Widok
Zespół Yacotaco demo
Szklanka wody
Cose de la vita
Going Home instr.
W kinie w Lublinie
Dwa proste słowa
Joe Le Taxi
Wszystkie te nagrania pochodzą z 2000r. Obecnie nagrywamy nową płytę.
Życzę miłego słuchania.
Cose de la vita
Going Home instr.
W kinie w Lublinie
Dwa proste słowa
Joe Le Taxi
Wszystkie te nagrania pochodzą z 2000r. Obecnie nagrywamy nową płytę.
Życzę miłego słuchania.
[b]Waldek - Zespół Yacotaco[/b]
dareks napisał(a):
> bardzo prosze o kontak do was w sprawie wesela
tel. 501 182-836
> bardzo prosze o kontak do was w sprawie wesela
tel. 501 182-836
YACOTACO
Plany założenia zespołu muzycznego powstały dokładnie 9 lat temu, w lutym 1995roku. Pomysłodawcami byli Andrzej i Waldek. Założono, iż zespół liczył będzie 4 osoby.
Pierwsze przygotowania, próby rozpoczęły się pół roku później- we wrześniu. Już w listopadzie zagraliśmy na pierwszej imprezie- Andrzejkach, później pierwsze wesele, Sylwester 1995/96.
W ciągu 9 lat przez zespół przewinęło się kilkanaście osób: 4 klawiszowców, 4 wokalistki. Pierwszy skład posiadał również "żywą" perkusję. W przeszłości odeszliśmy jednak świadomie od tego, aby spełnić oczekiwania odbiorców.
Obecny skład skrystalizował się około 5 lat temu.
Nazwa Yacotaco
Długo zastanawialiśmy się nad nazwą zespołu. W końcu doszliśmy do wniosku, że w związku z tym, iż muzyka, którą gramy nie jest naszego autorstwa, a tylko ją "kopiujemy"- nazwa żartobliwa "Yacotaco" idealnie pasuje do zespołów tego typu.
Sukcesy
Członkowie zespołu są zawodowymi muzykami. Waldek i Piotr są członkami najstarszej polskiej orkiestry- Orkiestry Reprezentacyjnej Marynarki Wojennej. Wokalistka może poszczycić się wyróżnieniem na festiwalu w Zielonej Górze, a jeden z klawiszowców jest obecnie członkiem znanego polskiego zespołu rockowego.
Zespół grał na wielu bardzo ważnych imprezach. W przełomowego
Sylwestra 1999/2000 graliśmy na największej imprezie w Trójmieście w Hali Olivii w Gdańsku. Graliśmy na imprezach pracowniczych dużych firm, festynach, bankietach, weselach, prymicjach i innych imprezach okolicznościowych.
Skład zespołu
Iwona: wokal
Andrzej: Gitara basowa, wokal
Waldek: saksofony (altowy i tenorowy)
Piotr: instrumenty klawiszowe
Plany założenia zespołu muzycznego powstały dokładnie 9 lat temu, w lutym 1995roku. Pomysłodawcami byli Andrzej i Waldek. Założono, iż zespół liczył będzie 4 osoby.
Pierwsze przygotowania, próby rozpoczęły się pół roku później- we wrześniu. Już w listopadzie zagraliśmy na pierwszej imprezie- Andrzejkach, później pierwsze wesele, Sylwester 1995/96.
W ciągu 9 lat przez zespół przewinęło się kilkanaście osób: 4 klawiszowców, 4 wokalistki. Pierwszy skład posiadał również "żywą" perkusję. W przeszłości odeszliśmy jednak świadomie od tego, aby spełnić oczekiwania odbiorców.
Obecny skład skrystalizował się około 5 lat temu.
Nazwa Yacotaco
Długo zastanawialiśmy się nad nazwą zespołu. W końcu doszliśmy do wniosku, że w związku z tym, iż muzyka, którą gramy nie jest naszego autorstwa, a tylko ją "kopiujemy"- nazwa żartobliwa "Yacotaco" idealnie pasuje do zespołów tego typu.
Sukcesy
Członkowie zespołu są zawodowymi muzykami. Waldek i Piotr są członkami najstarszej polskiej orkiestry- Orkiestry Reprezentacyjnej Marynarki Wojennej. Wokalistka może poszczycić się wyróżnieniem na festiwalu w Zielonej Górze, a jeden z klawiszowców jest obecnie członkiem znanego polskiego zespołu rockowego.
Zespół grał na wielu bardzo ważnych imprezach. W przełomowego
Sylwestra 1999/2000 graliśmy na największej imprezie w Trójmieście w Hali Olivii w Gdańsku. Graliśmy na imprezach pracowniczych dużych firm, festynach, bankietach, weselach, prymicjach i innych imprezach okolicznościowych.
Skład zespołu
Iwona: wokal
Andrzej: Gitara basowa, wokal
Waldek: saksofony (altowy i tenorowy)
Piotr: instrumenty klawiszowe
Panie Januszu, prosze o kontakt pod nr tel. 501 182-836
Nie mogę wysłac do Pana e-maila, ponieważ ma Pan prawdopodobnie przepełnioną skrzynkę pocztową.
Pozdrawiam,
Nie mogę wysłac do Pana e-maila, ponieważ ma Pan prawdopodobnie przepełnioną skrzynkę pocztową.
Pozdrawiam,
pani Iwona ma super głos-miałam ciarki jak " przyłożyła" jedyna rzecz która mnie troche wybijała to rozwleczony tekst. Uwielbiam piosenke "tyle slonca ..." ale jakby brak w niej takiej iskry pod nózke ;) moze tempo za wolne (?). Ale bardzo mi sie podoba!!! Gratuluje!!!! A jestem tez ciekawa czy macie np. jakies pioseneczki z filmu "Dirty dancing"? Pozdrawiam!!!
Tak sobie czytam Wasze posty, i nadziwić sie nie mogę.
Zespół Yacotaco to jest jedna wielka pomyłka.
Byłem na dwóch weselach gdzie grał ten zespół. I naprawdę nie ma się czym zachwycać. Ktoś się zachwycał panią i jej spiewem...Nie róbcie sobie jaj, przecież ona nie potarfi śpiewać. Jak bedziecie mogli posłuchać piosenki Beaty Kozidrak "Myśli i słowa" w ich wykonaniu, to ten utwór obnaży wszystkie braki tej wokalistki. Strasznie falszuje i na siłe stara się ciągnąć dzwięki tak że nie da się tego słuchać. Poza tym ich wygląd jest beznadziejny. Podstarzali playboye. No i nieśmiertelna zabawa z wałkiem...Baaardzo zabawna...
Jestem zdecydowanie na NIE!
Pozdrawiam
Mario
Zespół Yacotaco to jest jedna wielka pomyłka.
Byłem na dwóch weselach gdzie grał ten zespół. I naprawdę nie ma się czym zachwycać. Ktoś się zachwycał panią i jej spiewem...Nie róbcie sobie jaj, przecież ona nie potarfi śpiewać. Jak bedziecie mogli posłuchać piosenki Beaty Kozidrak "Myśli i słowa" w ich wykonaniu, to ten utwór obnaży wszystkie braki tej wokalistki. Strasznie falszuje i na siłe stara się ciągnąć dzwięki tak że nie da się tego słuchać. Poza tym ich wygląd jest beznadziejny. Podstarzali playboye. No i nieśmiertelna zabawa z wałkiem...Baaardzo zabawna...
Jestem zdecydowanie na NIE!
Pozdrawiam
Mario
Szanowny Panie,
to jest tak jak z tym dyrektorem, co to chciałby mieć osiemnastoletnią sekretarkę z trzydziestoletnim stażem.
Rzeczywiście "ARKA NOEGO" to my już nie jesteśmy, za co bardzo przepraszam
to jest tak jak z tym dyrektorem, co to chciałby mieć osiemnastoletnią sekretarkę z trzydziestoletnim stażem.
Rzeczywiście "ARKA NOEGO" to my już nie jesteśmy, za co bardzo przepraszam
Paweł napisał(a):
> Mario, ty jesteś kompletnym amatorem, krytykujesz rzeczy o
> jakich nie masz pojęcia. Jesteś takim internetowym "krytykiem"
> bo w realnym świecie nikt cię nie słucha. Jestem pewien , że
> pracujesz w ślusarni a o harmonii i kole kwintowym nigdy nie
> słyszałeś.
widze że koledze humor się wyostrzył.
masz racje jestem amatorem - ale potrafię zauważyc kiedy ktoś gra i spiewa bardzo fajnie i dla ludzi albo tez fałszuje i gra dla siebie i nie intersuje się bawiącym towarzystwem. a tak właśnie jest w przypadku yacotaco.
Gdybym nie był swiadkiem zabawy którą proponuje ten zespół to do głowy by mi nie przyszło krytykowac kogokolwiek. Ale niestety byłem obserwatorem ich gry chyba w przeciwieństwie do ciebie.
I na podstawie swoich obserwacji każdemu bedę odradzał wynajęcie tego zespołu. chyba że chcą mieć popsute wesele.
Pozdr.
Mario
> Mario, ty jesteś kompletnym amatorem, krytykujesz rzeczy o
> jakich nie masz pojęcia. Jesteś takim internetowym "krytykiem"
> bo w realnym świecie nikt cię nie słucha. Jestem pewien , że
> pracujesz w ślusarni a o harmonii i kole kwintowym nigdy nie
> słyszałeś.
widze że koledze humor się wyostrzył.
masz racje jestem amatorem - ale potrafię zauważyc kiedy ktoś gra i spiewa bardzo fajnie i dla ludzi albo tez fałszuje i gra dla siebie i nie intersuje się bawiącym towarzystwem. a tak właśnie jest w przypadku yacotaco.
Gdybym nie był swiadkiem zabawy którą proponuje ten zespół to do głowy by mi nie przyszło krytykowac kogokolwiek. Ale niestety byłem obserwatorem ich gry chyba w przeciwieństwie do ciebie.
I na podstawie swoich obserwacji każdemu bedę odradzał wynajęcie tego zespołu. chyba że chcą mieć popsute wesele.
Pozdr.
Mario
Drogi Mario,
Uważam, że obrażasz ludzi dla których graliśmy. Gdyby tak było jak piszesz, to dzisiaj nasz zespół już by nie istniał, a gramy od dziewięciu lat i nie należymy do najtańszych. Większość zespołów, które reklamują się na tym forum znam osobiście i nie podejrzewm ich o tak perfidną reklamę jak Twoja. Ciekawe kogo reprezentujesz?
Uważam, że obrażasz ludzi dla których graliśmy. Gdyby tak było jak piszesz, to dzisiaj nasz zespół już by nie istniał, a gramy od dziewięciu lat i nie należymy do najtańszych. Większość zespołów, które reklamują się na tym forum znam osobiście i nie podejrzewm ich o tak perfidną reklamę jak Twoja. Ciekawe kogo reprezentujesz?
Drogi Waldku
chce Cie poinformować że nikt za mną nie stoi i nikogo "z branży" nie reprezentuję.
Jestem zwykłym szarym uczestnikiem dwóch wesel przy Waszym udziale. I po prostu jak czytam te opinie o Waszym zespole to mnie pusty śmiech ogarnia. Nie mam zamiaru nikogo obrażać ale po prostu nie zgadzam się z opiniami na Wasz temat. I podejrzewam ze te wszystkie pozytywne opinie o Was pisza ludzie bezpośrednio z wami związani.
W tej chwili sam szukam fajnego zespołu na własne wesele i dlatego sam zabieram głos, po usłyszeniu kilku zespołów. już wiem że na pewno nie skorzystam z WAszych usług.
Pozdrawiam
Mario
To już jest kwestia gustu i nie ma co na ten temat dyskutować. Życzę Ci dobrego wyboru, a jeśli chodzi o to co piszą inni forumowicze, to w pewnym sensie masz rację, że są z nami w jakiś sposób związani. Dla jenych już graliśmy, a dla drugich będziemy grać.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Zakończyliśmy nagranie nowej płyty zespołu Yacotaco. Po świętach wgram ją na serwer. I hop do góry!