Widok

Zaświadczenie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam mam problem ksiądz nie wydał mi zaswiadczenia że jestem wierzaca i praktykująca bo od 7 lat mnie w kościele nie widział...Co to ma do rzeczy ja się pytam..Czy taki papierek zależy chodzi o zaswiadczenie to może być metryka chrztu gdzie jest napisane że mam bierzmowanie czy musi być inne !?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

A gdzie jest napisane, że musisz uczestniczyć we mszy w swojej parafii? W każdym mieście kościołów sporo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie chodzi o to, czy masz chrzest i bierzmowanie (to jest potrzebne, by zostać świadkiem na ślubie), ale o to czy jesteś osobą wierzącą praktykującą, bo po co komu chrzestny dla dziecka, który w kościele od 7 lat nie był? Ta osoba ma być duchowym przewodnikiem dla dziecka...
A jeżeli ksiądz ma dużą parafię i nie ma możliwości stwierdzić, czy dana osoba chodzi chociaż od święta do kościoła, to patrzy w swoje księgi czy chociaż kolędę przyjmuje.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie wiem jak złośliwie to zabrzmi, ale... Czy ten ksiądz wszystkich zna i każdego co mszę pamięta czy był w kościele czy nie? Ile jest u was w kościele mszy w niedzielę, jedna tylko? Kilka? Wszystkie prowadzi ten sam ksiądz, że tak wszystkich co niedzielę sobie obejrzy? Notatnik z zapiskami prowadzi i odhacza kto był, a kto nie? No rozumiem, jak się przywali, że od 7 lat nie przyjęłaś kolendy, to zapisują i wtedy masz przechlapane...

W mojej parafi zawsze jest koło 4 do 6 księży, kilka mszy i kilka tysięcy wierzących. No nie ma siły żeby jeden ksiądz ogarniał kto chodzi a kto nie, co za głupoty...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlatego zastanawiam się, co ludzi jeszcze trzyma w tej "wspólnocie". Ja już dawno podziękowałem im za "współpracę" i jestem przekonany, że dobrze zrobiłem. Ale oczywiście nie krytykuję tych co tam chodzą a jedynie się zastanawiam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale jak można być takim człowiekiem takim szuja....nawet ślubu ci nie da bo Cię nie widzi no nie masakra jakas
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

No to problem, hmmm. Nie ma nawet już czasu na skargę do jakiegoś prezesa tego księżula. Jak Ci bardzo zależy, to pewnie jakbyś położyła mu na stole ze dwie stówy co łaska, to może by sobie przypomniał, że Cię jednak w kościółku widział (jakiś czas temu to działało).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Właśnie potrzeba mi do chrztu który ma się odbyć w sierpniu A ja mam być matka chrzestna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Magda, nie wiem do czego potrzebujesz tego karteluszka ale może zwyczajnie daj sobie spokój z tym całym księdzem. Gościu łaskę będzie robił, że kwit wyda, no nieźle.
Oj klechy nie zachęcają tej resztki wiernych do pozostania w stadzie owieczek, oj nie zachęcają.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry