Widok

Zapalenie pochwy i cewki moczowej :-(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny w czwartek byłam u lekarzi i stwierdził u mnie zapalenie cewki moczowej oraz pochwy dostałam lekarstwa ( MACMIROR COMPLEX, FLUCONAZOLE, CLOTRIMAZOLUM I MONURAL GRANULAT 1 saszetka). Chciałam Was zapytać czy misałyście coś podobnego, czy było skuteczne?. Kupiłam również tescik ciążowy ponieważ tak na 50% jest opcja, że mogę być w ciąży ale to minął dopiero tydzień wię troche za wcześnie na pewne stwierdzenia...kurcze a bardzo bym chciała mieć lokatora :-) Czekam na Wasze opinie i pozdrawiam ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najczęściej na zapalenie też dostawałam FLUCONAZOLE, CLOTRIMAZOLUM, a MONURAL GRANULAT w ciąży przy infekcji układu moczowego. Ale u mnie infekcje zawsze powracają.

image
O to nie jestem sama ;-) u mnie tez infekcje nawracają, ale teraz byłam wkońcu u porzadnego lekarza i mam nadzieje, że będzie oki :-) ale po kuracji i ponownej wizycie sie zobaczy co i jak...
Ja meczę sie 4 lata z niustającymi zapaleniami pochwy, sromu, cewki moczowej i pęcherza. Problem zaczął sie po długotrwałej antybiotykoterapii. Trwające praktycznie bez przerwy zapalenia bakteryjne i ponoć grzybicze (choć od momentu, kiedy zaczęłam robić wymazy, grzyb nigdy nie wyszedł w badaniu- to świadczy o poziomie wiedzy "lekarzy") odebrały mi radość życia. Byłam u 3 ginekologów, kilku lekarzy rodzinnych, którzy wcisnęli we mnie ogrom globulek i antybiotyków. Koszty "leczenia" szacuję na ok. 10.000zł. Po ostatniej antybiotykoterapii, kiedy momentalnie nastąpił kolejny nawrót, powiedziałam dość. Postanowiłam zastosować zsiadłe mleko. Dodam tutaj,że wszystkie te "genialne" probiotyki nie przynosiły żadnych efektów. Mało tego, po każdej globulce probiotyku typu Lactovaginal, Iladian itd. stan zapalny momentalnie sie zaostrzał. W wymazach natomiast wychodziły pojedyncze bakterie kwasu mlekowego lub ich całkowity brak. Wzięłam ogrom probiotyków doustnych- efektów brak. Stosowałam również 4 razy szczepionke niemiecką Gynatren- bez efektów. To jest po prostu przemysł farmaceutyczny i wciskanie ludziom drogiego gxxxx. Dodam, że partner był "leczony" wielokrotnie, jednak sama zauważyłam, że u mnie występuje samozakażenie. Wypróbowałam w desperacji na sobie zsiadłe mleko- dopochwowo i od pierwszego dnia zaobserwowałam momentalną poprawę. To dało mi do myślenia. Stosuję od ok. miesiąca i efekty są nieporównywalne z żadnym "probiotykiem" i tym bardziej - antybiotykiem.
A lekarze............no cóż potrafią tylko rozkładać ręce. Jeśli nie umieją wyleczyć takich dolegliwości (co w XXI wieku powinno być banalnie proste), to jak mają wyleczyć np. raka?
Ostamtio natrafiałm na świetne wykłady naturopaty p. Jerzego Zięby na You Tube. Polecam ludziom, którzy chorują na cokolwiek przewlekle.
Życzę dużo zdrowia, bo sama wiem, jak to jest, gdy go zabraknie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
A powiedzcie mi jescze czy ten FLUCONAZOLE to zwykłe tabletki czy antybiotyk?
Flukonazol to jest taki antybiotyk na grzyby czyli np. drożdżaki, które są najczęstszym patogenem tych infekcji.

image
Dzieki bo w ulotce nie było informacji czy to antybiotyk i nie wiedziałam, a ostatnio strułam się antybiotykami i teraz jestem bardzo ostrożna...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
te tabletki partner też musi łyknąć

image
Hmmmm... mi nic lekarz nie powiedział, że mój chłopak też powinien je brać...kurcze teraz to już nie wiem co i jak :-( kupiłam sobie jeszcze LAcidofil bo skoro to antybiotyk to musze chronić żołądek ;-)
Przy flukonazolu lacidofil nie jest potrzebny. Ten lek nie wyjaławia Ci przewodu pokarmowego, nie zabija bakterii tylko grzyby. A lacidofil odbudowywuje florę bakteryjną przewodu pokarmowego.

image
Powinniście oboje łyknąć po dwie tabletki, bo skoro Ty masz infekcję to on też. Ty się wyleczysz i może Cię zarazić.

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój chlopak idzie we wtorek do androloga to powie co i jak i może Mu też przepisze, ja dostałam 100 mg czyli 7 tabl. na 7 dni i jak On mi teraz zje 2 to krutka bedzie ta moja kuracja ;-) ehhhh My babki to mamy ... jak nie jedno to drugie ...
boli mnie cewka moczowa zaznaczam że jestem od roku po założeniu taśmy na nietrzymania moczu bioeę w tej chwili clotrymazol maść i nystatyne doustnie biorę już 8 dni i nic nielepiej proszę o radę pozdrawiam.
Ale profilaktycznie mogę chyba łykać Ladidofil??Mam już przejścia po antybiotykach i uwież mi, że to była masakra...
Możesz, ale nie musisz. Nie ma wskazań tak naprawdę. Ale na pewno
ci nie zaszkodzi.

image
tak właśnie jeżeli chodzi o drugą stronę to koleżnaka ma rację , lekarz zalecił żeby mój partner też brał FLUCONAZOLE
Infekcja chyba mineła, Fluconazole zjadłam całe, ale niestety zostały mi jeszcze 3 globułki Macmirror Complex...dostałam miesiączke 4 dni przed terminem, więc muszę przerwać i dokończyć już po...Niestety lokatora nie ma skoro dostałam miesiączke i to jeszcze 4 dniu przed terminem :-(
Tak na przyszłość polecam kilka domowych wskazówek na zapalenie pęcherza:

- dużo witaminy C,
- sok z żurawiny - zakwasza przewód moczowy a bakterie tego nie lubią,
- w zapasie w domu zawsze mam GINJAL - lek ziołowy zabarwia mocz na zielono i niebiesko, 3 x po 2 kapsułki jak czuję coś nie tak,
- FURAGINUM - w ostrych przypadkach 3 x po 2 tabletki, potem przez około 7 dni 2 x dziennie po jednej.

Takie mam sposoby na zapalenie pęcherza, które też do mnie często wraca ale jakoś sobie z nim radze przez 2,3 dni i mam po problemie.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzieki za porady, ja jeszcze biore Urosept i Urinal albo jakaś inna żurawinke w tabletkach. Jedno mnie zastanawia juz 2 razy dostałam na to antubiotyk i nic infekcja mimo to wrócila po jakimś czasie...dlaczego nie ma żadnego skutecznego sposobu na wyleczenie takiego zapalenia??
Polecam noszenie majtek 100% bawelna, unikanie stringówi sztucznej bielizny. Mi bardzo pomógł lek GINJAL.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (104 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

do góry