechlujnie, krzywo. Nie polecam.
Jasne byłaś. Przejedź się wózkiem po osiedlu. Chodniki są wąskie i bardzo wysokie. Nie da się z nich korzystać. Trzeba jeździć po ulicy bo po pierwsze brak miejsca by się na nich wyminąć, a po drugie tak wysokie, że nie da się na nie wjechać i zjechać. Robyg twierdzi że jest to osiedle przyjazne do poruszania się wózkami z dziećmi. Żałosne. Robyg kłamie tak na swojej stronie. Przyjedzie zobaczcie to badziewie za ogromne pieniądze.
Byłam wczoraj
i chyba się zdecydujemy. Rozmawiałam ze znajomym, który pracuje w Robygu, żeby wybadać temat bo opinie są różne i mówił, że opóźnienia to już stara sprawa. Musieli wziać inną firmę podwykonawczą i to ponoć tak ich przystopowało i to, ze było trudno znaleźć ludzi na ich miejsce (ponoć straszne braki i trudno o fachowców) ale teraz już budują na całego. Samo osiedle robi dobre wrażenie i nie chciałabym już dalej szukać.
Oczywiście, że odstawili i to nie jednego. Droga wewnętrzna ma może rok, a wygląda jakby miała z 20. Windy jak z bloków z falowców. Tak brzydkie, że oczy bolą jak się na to patrzy. I hit sezonu panele w windach. Jedziesz na 6 piętro pamiętaj by wcisną przycisk na 7 piętro, bo inaczej dojedziesz nie na 6 lecz na 5 piętro. Robyg źle zamówił w całym budynku windy i zamiast szybko to naprawić uznał, że wdroży pomysł racjonalizatorski. Przyklei się kartkę z instrukcją co trzeba wcisnąć by dojechać na właściwe piętro. Komedia.
Idealne pod inwestycje jesteśmy bardzo zadowoleni
Lokalizacja super! Wraz z mężem jesteśmy bardzo zadowoleni. Nowoczesne mieszkanie, blisko do plaży i komunikacji miejskiej.
Planujemy kupić jeszcze jedno pod wynajem....ciekawe czy ceny pójdą tak samo do góry jak na sąsiedniej Mila Baltice ale śledząc ogłoszenia raczej tak.
Planujemy kupić jeszcze jedno pod wynajem....ciekawe czy ceny pójdą tak samo do góry jak na sąsiedniej Mila Baltice ale śledząc ogłoszenia raczej tak.
Nie tak pięknie jak Robyg to opisuje
Wieczny problem ze śmieciami... Robyg zaprojektował wiatę na 6 kontenerów na śmieci dla 2 bloków (206 mieszkań)...
Przy obecnych realiach (5 różnych kontenerów na odpady) to farsa. Śmieci są wszędzie, w środku wiaty, na zewnątrz, na parkingu... dramat! Ale zarządca i administrator ze spółek córek Robygu umywają ręce i nie widzą problemu.
Do tego kosmiczne opłaty za mieszkanie na poziome kilkunastu złotych za m2/ miesiąc, wilgoć w hali garażowej i wykonanie w pośpiechu.
Lepiej się zastanówcie nad innym deweloperem...
Przy obecnych realiach (5 różnych kontenerów na odpady) to farsa. Śmieci są wszędzie, w środku wiaty, na zewnątrz, na parkingu... dramat! Ale zarządca i administrator ze spółek córek Robygu umywają ręce i nie widzą problemu.
Do tego kosmiczne opłaty za mieszkanie na poziome kilkunastu złotych za m2/ miesiąc, wilgoć w hali garażowej i wykonanie w pośpiechu.
Lepiej się zastanówcie nad innym deweloperem...
Jedno z ostatnich osiedli tak dobrze położonych blisko morza
To najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć. Super nowoczesne mieszkania, blisko do plaży i komunikacji miejskiej. Lokalizacja super! Brawo dla developera:):)
Szczególnie warte polecenia są te budynki narożne i najniższe (bardziej kameralnie) oraz apartamenty na ostatnim piętrze z ogromnymi tarasami.
Tylko ceny zaczynają tam być niepokojące i na pewno jeszcze bardzo pójdą do góry.
Szczególnie warte polecenia są te budynki narożne i najniższe (bardziej kameralnie) oraz apartamenty na ostatnim piętrze z ogromnymi tarasami.
Tylko ceny zaczynają tam być niepokojące i na pewno jeszcze bardzo pójdą do góry.
ta inswetycja to jakis koszmar,
budynek przy budynku, wykorzystana przestrzen na 150 %, zero zielencow., drzew. sasiad sąsiadowmi zaglada do okna, budynki obok siebie, malo drzew... architektonicznie nuda... zbyt mala ilosc parkinkow, obok male domku niepasujace architektoniczne do tego motlochu.. Kto wydal dezycje na takie dziadostwo archotektoniczne nie wiem pewnire BRG, ale miejsce straszne, za 20 lat kazdy stad bedzie uciekac z tego kolchozu.. Roobyg to jeden z najbrzydziej budujacych developerow. A moglabyc to najpiekniej wykonana czesc we wrzeszczu ale zachlannosc i pazerna Robyganie zna granic
Mam inne zdanie. Budynki prezentują się dość atrakcyjnie a porównując z innymi podobnymi lokalizacjami nawet lepiej niż atrakcyjnie. Kwestia gustu. Wszystko zależy kto będzie tam mieszkał, na pewno w dość popularnych lokalizacjach można zapomnieć o spokoju, zawsze można sprzedać i kupić za podobna kasę coś za miastem, to też kwestia gustu.
Robyg ? Dziękuję
Proponuję nieodpłatnie użycie hasła reklamowego tego i innych przedsięwzięć Robyga: "ROBYG - ciaśniej się nie da". Przepraszam, ale architektonicznie dno, Plan osiedla beznadziejny. Pełno mieszkań zacienionych, Odstępy między budynkami minimalne. Rzędy okien patrzą sobie w okna. Balkony to absolutny brak intymności. Kaszel, płacz dziecka czy ujadanie psa będzie / jest słyszalne na pół osiedla ponieważ jest ono tak zaprojektowane (choć to za duże słowo), że składa się z kilku akustycznych studni. Praktycznie zero zieleni. Ciasnota. Tu mowa o komforcie ? Chyba tylko we własnym lokalu. Wyjście na spacer (po spacerniaku), z psem ? Dokąd ? Pewnie do przyległego osiedla z wielkiej płyty z lat 80-tych. Tu pomimo komunistycznych klocków ktoś miał pomysł na osiedle. Zapraszamy w okolice Lotni :-)
JAkoś sie nie zgodzę z tym co tu piszesz. Mieszkasz w mieście więc naturalną sprawą jest w miarę gesta zabudowa. Nic ci nie moze zacieniać bo na to z tego co mi wiadomo po prostu przepisy nie pozwalają. A jeśli przeszkadzają ci dzieci czy psy to proponuę wyprowadzić sie na pustkowie. Mnie się w Zajezdni Wrzeszcz dobrze mieszka
Uwaga na śmieci wysypujące się z wiaty na Zajezdni Wrzeszcz
Przy jednym z oddanych i zamieszkanych budynków, śmieci wysypują się na chodnik i ulicę! Wiata śmietnikowa została zaprojektowana według starych przepisów (podział na mokre i suche), chociaż Robyg wiedział, że się zmienią (obecna segregacja z podziałem na kilka opcji) i będzie większy podział śmieci, mimo to zbudowali wiatę na kilka kubłów śmietnikowych. Ponad 206 mieszkań w dwóch blokach, a wiata na 6 kubłów! Robyg nie widzi problemu i nie chce rozbudować wiaty, chociaż miał takie plany, jednak sytuacja się zmieniła i obecnie umywają ręce.. Potencjalni klienci, sami wyciągnijcie wnioski!
Uwaga na opinie
Treść niektórych tu opinii jest napisana przez lub na zlecenie osób powiązanych z Deweloperem. A wystarczy zobaczyć na miejscu jak to wygląda. Takiej ciasnoty zabudowy trudno szukać na innych osiedlach. Robyg przoduje w zagęszczeniu, ale to chyba zgodne z polityką miasta gdańska (BRG) z p. dyrektor Edytką na czele.
Zajezdnia Wrzeszcz bije na głowę inne lokalizacje. Górne tarasy z oczywistych względów ( korki, komunikacja miejsska) to wybór dobry dla tych którzy nie muszą się codziennie przemieszczać do centrum ;) Po tych syfiastych halach i dziwnych szopkach które tam były osiedle Robyga ze swoim wyglądem wniesie dużo dobrego do tej części dzielnicy. Mnie ostatecznie przekonuje też odległość do plaży. Na tyle daleko że nie czuć uciążliwości związanej z turystami i na tyle blisko by chodzić na spacery wieczorami.
Wrzeszcz
Wcześniej nie byłem fanem Wrzeszcza, ale coraz bardziej skłaniam się ku tej okolicy. Podoba mi się też projekt Zajezdni Wrzeszcz, baaardzo intenstywnie rozważam, czy to właśnie nie jest to miejsce, o którego zakup powinienem się postarać, zwłaszcza, że mówi się o nadciągającym wzroście kosztów kredytów - zobaczymy!!!
Kupiłam małe mieszkanie ,w pięciopiętrowym budynku.Narazie bez zastrzeżeń.Dla mnie priorytetem była lokalizacja ,do tramwaju 3min,do plazy 20.Niedaleko Park Millennium .Rozwazam zakup roweru. Faktycznie jest troche ciasno ,ale chyba wszedzie dewloperzy nie przejmuja sie ciasnota.Wyciskaja z gruntow ile moga.W kazdym razie plusy na Zajezdni dominuja.Przybywa sklepow ,liczę na mała gastronomię,jest estetycznie ,nowocześnie a znajomni którzy mnie odwiedzają po prostu zachwyceni.
mieszkam na tym osiedlu
i napisze tak- jedno z najbrzydszych nowych osiedli w gdansku, zero zieleni, osiedle zalane betonem bardzo gesta zabudowa w lecie pelno turystow, jak ktos ma dzieci i mysli kupic tu mieszkanie to szczerze odradzam zero placu zabaw, ba nawet brak miejsca na takowe . Starsze dzieci tez sie wynudza niemilosiernie. Kupowalam w 2018 roku i tak ceny wydawaly sie wysokie ale teraz to jakis kosmos, takze kupno na wynajem tez wydaje mi sie slabym pomyslem tym bardziej ze lokalizacja tez nie jest jakas super. Ja osobiscie w tej chwili mocno mysle o sprzdazy mieszaknia na tym osiedlu.