Widok

Zawiadomienie o ślubie do pracy tak czy nie - POMOCY!!!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam dylemat czy dawać zawiadomienie o ślubie do pracy czy nie. Wszyscy wiedzą, że wychodzę za mąż jednak nie wiem czy dawać zawiadomienie czy nie. Ślub jest ponad 100km od miejsca pracy i wiem że i tak nikt nie przyjedzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak masz tak daleko, to ja bym nie dawała. Możesz wysłać maila zbiorczego,,w jakiejś śmiesznej formie, że wychodzisz za mąż bla bla bla.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zawiadomienie wypada wysłać. Nawet jeżeli ślub i wesele jest bardzo daleko od miejsca pracy.
też mi się wydaje, że wypada :) ja dawałam
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Oczywiście że dawac zawiadomienie!
Uważam, że wypada powiadomić, nawet jeśli ślub miałby odbyć sie bardzo daleko!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak wyżej- to nie chodzi o to żeby ktoś jechał na ten ślub, ale żeby oficjalnie zawiadomić i myślę że to dobry zwyczaj.
Zgadzam się. Wypada wysłać:)
Jak najbardziej należy wysłać czy dać takie zawiadomienie. Po prostu wypada.
http://weddcards.pl
Ekskluzywne zaproszenia ślubne
mam podobny dylemat, ale wiecie...wypada też "zaprosić na ślub wujka wieśka, józfka, ciocie stefcie i ciocie zosie..."

nie znam odpowiedzi na to pytanie - kwestia jak w ogole znajomi z pracy zareagują i czy w ogole to zaproszenie zauważą:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam podobny dylemat, pracuję w dużej firmie, ale w oddzielnym budynku gdzie mało z którymi pracownikami mam kontakt. Moje wesele też odbywa się bardzo daleko i wiem, ze nikt nie przyjedzie do mnie z życzeniami. Poza tym jak ktoś z pracy ma ślub, to mnie nikt o tym nie powiadamia...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przecież wysłanie zawiadomienia do pracy nie równa się z zaproszeniem na wesele. Po prostu w pracy mają wiedzieć, że tego dnia o danej godzinie wychodzisz za mąż:) A kto będzie chciał i tak przyjdzie. Ważne żeby wysłać zawiadomienie:)
No tak, ale to jeszcze zależy od stosunków w pracy. Nie zawsze ma się z nimi dobre kontakty, np.ma się tylko kontakt w pracy a poza nią już nie. To co wtedy?
moj dylemat jest tez spowodowany tym, że zawiadomienie to tak jakbym prosila sie o jakies zyczenia albo spodziewala sie upominku....
Wiadomo, że w pracy ma się różny kontakt. Przecież to jest tylko i wyłącznie zawiadomienie. Nie jest w nim napisane, że oczekujesz prezentu lub czegokolwiek innego. Wyślij to zawiadomienie i w razie czego nikt się nie będzie Cb czepiał, że nie powiadomiłaś kolegów z pracy o zamążpójściu:)
w sumie jakby co to kolezanka w pracy co zastępuje bedzie kumać że niedlugo mozesz isc na macierzyński :D:D:D
A jak ktoś, tak jak ja pracuje w korporacji i mam około 250 kolegów i koleżanek w budynku? :) Jakiś pomysł? :) Do wszystkich raczej nie...
W takim przypadku ograniczyłabym się do działy + osoby, z którymi mam kontakt
Choć podczas stażu (lat temu trochę) w dużej korporacji dostałam na maila powiadomienia (było to w Niemczech)

Mąż mój zaprojektował, wydrukował w kolorze i powiesił zawiadomienie na tablicy ogłoszeń u siebie w firmie
image
Myśmy z mezem oboje dawali ale pracujemy w firmach ok. 40osobowych. Ku naszemu zdziwieniu i z mojej pracy przyszla "delegacja" i z meza :)
image
No właśnie gdybym pracowała w małej firmie, to spoko, żaden problem. A tu wyjdzie, że kogoś lubię a kogoś nie...wolałabym żeby się nikt nie obraził. No nic, pomyślę może coś wymyślę :)

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry