Widok

Załamana :(

Co się w tym kraju dzieje???

Jak w nim żyć jak młoda osoba chce pracować, a nie może znaleźć pracy? :( Już mam dosyć szukania chodzenia, pytania. Tylko wziąć sznurek i.. Pani mgr tym papierem niedługo d. podetrę, bo nie bede miala za co kupić pap. toal. Szukam pracy nawet na zmywaku, i też zero odzewu. Jak żyć z jednej pensji, po opłaceniu wynajmowanego mieszkania, dziecku kupic pampersy i mleko i w portfelu pusto :( Mam dosyć takiego życia. Człowiekowi nawet niestarcza na zrobienie zakupów, o kupnie ubrań, kosmetyków można zapomnieć. Z dnia na dzień co raz gorzej się czuję. Mam pretensje do siebie, że jestem kiepska, że nie mogę nic znaleźć...
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zgadzam się z tobą i jak najbardziej rozumiem,sama nie mam pracy za to byłam na kilku spotkaniach i spotykały mnie różne rzeczy.Nie każdy pracodawca wie sam o co mu chodzi,i te ich pytania za ile by Pani chciała pracować albo jak Pani zamierza dojeżdżać do pracy i inne takie o których nie warto nawet wspominać.Przykre jest,że po urodzeniu dziecka nawet nie mamy gdzie wrócić,a obietnice pracodawcy byłego nagle przestają istnieć.Co do dziecka ja również nie żałuję za to mam koleżankę,która czekała,bo studiowała bo szef jej kazał a potem nie mogła po zatrudnieniu zajść w ciążę,dziś jest po 30 i mimo starań nic się nie udaje....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do mnie od rana mama się nie odzywa - powód - nie mam pracy. Dziś przeszłąm kilka ulic - z piekarniami, sklepami - pytałam o pracę i nic. Mama kazała mi chodzić po stacjach benzynowych i pytać o pracę. Jestem bardzo załamana, w portfelu zero zł, na nic nie mam, ubrana to chodzę bardzo biednie. Chcę pracować CHCĘ !!!!! Nie wiem już gdzie pytać o pracę, nawet do sprzątania pójdę !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie rozumiem jak można jaja sobie robić z czyjejś tragedii. Komuś dogryżć.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jestem za granica od sierpnia zeszlego roku! i dla mnie to co zarabiam za granica jest prawdziwymi kokosami. wreszcie stac czlowieka na dobry telewizor, samochod, ubrania a nawet wycieczki zagraniczne i to bez zadluzania sie w bankach! a podkreslam zarabiam najnizsza krajowa! a i nie znam jezyka, a pracuje w fajnej fabryce gdzie nie ma wyzysku. wszystko zalezy od szczescia i ludzi ktorzy Cie otaczaja. codziennie porownuje ceny zakupionych przez siebie produktow z tymi co sa w polsce i za kazdym razem krece z niedowierzaniem glowa. Polska to dno pod wzgledem pracy i cen. Jezeli macie szanse robcie wszystko by wyrwac sie z tego bagna!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lila a gdzie jestes? ja byłabym w stanie wyjechać jak najszybciej, chcę tylko skończyć szkolę, jeszcze rok i uciekać, uciekać gdzie pieprz rośnie bo umieram, duszę się tutaj... od 5 lat mieszkamy z narzeczonym na wynajmowanym mieszkaniu, nie mamy szansy na komunalne, na kredyt tym bardziej, z dnia na dzień psychicznie wysiadam choć mamy prace to nawet nie marzymy o dziecku... na takich warunkach?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
janukowycz wie co mówi, no ale z takim nazwiskiem to sobie można kraść miliony i żaden karcer nie grozi;)
Ja też się przyłączam do wyjazdu
podajcie jakieś namiary do siebie maile albo gg można coś wykombinować z tym wyjazdem.
Takie koszty zatrudnienia mają uczciwe firmy doceniające dobrych pracowników a firmy, które mają dużą rotację zatrudniają na dzieło/zlecenie/bez umowy albo nie wypłacają wcale, więc koszt jest na poziomie 2500 brutto max przy 2000 netto.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie ma na podstawowe potrzeby ale będzie miała na 1000zł zusu który trzeba zaplacic zanim sie zacznie zarabiac na dzialalnosci juz nie wspomne o tym, ze wiekszosc biznesów wymaga gotówki
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak tu być zadowolonym i mieć chęci do pracy jak się tyra za głodową pensję 1100zł??? i do pracy przycodzi się głodnym!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
likwidacja zus, prywatyzacja służby zdrowia i szkolnictwa, likwidacja podatku dochodowego
ciesz sie, że nie wydzwaniają do ciebie z głupimi żartami i komentarzami o twoich prywatnych sprawach, szkoda czasu i pieniedzy na dojazdy:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Przeczytałem twój post i naprawdę mnie poruszył ponieważ w podobnej sytuacji jest większość naszego pokolenia.
Najgorsze co w tej sytuacji możesz zrobić to tracić wiarę we własne siły. Na pewno wszystko się jakoś ułoży. Jakiej pracy szukasz? Ile chciała byś zarobić? Od jak dawna wysyłasz CV.
Najważniejsze nie poddawaj się. Jakbyś potrzebowała wsparcia pisz: timon83@o2.pl ..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jestem w UK już drugi miesiąc i niestety nie jest tak ciekawie.
Pensja co prawda minimalna 6.19/g) co przy 37.5 średnio godzin tygodniowo daje całkiem niezłą kasę...ale co mi po tym jak nigdy nie pracowałem więcej niż 4 dni w tygodniu? W tym tylko raz bylem w pracy i to na cztery godziny..i nawet na opłacenie pokoju nie będzie :/
Jedynie co mam to smsy z agencji abym był pod telefonem...nigdy nie wiadomo czy i kiedy zadzwonią. Nawet dnia nie ma sensu sobie przez to planować.
Uprzedzam tych piszących o poszukaniu innej pracy - szukałem. Bylem nawet w innej fabryce gdzie poszło mi całkiem nieźle. Ale co po tym jak tam tak samo?

Przy wyjeździe starajcie się o stalą pracew. Co prawda na początek nie obejdzie się bez agencji...ale jak najszybciej trzeba się starać o kontrakt lub przynajmniej o stały shift..inaczej będziecie żyć z dnia na dzień kasy starczy tylko od piątku do piątku.

Ps. Znajomi też mowili jak tu będzie super, fantastycznie i ile tu pracy jest :/
Ale wszyscy kochają ten kraj, hurrrrrraaaaaaaaaaaaaaaa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry