Widok

Zdrada

Dowiedziałam się,że mąż mnie zdradza. W środku jestem cała rozstrzęsiona, serce mi pękło, ale za żadne skarby nie pokażę mu tego po sobie. Chcę odejść jako kobieta dumna (popłakać to mogę sobie w samotności) ale tej satysfakcji naocznie nie dam.Dziewczyny jak sobie poradziłyście? Podpowiedzcie. Najchętniej bym mu nakopała do d.. ale jak już wcześniej napisałam, chcę odejść z klasą. Niech wie co stracił.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A dlaczego tchórz ? ...gdy nie będzie chciał gadać to jest to męska decyzja ;P Jeśli ma stałą jedną kochankę to znaczy że się zdecydował na nią , jeżeli nie ma kochanki to wychodzisz na nadpobudliwą wariatkę ,tak czy siak męska decyzja, tchórzem byłby gdyby próbował gadać, ratować, zostać ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak jak twój wpis.
I sprawdź znaczenie słowa "finezyjny", bo też ma się nijak do mojego.

Kocio, Dokładnie tak jak piszesz. Trudniej przeżyć kłamstwo i tkwić w niepewności ( a gdzie On jest? czy jest w pracy, czy może z nią, co robi teraz?) Im bardziej byłabym oddana,tym mniej by mnie szanował. Tak On już chyba dawno wybrał.....

anonim...Warto naiwnie uwierzyć,warto przebaczyć i nie domagać się prawdy. Zgadzam się z Tobą w każdym słowie ale....dokładnie tak zrobiłam za pierwszym razem ( nie pisałam o tym wcześniej bo i po co) Co w tym wszystkim było najgorsze- nie sama zdrada ale brak wiary w siebie, kontrolowanie go, jego maili, telefonu, wyjść z domu, nieznajomych zapachów perfum... On wrócił, ja wybaczyłam na zewnątrz uśmiechnięta ale w środku czujna. Teraz kiedy jestem pewna, że sytuacja sie powtarza to nie mam zamiaru znowu go kontrolować, szkoda mojego zdrowia,wolę się ukierunkować na coś pozytywnego dla mnie.... '"Skończą się czyste ciuchy to i Adonis wróci przynajmniej po następne'". Poza tym, mąż ma w tej chwili wyłączony telefon, nie wiem czy przyjedzie rozmawiać czy nie, wczoraj mówił że ma problem z telefonami (dziwne jest to,że zaczęły się psuć w momencie wykrycia zdrady) Jak przyjedzie to pogadamy, jak nie przyjedzie to jest Tchórz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

@Sylwia , nie bądź z tym sama, poszukaj kogoś życzliwego do pomocy. Teraz nie jesteś w dobrym stanie i może warto jest mieć jakieś wsparcie przy boku. Taki ból jest fizyczny i to bardzo. Potrzeba czasu ale wyjdziesz z tego.... Na razie musisz przetrwać i zastanowić się co dalej. Rozstania nigdy nie są łatwe. Przykra sprawa ale wygląda na to że twój mąż już dawno wybrał...
Przebaczenie jest czymś innym niż akceptacja i przymykanie oka. Raz peknietego serca już tak ładnie nie da się posklejać
Zdrada to raz, kłamstwo to dwa i chyba właśnie to kłamstwo trudniej przeżyć
Nic dziwnego że nic nie zauważyłaś, tak miało być i może by było bardzo bardzo długo. I wtedy to by była tragedia, dla dzieci......
A tak to już masz jasność z kim masz do czynienia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak finezyjne rozszyfrowanie nick'a ma sie nijak do poruszanego problemu...:)

Co ma wiek do tego?
Bardziej kwestia wyboru danego osobnika, niż wieku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zawsze wiedziałem i wiem, że nawet gdybym zdradził, uzyskałbym od Żony przebaczenie (z wielkiej litery). Nie mógłbym takiej kobiecie zrobić przykrości, więc nie zdradziłem, nie zdradzam i nie zdradzę. Wiem, że są w życiu zdrady, które warto przebaczyć.
Sylwia przemyśl to. Moim zdaniem warto, najpierw naiwnie być może uwierzyć (nie domagać się za wszelką cenę prawdy), a jeżeli prawda jest jednak okrutna, nawet przebaczyć. (łatwo powiedzieć, trudniej wykonać, wiem)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

qwa jaki kwas

jestem mezczyzna 40 lat, nie jestem geyem i porąbem , uwazam ,ze kare musi poniesc.....ale to ty opracujesz plan kary
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

tuman posty jak dzwon...ma okolo 30 do 35 lat ...?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak jest kobieto nikt nic dla kolgi o zdrowych zmyslach nie zalatwia ...wybor nalezy do Ciebie nie sluchaj doradcow z netu....zdradzil raz ujdzie z plazem powtorzy sie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

lonelyboy. Powrotów i przebaczeń na pewno nie będzie, mnie serce pękło, a ból czuje naprawdę taki fizyczny. Romans musiał trwać już od jakiegoś czasu skoro na mailu zauważyłam pokwitowanie z hotelu ( na pierwszej randce przecież do łóżka by nie poszli)Zaskoczona jestem tym,że znając tak dobrze człowieka niczego nie zauważyłam. Napisałes "patrząc z boku najsensowniej byłoby to skończyć". Masz świętą rację. Trzeba to uciąć,żeby za kilka lat nie zostać formalnie tą oficjalną na rodzinne spotkania przyzwyczajoną na "milczące skoki w bok".To był dla mnie taki wymarzony związek, ale właśnie już lepiej nie będzie, czas na nowe.Dziś minie trzecia doba jak nie zasnęłam....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro już wszystko wyszło to patrząc z boku najsensowniej byłoby to zakończyć.
Mąż pęka bo widzi, że coś może stracić - to jest ludzka natura - nawet gdy traci się coś co nie służy, ale się do tego przywyczaiło - to chce się to zachować.
No ale łatwo mi się mówi nie będąc sytuacji - pewnie będą powroty, przebaczenia, ponowne problemy i tak dalej.
Musisz sama zrobić sobie 'rachunek'. Jak Ci było w tym związku ostatnie lata, jak się czułąs, czy miałaś wrażenie, że to 'jest to', lub odwrotne.
Jeżeli nie był to dla Ciebie wymarzony związek, a teraz doszło coś takiego, to powinno się, według mnie, to zakończyć.
Lepiej nie będzie, a dla odważnych i zdecydowanych życie zawsze niesie nowe.

Dzięki Kocio, Trzymam się jakoś, ale chyba mąż pęka, wyczyściłam jakiś czas temu cały swój telefon komórkowy z kontaktów, dzwonił do mnie w międzyczasie z pytaniem co robię.Odpowiedziałam, że chcę mu oddać kartę i telefon, on na to jak się do Ciebie dodzwonię?

Ogr? A może połknęło literkę i miało być Ogier? :/
Po takim pytaniu widać, którą częścią ciała myślicie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co zrobilas zeby cie nie zdradzal..?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Co tu duzo pisać, trzymaj się jakoś. To przykre że mąż cię oszukał. Widocznie nie kochał cię tak mocno jak zapewniał. Może ty nie jesteś jemu przeznaczona? I nigdy nie byłaś... Pewien etap twojego zycia się kończy a inny się zaczycznie niebawem. Może tobie przeznaczone jest jakieś inne życie? Może spotkasz prawdziwego księcia i będziesz żyła w szczęściu i bogactwie?. A może czeka cię duża kariera i sukces zawodowy.....Nigdy nie wiesz co życie przyniesie i dokąd zaprowadzi. Trzymamy kciuki. Wszystko będzie dobrze! Naprawdę!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

anonim, co do dziecka bez zdrady- to powiem Tobie aż się uśmiechnęłam,pomimo tego co przeżywam.
lonelyboy, co do monitoringu-Wy podsunęliście pomysł, ja trochę o tym poczytałam i przerobiłam to po swojemu, mianowicie (jestem cały czas z mężem tylko w kontakcie telefonicznym,widzimy się dopiero jutro) powiedziałam mu ,że rozmawiałam na temat obejrzenia nagrań z monitoringu z P. menager, która stwierdziła, że ja jako osoba postronna nie mogę ( bo właśnie Rodo tak jak wcześniej pisałeś) ale jeżeli mąż był gościem hotelowym to jak najbardziej udostępni mu do wglądu zdarzenia z tamtego dnia, powód jaki podałam to zagubiony telefon. (Mąż aż zaprzestał mówić!) Wydało się ma kochankę jakąś młodą laskę, ale ,że niby nie chce żebym odchodziła- w sumie kto go tak odprasuje i nakarmi jak ja? ( to już moja myśl). A teraz posłuchajcie telefony miał zawsze na wierzchu , hasła jego znałam, nigdy nie pachniał jej perfumami. Ja jemu nawet współczułam, że tak ciężko i dużo pracuje, więc nawet ogród kosiłam. Co do Starowicza, absolutnie żadna reklama. Napisałam "tylko" ponieważ nie był On z naszej Uczelni. Swoją drogą życie jest nieprzewidywalne, wyjechał mąż a jutro wraca wróg. Obym tylko utrzymała moją dostojność bo chciałabym się drzeć i wyć z bólu.
Chciałabym jeszcze doda,że zwykle o żonach kierowców są niewybredne wpisy, a tu proszę niespodzianka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem czy to ma sens, jeżeli jest w tym 'zawodowcem' to cięzko będzie wyłapać Tobie (z emocjami) czy coś kombinuje.
Dodatkowo, nie wiem czy prawnie można udostępniać monitoring osobom niezwiązanym z obsługą czy służbom (RODO etc).
Wiem jak to jest - w sumie po pierwszej zdradzie ciężko mi o jakąkolwiek ufność.
Może po prostu się przy nim rozklej i powiedz prosto z mostu, nie radzisz sobie, nie widziisz przyszłości bo straciłaś ufność, nie wiesz jak począć, jakie on widzi rozwiązanie/pomoc etc.

A pisząc o reakcji to miałem na mysli czy 'przeżywa' temat, czy widać po nim że go to 'dotyka'.
NO ale to Ty wiesz jaką macie relacje - jaki jest na codzień - mnie by na przykład takie (załóżmy!) bezzasadne podejrzenie skłoniło do dialogu i nie byłoby obojętne.
Bo iść w zaparte to można sobie ze znajomym i tkwić przy swojej racji - w związku wydaje mi się, że chodzi o coś więcej.
Jeżeli on ma na to 'wylane' to chyba nie jest to wybór życia. Ale ja mogę tylko pisać przez pryzmat swoich doświadczeń - nie znam was.

Co do Starowicza - to brzmi trochę jak reklama.
Tylko? Dlaczego? Bo się tym zajmuje? Bo to jego biznes?
Litości.
do góry