Widok

Zdrada...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytam i prosze o szczera odpowiedz...Czy powiedziec mezowi o zdradzie? Kocham mojego meza najbardziej na swiecie i nie wiem czemu stało sie to co sie stało.Teraz wydaje mi sie ze nie zasługuje na niego.Mam strazne wyrzuty sumienia.Pewnie jak mu o tm powiem to go strace ale z drugiej strony jak nie powiem to jak mam mu spojrzec w oczy po tym wszystkim?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Nie każdy ksiądz jest powiłany" ????!!! Ciekawę...jak odróżnić takiego księdza...a może powiesz mi kto powołuje takich księży.. chyba tylko Bóg jest upoważniony do oceny innych na pewno nie ksiądz i na pewno nie TY.. więc może się zastanów co piszesz..
Miło...słuchaj sobie radia..każdy może robić co mu się podobra,,tylko nie wmawiaj ludzim że to wspaniała stacja. a człowiek, który podaje się tam za guru świętości..jest osobą, która okrada ludzi wiernych, szukających ideałów - koszmar jakiś... szkoda słów
słuchaj dalej , tylko nie skończ jak te babcie które wyzywają wszystkich dookoła. w sumie wyzywanie to pikuś , ale też nieźle radzą sobie z przekleństwami i wymachiwaniem torebką z różańcem w środku. Wiesz Ty jesteś przekonana że jest to cudowne radio , ale na szczęscie pisaniem na forum że jest ono jest wspaniałe nie przekonasz raczej nikogo , kto nie jest takiego zdania.
Powodzenia życzę.

image
image
rabitka napisał(a):

> słuchaj dalej , tylko nie skończ jak te babcie które wyzywają
> wszystkich dookoła. w sumie wyzywanie to pikuś , ale też nieźle
> radzą sobie z przekleństwami i wymachiwaniem torebką z różańcem
> w środku. Wiesz Ty jesteś przekonana że jest to cudowne radio ,
> ale na szczęscie pisaniem na forum że jest ono jest wspaniałe
> nie przekonasz raczej nikogo , kto nie jest takiego zdania.
> Powodzenia życzę.
>
>
Alez kochane..ja nikogo tu nie chce przekonywac.Ja go slucham a Wy nie musicie..to moje zdanie.
Zapomnialyscie tylko, ze nasz Sw.pamieci Ojciec Swiety modlil sie za Radio Maryja codziennie bo wiedzial ze jest to dobre dzielo a ludzie tylko patrafia je psuc.A modlil sie o to zeby przetrwalo.....jednak dzieki pewnym ludziom jest ciezko.
Mimo to nie ma czlowieka , ktore to Radio zniszczy...Nawet sam szatan choc tego bardzo chce i ma swoich ludzi tu na Ziemi..niestety nie da rady.
Niestety, hehehhe...
Radio ma ryja.....i powinno go zamknac hehe...sprawdzam tylko suwaczek.

Kazimiero, tak sie składa że ślub cywilny jest ważniejszy z punktu widzenia prawa. Może cię to zmartwi ale żyjemy w państwie świeckim.

A to czy się zdradza czy nie to sprawa sumienia i honoru a nie ślubu cywilnego czy kościelnego. Jeśli uważasz że twój mąż nie zdradzi cię dlatego że macie lub weźmiecie ślub kościelny to jesteś w wielkim błędzie. Nie życzę ci niczego złego, ale uwież mi, jeśli twój mąż będzie chciał cię zdradzić to nie pomogą i same niebiosa, nie tylko kościelny ślub.

Acha, i nie wypowiadaj sie na temat szatana, bo nie masz na jego temat zielonego pojęcia. Uwież mi, jeden jego ruch ogonem, i lecą wszystkie stacje przekaźnikowe tego radyjka.
image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
ktoś kiedyś na temat zdrady wypowiedział sie na tym forum.pytanie było podobne.czy powiedzieć o zdradzie. ja sie nie wypowiem bo nigdy nie zdradziłam.ale na chwile obecną bardzo te slowa mi utkwiły w pamieci.zeby nie mówić!!!!osoba z ktorą się jest nie jest niczemu winnaaby dowiedzieć się o takim czynie.osoba zdradzająca popelniła bląd i niech ona ponosi konsekwencje swojej decyzji-niech ona zyje do końca życia w wyżutach sumienia-to jest chyba największa kara jaka ja moze za to spotkać.mówiąc o zdradzie sprawisz mu przykrość, bedzie czul sie oszukany i bedzie wiedział ze go zdradziłaś,że nie moze liczyć na Ciebie...,nie wiem czy wogóle można być z kimś takim.to co bedzie sie działo w jego głowie..po tym co usłyszy...nie zasługuje na to...

image
nie powiedziałabym że jest ważniejszy.. ale ważny w przeciwieństwie do ślubu kościelnego - który nie ma żadnej mocy prawnej (i nie chodzi mi tu o konkordat.. ale o sam kościelny!)

...
buninka napisał(a):

> Kazimiero, tak sie składa że ślub cywilny jest ważniejszy z
> punktu widzenia prawa. Może cię to zmartwi ale żyjemy w
> państwie świeckim.

Ważniejszy? Ważniejszy od czego? Od "kościelnego"? Czyli logicznie rozumując "kościelny" jest ważny tak? Ano to zależy w jakich okolicznościach, ale ogólnie ciekawa i nowatorska teoria ;-)

> A to czy się zdradza czy nie to sprawa sumienia i honoru a nie
> ślubu cywilnego czy kościelnego. Jeśli uważasz że twój mąż nie
> zdradzi cię dlatego że macie lub weźmiecie ślub kościelny to
> jesteś w wielkim błędzie. Nie życzę ci niczego złego, ale uwież
> mi, jeśli twój mąż będzie chciał cię zdradzić to nie pomogą i
> same niebiosa, nie tylko kościelny ślub.

Zgadza się że ślub wyznaniowy w Kościele Katolickim to nie żadna gwarancja szczęścia małżeńskiego. Myślę że jest nią wspólne życie w zgodzie z przykazaniami tego kościoła. Moje ulubione (i podobno najważniejsze) pochodzi z Nowego Testamentu - przykazanie miłości.

> Acha, i nie wypowiadaj sie na temat szatana, bo nie masz na
> jego temat zielonego pojęcia. Uwież mi, jeden jego ruch ogonem,
> i lecą wszystkie stacje przekaźnikowe tego radyjka.

Szatan pewnie chce tkwić w naszej świadomości, jako lekko odrażający upiorek z rogami i ogonem. Taki niegroźny demonik.

PS. Dbajcie o siebie nawzajem. Jeśli jesteście wierzący módlcie się często za swoją (i nie tylko) miłość. Nie mam wątpliwości, że to "działa"!

Pozdrawiam,

wiesia
nie potrzebnie z tym tematem tu wyskakiwałaś. teraz się zaczęło s****ie w banie. Zdradziłaś to zdradziłaś. jeżeli umiesz z tym żyć to nic nie mów. Jeżeli nie potrafisz żyć z tą myślą to mu o tym powiedź i tyle. wszystko zależy od Ciebie a nie bazuj na opinii innych bo zbzikujesz.

Powodzenia!!!!

ślub cywilny
image

ślub kościelny
image
do góry