Widok
Zaspa pytanie
Do mam rodzących w przeciągu paru miesiecy. Czy na Zaspie jest możliwsc po porodzie wykupienia pokoju jednoosobowego gdzie moze być mąż? Ile czasu teraz sie leży po cc? bo lat temu leżałam 16 godzin :/ I czy jezeli sie nie karmi piersią to można liczyć na to że położne zrobią mleko w butelce? Ktos moze był w takiej sytuacji ?
Pauli nie ma możliwości wykupienia takiego pokoju.
Jeżeli chodzi o czas leżenia, to jeszcze 2 lata temu były to 4 doby, jeżeli dziecko nie traci dużo na wadze. Teraz wypisują po 3 dobach, jeżeli oczywiście wszystko jest OK.
Co do mleka, to jest dostępne i będziesz sama je podgrzewała, bo po 12 h od cesarki trzeba wstać.
Cały personel super, także wszystko będzie dobrze! Powodzenia
Jeżeli chodzi o czas leżenia, to jeszcze 2 lata temu były to 4 doby, jeżeli dziecko nie traci dużo na wadze. Teraz wypisują po 3 dobach, jeżeli oczywiście wszystko jest OK.
Co do mleka, to jest dostępne i będziesz sama je podgrzewała, bo po 12 h od cesarki trzeba wstać.
Cały personel super, także wszystko będzie dobrze! Powodzenia
W zasadzie to zależy, raz jak sie czujesz, no i muszą te wszystkie kroplówki zejść. ale min. te 8h czasem więcej ale nie dłużej niż doba bo w tedy gonią do wstania. Ja miałam cesarke ok 14 i pierwsze wstanie ale tak do pozycji siedzącej było ok 23, ale wstanie żeby już chodzić dopiero rano już bez kroplówek i cewnika.
Jeśli chodzi o karmienie w tedy malucha to tak naprawde sama bylam zdziwiona ale takie maluszki nie potrzebują jeszcze za bardzo jeść bo korzystają jeszcze z tego co pojadły będąc w brzuszku, przystawiają do piersi, ale ledwo coś pociumka i śpi. Tak naprawdę te dzieci przez pierwsze 24h to tylko spały a Ty masz w tedy czas na zregenerowanie się, nie jest źle. Jak się zdarzy że jakieś mocno by płakało to położne się zajmą dzieckiem. U mnie na sali wszystkie dzieci spały grzecznie przy swoich mamach.
Jeśli chodzi o karmienie w tedy malucha to tak naprawde sama bylam zdziwiona ale takie maluszki nie potrzebują jeszcze za bardzo jeść bo korzystają jeszcze z tego co pojadły będąc w brzuszku, przystawiają do piersi, ale ledwo coś pociumka i śpi. Tak naprawdę te dzieci przez pierwsze 24h to tylko spały a Ty masz w tedy czas na zregenerowanie się, nie jest źle. Jak się zdarzy że jakieś mocno by płakało to położne się zajmą dzieckiem. U mnie na sali wszystkie dzieci spały grzecznie przy swoich mamach.
Ja miałam cesarkę na zaspie 1,5 roku temu. Lekarz wykonuje zabieg dziecko zabiera od razu pielęgniarka waży mierzy. Mój mąż stał i patrzał ale nie wiem czy tak można bo był mój lekarz prowadzacy. Zakręcają w kocyk pokazują na chwilkę i jak Cię przewiozą na sale to wtedy kładą dziecko na łóżku przy piersi z Tobą.
1,5 roku temu po cc na Klinicznej leżałam od 8 rano do godz 5 dnia następnego i najpierw pielęgniarka poprosiła abym zobaczyła powoli czy daje rade przejść, po porodzie musiałam 3h poczekać na dzidzie a później przywoziły pielęgniarki "na zawołanie",z dawaniem mleka mm nie było żadnego problemu, bardzo młode pielęgniarki? super pomocne. Naczytałam się wcześniej jak to cc boli a to guzik prawda trzeba poprostu inaczej się nastawić i nie rozczulać się nad sobą moją motywacją było dziecko z ktorym chce być jak najszybciej przecież tak dlugo na nie czekałam :) Kiedy dziecko było przy mnie zapominałam o bólu.. życze Wam kobietki tego samego. A ja mam nadzieje że za 8mc ponownie bedę mieć tyle siły.