Widok

Zamach w Nowej Zelandii.

W sieci dostępny był (być może jeszcze jest) film nagrany przez zamachowca. Niestety obejżałem. Wyglądało trochę jak gra komputerowa. A jednocześnie było wstrząsające. Zamachowiec szedł przez kolejne pomieszczenia i bezlitośnie dokonywał kolejnych egzekucji na szukających osłony ofiarach nie mających żadnej możliwości obrony. I ktoś taki mordowanie cywili nazywa walką a siebie wojownikiem? Nie do wiary!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Po częstym oglądaniu takich materiałów można wylądować w psychiatryku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Atak był przemyślany i dobrze zorganizowany, przypomina atak Andreasa Breivika w Norwegii
Można wprowadzać licencję i zakazy, porozbrajać wszystkich jak leci a przestępcy i tak mają to głęboko w zupie
Nawet lepiej, bo jak większość ludzi jest rozbrojona to jest małe ryzyko szybkiego zgonu agresora który taką broń będzie posiadał, z licencją czy bez
Każdy Polak powinien mieć obowiązek szkolenia z obrony, w tym strzelnica, do tego prawo do posiadania zarejestrowanej broni, tak jak samochodu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Hydepark

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (4 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Klimatyzacja w biurze (67 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Kawa czy Herbata - rano (204 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry