Widok

Zimne ręce i stopy, a gorączka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy to normalne? Syn ma 39 stopni,a mimo to ma bardzo zimne ręce i stopy,a do tego mówi, że bolą go dłonie :/ Byliśmy u lekarza w czwartek i wszystko szło już ku dobremu,a wczoraj wieczorem dostał temperaturę 38,a dziś już cały dzień 39 i ciężko ją zbić :/
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie tak organizm zbija temperaturę, najszybciej schładzają się dłonie i stopy, można zdjąć skarpety aby ułatwić...
image

image
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3
u nas tez sa takie objawy-lodowate raczki i nozki a reszta ciala ciepla,wrecz goraca....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Co ? Jesli są zimne ręce i stopy to temperatura będzie rosła a nie na odwrót.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej,
ja właśnie po zimnych dłoniach wiem ze moje dziecko ma gorączkę..a ostatnio jak byłam u pediatry to dr złapała małego za rękę i od razu stwierdziła ze ma gorączkę - właśnie po tym że mały miał zimne łapki.

a co do gorączki.
My ostatnio przez to przechodzilismu.
Na zmianę nurofen i paracetamol i temp spadala minimalnie i znowu rosła..pomagały kąpiele - ale nie w zimnej ale letniej wodzie -np jak Twój Synek ma 39 to nalej wody tak 37-37,5 st i wsadz go na 2-3 minutki.Temp spadala chociaż na chwilę - do czasu jak np Nurofen zaczynał działać.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6
nie wolno tak robic! wkladasz dziecko do wody w temp jego ciala i dopiero stopniowo ochladzasz wode. tak duza roznica dla malego dziecka to za duzy szok i moga wystapic drgawki. mozesz zmoczyc tez lydki stopy i nadgarstki i potem cieple skarpety na stopy.
moze te zimne dlonie to wina krazenia??
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2
zalecenia pani doktor "kąpiel w wodzie o 1,2 st niższej niż temp. ciała"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12
No tak, oczywiście, że tak, ale nie wkłada się dziecka od razu do chłodniejszej wody, tylko stopniowo się schładza, bo małe dzieci mogą dostać drgawek. Różnica 39 a 37 to bardzo duża różnica
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Możliwe że masz rację. Podpytam następnym razem p.pediatry dlaczego wprowadziła mnie w błąd..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też mam takie informacje od naszego lekarza. Najpierw wkłada się dziecko do wody w temp. ciała, a później stopniowo dolewa zimnej. Nasz lekarz twierdzi, że można nawet o 3-4 stopnie zejść. taka kąpiel powinna trwać kilka minut. U nas się sprawdza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Temperatura kapieli w goraczce powinna byc o stopień niższa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli bolą go dłonie od zimna, to może być reumatyzm, ja mam od dziecka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

do góry