Widok

Zakup mieszkania - rozterki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie. Obydwa mają identyczny rozkład, 65m2, 3 pokoje.
Szkopół w tym, że jedno jest na 4 piętrze (bez windy), drugie zaś na parterze.
To na 4 piętrze jest super, po remoncie, piękna kuchnia. Tylko odświeżyć pokoje i można się od razu wprowadzać... No ale to 4 piętro mnie trochę przeraża ;)
Natomiast to mieszkanie na parterze do remontu, trzeba by było włożyć ok 15 tyś by fajnie sobie je zrobic.
To mieszkanie na parterze jest droższe od tego na 4 piętrze o 6 tys.
Nie wiem co robić i na co się decydować.
Mieszkanie na parterze nie powaliło mnie na kolana, ale ma potencjał ;) tylko remont zrobić ;) no ale na to trzeba wyłożyć kase. I z pewnością parter wygodniejszy dla rodziny z 2 dzieci.
Mieszkanie na 4 piętrze podoba mi się bardzo ale niewidzi mi się że to tak wysoko :(
Co byście poradziły? Mieszka któraś z Was na 4 piętrze i pomogła by mi znaleźć jakieś plusy takiego mieszkania? ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nowoczesne biurka dostępne są w wielu rozmiarach, kolorach i stylach, dzięki czemu można dopasować je do różnych aranżacji wnętrz. Osoby poszukujące odpowiednich modeli mogą na stronie biurko elektryczne zapoznać się z ofertą przygotowaną dla różnych potrzeb.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkanie to inwestycja na lata, więc faktycznie warto wszystko przemyśleć. Z mojego doświadczenia wynika, że pierwsze i drugie piętro to złoty środek - nie za wysoko, nie za nisko. Jeśli akurat nie znajdziecie nic odpowiedniego w tej ofercie, może warto rozejrzeć się też za nowymi projektami? Sprawdźcie ATAL - deweloperzy często mają różne opcje mieszkań na różnych piętrach w swoich inwestycjach.

Ja na portalu https://gdansk-gdynia-sopot.pl znalazłam informację, że są dużo lepsi operatorzy nieruchomości, niż ta firma którą podałaś.

Najlepiej wybrać nowe mieszkanie, aby nie borykać się z problemami, takimi jak grzyb, którego na pierwszy rzut oka nie widać. Nigdy nie mamy pewności co do lokalu z rynku wtórnego. Lepszym rozwiązaniem jest wzięcie kredytu i zainwestowanie np. w mieszkanie na osiedlu Wiktoria Park III w Pucku. Z ich pomocą na pewno otrzymasz również kredyt na warunkach, które najbardziej Ci odpowiadają. Sprawdź na https://heweltdeweloper.pl/.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja natomiast poważnie zastanawiam się nad zakupem mieszkania pod wynajem. Z uwagi na to, że w przyszłości chciałabym przeprowadzić się do Warszawy, najprawdopodobniej zdecyduję się na zakup mieszkania w tym miejscu, a obsługę całego najmu powierzę firmie Per Modum, aby nie mieć go na swojej głowie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Parter- pod mieszkaniem garaż podziemny, grzejniki włączam bardzo rzadko, bo jest naprawdę ciepło.
Ogródek, to najlepsze co może być. Masz swój kawałek zieleni, nie oddałbym za nic.
Co do prywatności, to w bloku nigdy jej nie zaznasz.
To nie dom jednorodzinny, że cała posesja jest twoja. Mimo wszystko ja parter polecam, pamiętaj, że na balkonie też przecież nikt nie jest niewidzialny .
http://lublinrolety.pl/produkty/rolety-wewnetrzne/

Sama mam takie porzadne rolety wewnętrzne i odczuwam duża prywatność :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się z kolegą.
Właśnie wykończyłem mieszkanie na 4 piętrze na sprzedaż - remont całkowicie wyszedł 95tysięcy.
Sama robocizna 25tysięcy. Czas remontu 3 miesiące.
Więc za 15 tysięcy to można ściany pomalować i może jakieś meble dokupić. Raczej kuchni lub łazienki w tej kwocie nie ruszysz.
Napisz Jakim budrzetem dysponujesz i w jakiej lokalizacji szukasz to może ktoś coś podrzuci na formum.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam takie samo zdanie. Właśnie szukamy mieszkania, albo domku, dla 2-3 osobowej rodziny. Niestety, oferty godne zainteresowania dotyczą tylko dużych domów. Prawdopodobnie kupimy mieszkanie z 3 sypialniami i dużym tarasem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takiego domu nie chcialabym nawet za darmo. Koszmar. Chyba, że jako prezencik, który od razu pójdzie na sprzedaż.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nawet nowe mieszkanie również jest dla plebsu.. najlepiej mieć nowy dom energooszczędny (pasywny) 400m na działce 1000m z pięknym ogrodem, oranżerią 100m, parter 200m otwarty salon o powierzchni 160m, duży kominek otwarty, wysokie sufity na 4m, łazienkę a właściwie salon łazienkowy w marmurze i drewnie egzotycznym z ogrzewaniem podłogowym o pow. 25m:) do tego jacuzzi i podgrzewany basen z falą, oczywiście ogrzewanie pompą ciepła:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bez windy do pierwszego piętra z windą najwyższe piętra
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie te słowo klucz WINDA.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

My preferujemy tylko mieszkania usytuowane na wysokich piętrach. Oczywiście winda to podstawa. Mieszkanie na parterze, w centralnej dzielnicy dużego miasta odpada.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie. Jakieś 2 do 3 lat temu zaczęliśmy się rozglądać za nowym lokum. I choć jesteśmy młodzi to żadne lokum powyżej pierwszego piętra nie wchodziło w grę. Albo winda albo nawet nie jechaliśmy oglądać. Nie wyobrażam sobie na 4 piętro giba parę razy dziennie i wszystko wnosić. Przeprowadzka tam była by koszmarem. Tachanie mebli, lodówki, pralki, telewizora itd. Każde większe zakupy. Zgrzewka wody na 4 piętro to już wyzwanie. Może nawet bliscy nie będą mogli odwiedzić, bo np. moja babcia po 90tce by nie weszła na 4 piętro żeby odwiedzić wnuczkę i prawnuki...
Zdecydowanie wybrałabym parter nawet jakby wymagało to remontu czy trochę większego wydatku na sam zakup.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani chyba właśnie chce sprzedać takie mieszkanie na 4. piętrze:) Ja mieszkam od kilku lat na 3. bez windy i mam dość chodzenia po kilka razy dziennie w te i we w te. Mam 30 parę lat i jestem zdrowym facetem, jeździłem na rowerze regularnie przez kilka lat, więc tragedii nie ma, ale większe zakupy, goście jest problem..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale z ciebie ignorant
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A moj dxoadek miał 90 lst i 3 razy dziennie wy hodził i wchodził z psem na 4 piętro
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Naród jest ciemny, to chciałem się upewnić...nie denerwuj się.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Boszsz, co za niedowiarek: tak, jestem pewna. Parter, a nad nim 4 piętra. Ile razy jeszcze mam powtórzyć? ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapomnij o mieszkaniu na 4 piętrze bez windy,Wchodzenie z dziećmi,zakupami i dla dziadków to horror ,nie mówiąc o przeciekających zimnych sufitach.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Gecco Deweloper (13 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

Kto ma problem z sasiadami??? (295 odpowiedzi)

Dzień Dobry :) Zacznę od tego, że mieszkam w bloku 4 piętrowym i obok mnie mieszka stary dziad z...

dobry i tani projekt domu (21 odpowiedzi)

gdzie najlepiej kupić lub zamówic projekt domu? macie jakieś doświadczenia i wskazówki?

do góry