Widok

Zastrzał u maluszka:((

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, mojej niuni zrobił się zastrzał przy paluszku, obcięłam dziś paznokieć ale nie wiem czym to zmarować, jak zakleić (czy powinno oddychać?) do tego ząbkuje i cały czas gryzie tego palca co pogarsza sytuację:(((
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
-mój mały tez miał zastrzał, lekarz kazał smarować rywanolem w żelu, 3 dni smarowałąm i pomogło. Nie zaklejaj, ewentualnie bandarzem zawiń tylko nie dopuszczaj zeby było mogre od śliny, tam powiinno być sucho. Nie wiem czemu ale to bardzo ważne, tak mówiła pediatra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gosia ile ma Twoja mała?
moj synus też miał opuchnięty paluszek jak miał 10 dni, bo paznokiec mu rósł krzywo. Lekarz kazała mi przykładać 15 min. 3x dziennie ciepłym riwanolem i pomogło.
dodatkowo przepisała maść Mupirox do smarowania paluszka 1x dziennie.
opuchlizna zeszła i jużjest wszystko OK.
Moja córcia również miała problem z paluszkami u stóp. Najlepiej pomoczyć stópkę w ciepłej wodzie z mydłem, troszkę posmarowałam maścią Tribiotic.Samo przejdzie, zauważ że maluszka to miejsce nie boli. Lekarz polecił też doustnie kropelki homeopatyczne Belladonna, ale nie stosowałam, samo przeszło.Prawdopodobnie problem zniknie jak dziecko stanie na nóżki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry