Widok

Zamek Sobieski w Rzucewie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, która z was wie coś o tym miejscu, jak udają się tam wesela, jakie jest jedenie? itp. Bo ja już tam sobie zaklepałam miejsce na wrzesień 2007 i chciałabym uzyskac troche informacji o tym miejscu.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
gyihbjkhbkhuihui

wesele

Mam pytanie do osób, które już wyprawiały wesele w zamku. Jak sprawdza się osobna sala jeśli chodzi o tańczenie? Czy nie powoduje to tego, że goście się przez to mniej bawią? Do ilu osób polecacie wyprawiać tam wesele żeby było można swobodnie potańczyć, bo sala nie jest za duża... Rozważam to miejsce ale ten mały hol trochę mnie martwi..
już wiem to był domek myśliwski :)
ja nocowałam ale w tych pokojach które są jakby przy tym tarasie, no nie wiem jak to wytłumaczyć bo nie wiem jak się ta część zamku nazywa, w każdym razie to jest przy tej szachownicy
pokój czysty, łazienka też czysta, dla mnie ogólnie ok
to czekamy na opis z niecierpliwością...
Czy naprawdę nikt tam nie nocował?
Mam trioche daleko zeby tam podjechac i ogladać pokoje bo podobno nie jest super, daleko do super. jeszczwe ktos napisał ze brak muydła w toalecie to juz wogóle..
bedziemy na weselu u znaomkó 4 ego czerwca, moge napisac jak wrazenia
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
up up
przyłączam się do pytania? jestem akurat bardzo zainteresowana tematem. Napiszcie coś o pokojach? Z tego co widziałam u nich na stronie - apartament królewski trochę mi nie wygląda - kwiaty w donicach hmmm orient klatkowy
a jak z pokojami? jest klimatyzacja? wiem, ze w starych murach jest chłodno ale wole dopytać?
No to cieszę się bardzo, że takie dobre opinie chodzą o tym miejscu :), dzięki.
image
Ja tam byłam rok i temu i uważam, że nalezy im sie medal, ża piekne podanie, przepyszne jedzenie. ten lokal to klasa bezcenna

image
mam nadzieję, że nic się nie zmieniło.
image
moj szwagier kiedys pracował w tym zamku jako zastępca szefa kuchni, wtedy bylo rewelacyjnie, wszytsko perfekcyjnie i czyściutko przygotowane ateraz nistety nie wiem jak jest mam nadzieje ze tak samo. On plecał wesele na powietrzu pod namiotem z dzikiem i takimi różnymi atrakcjami (grill, wszytskie potrawy przygotowywane przy gościach )

image

RoDka doczekała sie swojego Nowo(RoDka)
To też fajnie : )
image
ja na 30, ale nie jest to standardowe wesele, gdyżmy robimy duzy obiad weselny, planujemy tam byc od 15:30 do 19 lub 20) a potem rozjeżdżamy sie do domów.
image
image
Też to widzę, ja nie wiem jaką salę tak do końca będę miała bo jak tam byłam to goście właśnie obiad jedli i nie chciała przeszkadzać, tylko tak zerknęłam ale guzik zobaczyłam, a na ile osób masz zarezerwowane? ja 50-60.
image
ja mam równiez z trzy rodzaje mięs, jakies zraziki w sosie, i 2 jakies inne - nazw nie pamiętam - ale tzw. normalne - zjadliwe, 3 rodzaje sórówek, sernik z czekoladą, lody czekoladowo - smietankowe i ten bajeczny tort!!!

zajmujemy sale po prawej stronie przy wejściu, aczkolwiek niebieska i zegarowa bardziej mi sie podobały, ale niestety - sa za małe. widziałam jak oni przystrają stoły - sa przepiekne, no i w tym klimacie sesja fotograficzna......będzie pieknie, jak marzenie.
image
image
no dokładnie, różne są gósta, ja starałam się nie brać za bardzo wyszukanych potraw bo to zazwyczaj się nie sprawdza, mam różne mięsa, sandacza, pstrąga, 3 rodzaje sałat i jakieś tam inne potrawy, nie pamiętam a z ciast mam jabłecznika ze śmietaną bitą, ciasto z owocami i galaretką i sernika z czekoladą i osobno owoce.Dobrze, że soki i herbaty, kawy są gratis.
image
u mnie zaczyna sie od przystawki z łosocia złożonego w różę z sosem jaogurtowo - chrzanowym, potem miał byc mega bajeczny zurek w chlebie, ale ostatecznie weźmiemy krem ze szparagów, a dla innych krem z borowików. Mnie co prawda ta przystwka w ogóle nie pasuje, ale cóz, inni może zjedzą - ja niecierpie chrzanu
image
image
chyba mamy ten sam smak tortu, hi, hi. Będzie pewnie przepyszny! Ja na pierwsze mam żurek królewski podany w chlebie.
image
do góry