Widok

Zakładanie ogrodów

Usługi i wykonawcy Temat dostępny też na forum:
Czy korzystał ktoś z Państwa z firmy ogrodniczej tzn. zakładającej ogrody? I jaki może być koszt wykonania projektu oraz wykonania robocizny?

Szukam kogoś godnego polecenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
sami bogole co to działki maja po 500 metrów i po 30 tysiów za projekt płacą hahah , wasza sprawa oczywiście, tyle to kosztuje z roślinkami. donice, nawodnienia elektroniczne samoczynne , atrakcyjne rosliny, murki to ok 50tys. a jak jeszcze oczka wodne z kaskada z kamienia to wyjdzie jeszcze więcej.
Powodzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Sęk w tym, że większość firm wymienia glebę (często niepotrzebnie), sadzi szmaragdy dookoła, 'srebrny świerk' przed wejściem, kładzie za horrendalne pieniądze trawnik z rolki, robi zupełnie niepotrzebne nawodnienie i nic więcej. Powód? Największy zysk przy minimalnym nakładzie pracy, a niemającego zielonego pojęcia klienta łatwo przekonać. Parę lat później okazuje się, że potrzeby klienta były zupełnie inne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nawiezuenie dobrej ziemi, uformowanie terenu, nawadnianie, oświetlenie, ciągi piesze, podjazd do poprawienia z kostki, rośliny tylko przemyślane żeby miało ręce i nogi, mała architektura - murek oporowy, grill, donice, pewnie w trakcie coś by doszło.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co masz na myśli?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zależy o czym mówimy. Ja nie mam na myśli wkopania drzewek z marketu i posiania trawy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę że lepiej i na pewno dokładniej . Widziałam już ogrody zakładane przez firmy....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
No lepiej od fachowców to bym nie przesadzal. Gorzej jak po paru latach będziecie musieli przesadzać bo np za blisko etc. Doświadczenie wykonawcy jest jednak kluczowe i za to trzeba płacić słono.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
My również chcięlismy wynająć firmę do założenia ogrodu ponieważ ogród mamy nietypowy (jest położony wyżej niż dom ) kuzyn mi odradził i miał rację.Wzięliśmy się więc do roboty i sami bez wskazówek specjalistów zaczęliśmy go urządzać. Niesamowity widok kiedy posiana trawka (najlepiej sportowa) zaczyna wschodzić . Minęło już 2 lata gród jest śliczny i mamy ogromną satysfakcję że poradziliśmy sobie sami a nawet może lepiej od fachowców. Wiele osób nas pyta jaka to firma zakładała ? Latem sobie tylko wymyślam co by tu jeszcze ulepszyć.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki, WojtekS.
Łał dużo doświadczeń i informacji
Rajgrass z własnego doświadczenia odradzam. Umówiłem się wstępnie z nimi na zakładanie ogrodu i już nigdy więcej się nie odezwali pomimo moich telefonów czy emaili. Nie warto. Tani nie są, chciałem im dać zarobić a olali mnie w dość perfidny sposób. Było to koniec lata, więc pewnie podłapali lepszą czy też większą robotę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dyrr, jeśli masz zrobiony fajny projekt, to mogę Ci polecić firmę Betiogrody. Mają dojścia do dobrej jakościowo trawy w rolce i w dobrej cenie, krzewów, najtaniej ze wszystkich założyli mi system nawadniania (podzespoły Hunter). Nie są idealni ale mogę śmiało polecić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
projekt mam od architekta, szukam aktualnie wykonawcy, jest to dość trudne zadanie, bo generalnie wszyscy mają mnie gdzieś - cóż, widać pracy takim firmom nie brakuje...pozazdrościć tylko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od 10 lat robię dokładnie tak samo. Tylko projekt zrobiłem sam ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po zakończonej budowie też zainteresowana byłam taką firmą obdzwoniłam kilka i nie otrzymałam odpowiedzi jaki to może być koszt , wszystko zależy jakie rośliny i czego oczekujesz w swoim ogrodzie itd. Cała moja działka na której stoi dom z garażem ma 1150 m, koleżanka pomagała mi w projektowaniu ogrodu , wybierała rośliny które nie wymagają częstej pielęgnacji całą resztę robiłam sama . Ogród ma już 4 lata i wciąż coś poprawiam i ulepszam. Początkowo liczyłam wydatki ,wydałam na pewno 30tyś . Jak robi się samemu ogród nie musisz mieć od razu takiej dużej gotówki robisz tyle na ile cię stać .Mam teraz piękny ogród i satysfakcję że to moje dzieło
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam lokalną firmę Rajgrass z Cyprysowej. Działają już kilka lat.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
w Baninie jest taka firma ale cena zależy od indywidualnego projektu. Bo jeden ma działke 500 m inny 2 tys.
Ja tylko oglądałam ich stronę internetową, chyba New Garden sie nazywają. Są za domem seniora.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Ogród

Gdzie kupujecie rosliny do ogrodów (20 odpowiedzi)

Witajcie ! Przeglądałam gazetki marketów ogrodniczych itp szukając jakiś fajnych promocji na...

do góry