Widok
szukałam info o nowych zasadach przyznawnaia zasiłku wychowawcego, jest calkiem fajny artykuł o tym, nowy: http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/zasilek-wychowawczy-2011-kto-go-dostanie.html bo teraz zmiany maja byc, od listopada, to może komuś tez się przyda. pzdr
Dziewczyny mam pytanie czy mops bierze pod uwagę dochód jeżeli aktualnie mam wypłacane wychowawcze od maja.tego roku kazali mi dochody przedstawić za rok 2009r.a ja miałam tam wypłacane l4 ciąza i potem wychowawcze wiadomo100%.i zastanawiam się czy biorą to pod uwagę przecież ja już tych dochodów nie mam!!!mam jedyne to wychowawcze 468zł!
to i ja się zapytam-macierzyński kończy mi się pod koniec sierpnia.
jeśli bym chciała dostać wychowawczy to bierze się pod uwagę dochody męża z 2008 roku? czy moje też? a to że nie byliśmy wtedy małzeństwem to coś robi?
i 504zł to na osobę? czyli jeśli tylko męża to żeby się załapać to w 2008 musiał średnio zarabiać mniej niż 1512 netto tak?
jeśli bym chciała dostać wychowawczy to bierze się pod uwagę dochody męża z 2008 roku? czy moje też? a to że nie byliśmy wtedy małzeństwem to coś robi?
i 504zł to na osobę? czyli jeśli tylko męża to żeby się załapać to w 2008 musiał średnio zarabiać mniej niż 1512 netto tak?
A powiedzcie jak to jest z matkami samotnie wychowywującymi dzieci? Próg zasiłku rodzinnego też wynosi 504 zł??? I tym samym możliwość uzyskania urlopu wychowawczego? Ja obecnie znajduje sie na urlopie wychowawczym, mam jedno dziecko, mam zasądzone alimenty i własnie odebrałam zaświadczenie z US, ktorym jestem załamana :( Bo jesli zasiłek rodzinny i urlop wychowawczy zależa od kawałka tego papierka i progu 504 zł to przekracza mi dochod o 40 zł... i nie bede miala niczego... A z alimentow 200 zł trudno wyżyć... Proszę pomózcie!!!