Widok

Zdradziła mnie żona. Jak się odegrać?

Zostalem zdradzony przez zone , jestesmy razem szesc lat , nigdy nawet nie dalem jej powodow zeby myslala ze ja zdradzilem a tu przypadkiem natrafilem na mejl ktory pisala ze swoja przyjaciolka z ktorego wynikalo jednoznacznie ze zdradzila mnie z bratem przyjaciolki . pisala ze Niby zaluje ale nie wiem co dalej zrobic . Mam ochote zrobic to samo , ale do prostytutki nie pujde , nie pitrafilbym z kobiets ktora to robi w taki sposob :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
> Szczególnie w tvn, co nie Sadylku

Jop :D

> gdybym była autorką wątku, udusiłabym was osobiście

Nic nie stoi przeszkodzie. Poza tym, że autorką wątku jest facet ;)

> Ja mało zarabiam, ale lubię być przydatną innym, i nie mówię o osobistym m

Chwalebne (?) ;]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
>Chwalebne (?) ;]

I po co ten znak zapytania? ;)
Bo nie chciał być złośliwy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
> I po co ten znak zapytania?

Przekaz wielopłaszczyznowy.
Ktoś nie zwróci uwagi.
Ktoś zwróci ale nie skuma (Twój przypadek)
Ktoś zwróci i skuma.

Wyjaśniać publicznie sensu "(?)" nie zamierzam
>Dla prawicowca: dziecko jest Jego własnością.
Myli ci sie własność z odpowiedzialnością

>Dla lewizny "wszystkie dzieci są nasze" czyli kolektywne.
Święta prawda. W Korei Północnej.

>W którym przypadku bydełko będzie lepiej (bo indywidualnie) karmione i bardziej związane z opiekunem?
Przyrównanie dzieci do bydełka i wątek o zdechłym bydełku w kontekście dzieci jest nie na miejscu.

> świadome uprawianie seksu będąc zarażonym

Wcześniej napisałeś : "Znacznie większe ryzyko powoduję uprawiając seks bez gumki"
Teraz piszesz : "Nie jestem niczym zarażony i co do ryzyka.. jestem spokojny, bo się badam regularnie"

Oh, taki zdrowotnie niezdecydowany jesteś.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
Znalazłam ciekawe wyniki badań dotyczących zadowolenia z pracy:
http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2013/K_010_13.PDF

Nie jest tak źle ;)
stefan idz na terapie, bo albo dostales ostro po d*pie od zycia albo zwyczajnie nie chcialo ci sie szukac i poleciales na pierwsza lepsza potem zarles tort ze wszystkimi, bywa szit happens, co nie znacyz ze wszystkie baby ro kurky
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bo około pięćdziesiątki, facet wyrwie młodszą, i Pani domu zostanie bez środków do życia. A jak pracuje to taki może jej nadmuchać.
Dlatego właśnie kobiety powinny pracować zawodowo, a w domu razem ze wszystkimi domownikami.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najlepiej opisz to na trójmieście i zrób z siebie idiotę ! :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
> Dlatego właśnie kobiety powinny pracować zawodowo

I przychodzić styrane do domu, opowiadać o swych kłopotach w pracy, które nas, facetów, zupełnie nie interesują, drzeć japy na dzieci, które ich nie słuchają i sprawiaja coraz więcej problemów, jednocześnie puchnąć niewspółmiernie do ilości pochłanianego jedzenia, zasypiajac z ciągłym bólem głowy albo pretensją, że "przecież ja rano wstaję"...
Beata*... Ty suko! :D
https://www.youtube.com/watch?v=NabrHFonyXs

Jeśli facet ma jeszcze kiedyś przeżyć endorfinowe wzloty, to koło 50-tki jest niemalże ostatni gwizdek. Jeszcze organizm w miarę działa, jeszcze jest (może być) atrakcyjny dla Pań młodszych (znacząco) od żony.
Jeśli nie "wyszumiał się" za młodu, często ta pokusa jest silniejsza.

Rozmawiałem kiedyś z moim kolegą, prawie równolatkiem. Wiem, że Jego małżeństwo przeżywało N kryzysów.
Głównie przez Jego "Midlife Crisis"
Bardzo młodo się ożenił, szybko napłodził potomstwo.
Wiem, jakie miłości miał przed żoną :)
I kiedy ok. roku temu pogadalismy sobie jak facet z facetem, wysnułem teorię o "niewyszumieniu". Przyznał mi rację.
Nie czuł się do końca zrealizowany, jako samiec. Jak zaczęło Go to uwierać, to znalazł rozwiązanie. Najprostsze.
Potem, jak okres hormonalnej burzy Mu minął i dogadał się z żoną, kupił sobie motocykl :D

---
* Beata jest imieniem wziętym z wstawki filmowej. Proszę nie doszukiwać się drugiego dna :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
> I przychodzić styrane do domu, opowiadać o swych kłopotach w pracy, które nas, facetów, zupełnie nie interesują,

Dlaczego mają nie interesować ? Mnie interesują o wiele bardziej niż historia o tym, ze będąc zamknięta w areszcie domowym była świadkiem tego, ze nic sie nie wydarzyło.

> drzeć japy na dzieci, które ich nie słuchają i sprawiaja coraz więcej problemów

Juz rozumiem dlaczego prawactwo i pisostwo broni sie rekami i nogami przed podpisywaniem konwencji antyprzemocowej. "Darcie japy" to naturalny element w tym modelu rodziny.

>jednocześnie puchnąć niewspółmiernie do ilości pochłanianego jedzenia,
Chodząc do prawdziwej pracy mają przynajmniej szanse to spalić, a w domku zamieniają tylko pochłaniane jedzenie na tłuszcz.

>Jeśli facet ma jeszcze kiedyś przeżyć endorfinowe wzloty,
jezeli facet ma rodzine, to rodzina jest najważniejsza, a swoje endorfinowe wzloty i kryzysy wieku średniego wsadź se pan w d*****
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
> uz rozumiem dlaczego prawactwo i pisostwo broni sie rekami i nogami przed podpisywaniem konwencji antyprzemocowej.

Każdy pretekst dobry dla "lokowania produktu" ;)

> endorfinowe wzloty i kryzysy wieku średniego wsadź se pan w d**

Piszę o tym co widzę. Mnie temat nie dotyczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
...

Cyt. "Potem, jak okres hormonalnej burzy Mu minął i dogadał się z żoną, kupił sobie motocykl"

http://www.matras.pl/motocykl-po-czterdziestce-zamiast-kochanki,p,226281

;-) Może to jest to, co może uratować związek? Drogie Panie dajcie swoim mężczyznom wolną rękę w decydowaniu;-)

Czasem może warto stracić, żeby zyskać?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie no spoko z tym malzenstwem mozesz moralizowac np gejow ktorzy pra do mozliwosci uzyskania tego papieru jakby to bylo milion dolarow :) przeciez mogliby pozostac w zwiazku dwojga kochajacych sie osob nieprawdaz :d
Jeśli chcesz, możesz oczywiście wierzyć w to, że nie jest tak źle ;) Ja natomiast - a jestem realistą - widzę to tak:

tu jest oszustwo: "* Zsumowano odpowiedzi zdecydowanie tak i raczej tak"

kolejne jest tu: "przeprowadzono na liczącej 1227 osób reprezentatywnej próbie losowej dorosłych mieszkańców Polski. " - no to chyba jest kpina :D

i kolejne: "daje poczucie, że wykonywane przez Pana(ią) zadania są ważne i mają sens" - znasz kogoś, kto szczerze by powiedział, że nie? :)

i kolejne: "przynosi dobre zarobki" - ciekawe ile z tych 45 punktów % osób odpowiedziało 'zdecydowanie tak' a ile 'raczej tak' ;]

Dalej analizować mi się nie chce...
"Wy zarabiacie mniej dlatego, że największe zarobki są w branżach, gdzie potrzebny jest logiczny analityczny umysł, którego dzięki ewolucji i genetyce NIE MACIE. "

Mysle ze dlatego dwukrotna laureatka jedynych naukowych polskich nobli w dziedzinach chemii i fizyki jest tak... wlasnie... KOBIETA :D
i widzisz jak glupie sa stereotypy i uogolnienia?
znam sporo kobiet z suwakiem logarytmicznym w glowie, ale o czym rozmowa kiedy ludzie po gimbazie nie wiedza co to suwak...
I tak BTW masz sporo czasu w tej swojej logicznej wymagajacej logicznego myslenia, nieprzeznaczonej dla kobiet nudnej powtarzalnej pracy skoro starcza ci go pomiedzy jednym telefonem do klienta klienta idioty zmieniajacego projekty a drugim na pisanie takich esejow na forum trojmiasto :)
Jestes chyba nieodkrytym talentem literackim w call center philipiaka - i stad te 30-60 minut na dwudaniowy obiad pewnie sie wzielo :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
rzad te 65 % to zabiera chyba wybitnym durniom :D
bosh co za matoł :D

łapki w górę rozumiem tylko za to, że skarcił porównanie dzieci do bydła - skarcił bo nie skumał alegorii... 9 czytelników najwyraźniej również nie :D

"Święta prawda. W Korei Północnej."
w KAŻDYM socjalistycznym kraju matole, w K.PN również - ale tam jest dyktatura i komuna, chociaż władze starają się to ukryć :D

"Wcześniej napisałeś : "Znacznie większe ryzyko powoduję uprawiając seks bez gumki"
Teraz piszesz : "Nie jestem niczym zarażony i co do ryzyka.. jestem spokojny, bo się badam regularnie""

no bo nie jest zarażony, ale on MOŻE się zarazić od KOGOŚ barani czerepie... ryzyko tego jest praktycznie ZEROWE, ale wciąż WIĘKSZE niż ryzyko zarażenia się jakąś rzadką chorobą ;D na prawdę tego nie rozumiesz skydiver matołku?

"Oh, taki zdrowotnie niezdecydowany jesteś." - skydiver, Ty jesteś mentally chalenged :) pozwij mnie, błagam, na podstawie Twoich wpisów udowodnię komisyjnie przed sądem że jesteś zwyczajnie głupi... tępy jak but... nawet jeśli udajesz i robisz to za kasę, to musisz być głupi skoro nie stać Cie na nic lepszego...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
nie uwazasz ze samo myslenie o wyrwaniu mlodszej stawia babe na przegranej pozycji? idiotyczne rozumowanie, czy kasa zmieni cos w wyrwaniu mlodszej? moze lepiej skupic sie na wspolnych celach ktore daja malzenstwu satysfakcje niz na przewidywaniu armagedonu, po cholere w ogole wychodzic za maz przy stereotypie mlodszej okolo 50 - taka wolna niezalezna wybiera zobie z banku spermy najlepszego plemniora robi se dzieciaka i ma co chciala bez faceta, niepotrzebny :D
macie glupie podejscie do zwiazku, w zyciu bywa roznie, raz jedno moze byc bez pracy raz drugie, wazne aby przez wszystko przechodzic razem a nie gromadzic kapital "w razie niemca" bo taki zwiazek to nie zwiazek - albo ufasz partnerowi albo sie nie wiaz.
co do zycia domowego niech kazdy robi co lubi, sa modele rodzin gdzie dziala uklad ze babka zajmuje sie domem i dziecmi nie pracujac sa modele ze pracuja wszyscy, w jednych id rugich baby sa zdradzane przez facetow wynika z tego raczej brak korelacji pomiedzy praca kobiety a zdrada faceta. ludziom jest razem dobrze albo szukaja kogos na boku, o lad w malzenstwie trzeba dbac, przy 10h pracy plus oporzadzaniu domu raczej ciezko osiagnac pozytywne rezultaty we wzajemnych relacjach
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ :)
"rzad te 65 % to zabiera chyba wybitnym durniom :D"

napisałem zarąbiście długiego posta, ale skończył mi się czas na edytowanie ;)

więc w skrócie, w przypadku Jasia Kowalskiego
4k brutto
2,85 netto
4,83 faktyczny koszt pracodawcy

realna stawka VAT to ~20%
już tu oddajesz 53% wypłaty państwu
1% akcyza + opłata paliwowa
1% akcyza fajek / alko

zostało 10% -> to jest podatek jaki idzie do skarbu państwa przez sztucznie zwiększony koszt WSZYSTKICH towarów i usług - a jest zwiększony, bo podatki nakładane na pracodawców są wysokie

na upartego - ale tego nie zrobię - można jeszcze dodać koszta instytucji publicznych które nie działają :) np opłata na prywatną służbę zdrowia i trzeci filar... - nie trzeba by tego było płacić, gdyby państwowe odpowiedniki działały....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Towarzyskie

ona-feromony (40 odpowiedzi)

feromony jakie i czy dzialaja...

do góry