Widok
Zaparcia u 2latki
Moja córcia od jakiegoś czasu ma straszne zaparcia:( Podawałam jej lactulosum i na poczatku pomagał...teraz już nie. Dostaje debridat, czopki i dalej zadnej poprawy :( Nie wiem juz jak jej pomóc :( Strasznie sie męczy biedulka :(
Może macie lub miałyście podobny problem ze swoimi maluszkami? Jesli tak to podzielcie sie doświadczeniem
Może macie lub miałyście podobny problem ze swoimi maluszkami? Jesli tak to podzielcie sie doświadczeniem
Kamiś, gdzie kilka dni temu był taki temat, wypowiadałam się w nim ponieważ miałam takie same problemy z synem, jak coś odkop go i poczytaj, bo kilka tam fajnych spostrzeżeń jest napisanych
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Kamiś21 to był mój wątek bo też mam ten sam problem:( ale teraz nie chce mi się go już szukac.
Moja córcia ma problemy od lipca i walczę z nią wszelkimi sposobami ale jak na razie klapa.
Przez jakiś czas pomagałam jej czopkami i mydełkiem i coś mi się zdaje że już sie pupcia do tego przyzwyczaiła,poza tym ma już blokadę psychiczną i mam wrażenie że wstrzymuje.
Od ponad tygodnia daję Laktulozę,Debridat i Lacidofil do tego śliwki suszone,surowe,winogrona,arbuzy w sporych ilosciach,wyciskam soki,robię kisiel.
Dziś nie dałam Laktulozy ale wpadłam na pomysł i kupiłam mleko acidofilne,wypiła prawie pół litra tak jej samkowało i... o dziwo pierwszy raz zrobiła bez wspomagaczy i w dodatku nie tak bardzo twardo.
Jutro więc też mam zamiar kupic i zobaczymy.
Moja córcia ma problemy od lipca i walczę z nią wszelkimi sposobami ale jak na razie klapa.
Przez jakiś czas pomagałam jej czopkami i mydełkiem i coś mi się zdaje że już sie pupcia do tego przyzwyczaiła,poza tym ma już blokadę psychiczną i mam wrażenie że wstrzymuje.
Od ponad tygodnia daję Laktulozę,Debridat i Lacidofil do tego śliwki suszone,surowe,winogrona,arbuzy w sporych ilosciach,wyciskam soki,robię kisiel.
Dziś nie dałam Laktulozy ale wpadłam na pomysł i kupiłam mleko acidofilne,wypiła prawie pół litra tak jej samkowało i... o dziwo pierwszy raz zrobiła bez wspomagaczy i w dodatku nie tak bardzo twardo.
Jutro więc też mam zamiar kupic i zobaczymy.
Kamiś21 tak podaję je jednocześnie. Laktulozę sama wcześniej kupiłam i gdy podawałam po 5ml na dobę przez 2 tygodnie nie zadziałało przestałam więc podawac.
Po jakimś czasie stwierdziłam że może dawka za mała i zaczęłam dawac 2 razy dziennie po 5 ml a w między czasie poszłam do lekarza i dopisała mi ten Debridat żeby przez 2 tyg podawac 2 razy po 1 łyżeczce plus Laktuloza.
Ale tak jak pisałam wczoraj Laktulozę odstawiłam i pomogło to mleko acidofilne.
Dziś też jej kupię,dobrze że jej bardzo smakuje:)
A ten Fructolax i Alveo można 2 latce podawac bo mi nikt tego w aptece nie zaproponował,pani powiedziała że więszośc leków jest dla dzieci powyżej 3 lat.
Po jakimś czasie stwierdziłam że może dawka za mała i zaczęłam dawac 2 razy dziennie po 5 ml a w między czasie poszłam do lekarza i dopisała mi ten Debridat żeby przez 2 tyg podawac 2 razy po 1 łyżeczce plus Laktuloza.
Ale tak jak pisałam wczoraj Laktulozę odstawiłam i pomogło to mleko acidofilne.
Dziś też jej kupię,dobrze że jej bardzo smakuje:)
A ten Fructolax i Alveo można 2 latce podawac bo mi nikt tego w aptece nie zaproponował,pani powiedziała że więszośc leków jest dla dzieci powyżej 3 lat.
miałam ten problem, gdy mała zaczęła nocnikować. o ile siku natychmiast załapała to z kupką- wstrzymywała. po czopkach, lekach - męczyła sie prawie dwa miesiace --- odtsawiłam jedzenie- wiem wiem kontrowersyjna metoda- narobiłam mnóstwo soku marchwiowego i prawie dwa dni była na nim + mleko na noc i marchewka gotowana. pomogło.