Widok

Zielona kupka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy stale zielona kupka u niemowlęcia (ma teraz 2,5 m-ca) to problem? W zasadzie każda jest zielona, ale generalnie robi codziennie, nie ma zaparć, ani biegunek i poza kolorem wiekszych problemów nie ma. Bączki puszcza od czasu do czasu, ale to chyba normalne.Pediatra nie widzi problemu w samym klorze, a ja nie wiem co o tym myśleć.Dodam, że dzidzia żywi sie mleczkiem Enfamil 1, z rzadka-raz dziennie- cyckiem (bo mam mało mleczka).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój syn tez miał zielone kupki - to raczej wina mleka ( żelaza w mleku ) , jeśli bardzo Cię to niepokoi zrób badanie bakteriologiczne
aaa syn pił Bebilon Pepti
przystawiaj czesciej do piersi to bedzie wiecej pokarmu jak najczesciej
a czy to mleczko jest wzbogacone w żelazo jeżeli tak to normalne że robi zileone kupki moja córeczka jadłą nan i właśnie było wzbogacone w żelazo i to był główny powód zielonych kupek a jezeli w kupkach jest śluz to coś nie tak
ponoc zielone mogą być, jeżeli dupka sie nie odparza. Dla świetego spokoju podaj dicoflor i enterol, czyli tzw dobre bakterie.
dostała lacidobaby, ale dalej zielono. A dupka sie nie odparza.
tak, mleczko ma zelazo. moze dlatego..
My walczymy stale z zielona kupką i okazało się ze mały ma gronkowca zlocistego i drozdzaka w kupce. Przedwczoraj skonczylismy brac antybiotyk i teraz jestesmy na lacido i enterolu. Za tydz powtorka posiewu.
jak poza zielona kupka objawiał sie ten gronkowiec? robiliscie posiew z kupki czy z czego? i gdzie???
no to mleko ale to się z czasem unormuje i kupki beda normalne ja sie też martwiłam ale położna powiedziała ze to mleczko
u nas zielone kupy byly razem z zakazeniem ukladu moczowego
Bozena - tylko i wylacznie zielone kupki. Bylismy u lekarza i zaden nam nie dal skierowania bo na to nie wpadl.
Sami we wlasnym zakresie zrobilismy posiew kału no i wyszły babole.
Badanie robiliśmy w BRUSSie w Instytucie medycyny tropikalnej płaciłam 32zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bierze się od nich pojemniczek, czy jak to wygląda ?
Ja kupilam w aptece pojemniczek, ale pewnie jak poprosisz w przychodni to dostaniesz.
wielkie dzięki, spróbuję
U nas te zielone to był ZUM i rotavirus.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

zielona kupka moze byc objawem roznych dolegliwosci w tym rowniez zabkowania,ale moze tez byc z zupelnie blahego powodu jak wlasnie zbyt duza ilosc zelaza w mleku.
Generalnie, co pediatra to inna opinia. A tak naprawdę martw się sam (sama)...

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

nie do konca tak jest.wystarczy zrobic wszelkie badania i jesli wyjda wporzadku,to wtedy stwierdzic mozna,ze zielony kolor jest z bardziej błahego powodu.
najpierw badania...badania....
dokładnie badanie a potem mozemy gdybac czy za duzo zelaza w mleku czy moze alergia na cos itd
Grunt to wykluczyc czy nie ma jakis baboli.
co to jest ZUM???
zakażenie układu moczowego:)
Bożenko-zrób badania moczu i posiew kału i daj znac jakie wyniki.wtedy bedziemy ewentualnie gdybac dalej.
Aha;)
Masz racje, dzięki:)
hmmmmm..to dopiero temat.....te zielone to jakie zielone?jak trawa?czy takiue zółte wpadajace w zgnila zielen?bo chyba mam daltona.....
u nas zielone kupki mała robiła do czasu aż piła bebilon ha jak przeszliśmy na zwykła 1 bebilon zielone kupy sie skończyły.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry