Widok

Zipp - polski xlander?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się nad zakupem wózka 3w1. Byłam mocno nastawiona na Xlandera ale znalazłam firmę Borówka która produkuje wózki ZIPP.
Wygląda jak klon xlandera: http://borowkasklep.pl/ZIPP_3w1-108.html ale jest sporo tańszy.

Na ulicy nie widziałam takiego wózka i zastanawiam się czy to dobry wybór. Może któraś z Was ma taki wóz i może podzielić się wrażeniami z użytkowania?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja raczej nigdy nie kupowałam rzeczy dla dziecka z myślą z jakim zyskiem to kiedyś tam sprzedam.

Myślę, że jeśli chodzi o wózek, to jednak można się kierować swoimi preferencjami niż modą.

Ja mój pierwszy wózek miałam z niższej półki i przez dwa lata służył mi bez zarzutu, kiedy xlander mojej kuzynki miał wieczny problem z kołami.

Na psucie się nie ma reguły.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
MASZ rację nie pomyślałam nad bezpieczeństwem w aucie:)
Kurcze ile ja jeszcze nie wiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
x landery sa juz modne tyle lat i nie sadze zeby za 3 lata cos sie mialo zmienic.A tak jak ktos wyzej napisal,ja tez uwazam ze jak sie kupi lepszy,bardziej popularny wozek,to mozna go pozniej lepiej sprzedac.Chyba ze ktos go chce pozniej postawic w piwnicy albo patrzec na niego.Ja lupilam uzywany mutsy,wlasnie z zamiarem sprzedania go.Alanek jezdzil espiro atlanic uzywanym za 600zl,a sprzedalismy go po 2 latach za 500:))
Widziałam u koleżanki ten wózek:

http://www.jedo.pl/pl/#/bartatina/alu%20plus/

I właśnie był z fotelikiem Maxi Cosi Cabrio Fix.

Bardzo mi przypadł do gustu, koła też.
Teraz muszę wymyślić, jak by tu go sprowadzić do Szkocji, bo u mnie większość wózków to na 3 kołach, albo zwężanych z przodu...co mi się nie podoba.
Yoki napisałaś że stawiasz na bezpieczeństwo a chcesz kupić 3 w 1, czyli rozumiem fotelik też z firmy Borówka ? Taki fotelik nijak ma sie z bezpieczeństwem niestety.

Kupisz wózek jaki będziesz chciała nie rozumiem Twoich teraz ataków. Pytasz się na forum ktoś Ci odpowiada a żadne argumenty do Ciebie nie trafiają. jeśli jesteś już zdecydowana to po co pytasz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
tylko, że kupiony za mniej po dwóch latach może się okazać, że nie nadaje się nawet do oddania za darmo :)

TinkerBell, ja miałam ten sam problem- koła ;) chciałam 4 równe, pompowane, te obracane z przodu jak dla mnie to porażka :)

wybrałam mutsy urban rider- kupiłam używany, zapłaciłam 1300zł za zestaw spacerówka plus gondola, później dokupiłam jeszcze używane siedzisko podwójne, bo moja starsza nie chciała chodzić z buta :) do tego fotelik maxi cosi (przydawało się jak jechaliśmy na zakupy i dziecko zasnęło w aucie to nie trzeba było budzić i przekładać, też jak jechałam sama do szpitala to od odległego parkingu nie musiałam nosić tego fotelika tylko postawiłam na stelaż i już)
więc używany wózek wozi już drugą moją córkę, w między czasie woził dwie na raz, powozi jeszcze trzecie i dalej będzie w dobrym stanie do sprzedania :) bo póki co po trzech latach nic mu się nie stało :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hexusia. Nie chcę 3 w 1, ponieważ wybrałam sobie inny fotelik samochodowy.

Jak napisała wyżej Asiaczek, te przy wózkach, nie są nawet testowane,
a ja jednak stawiam na bezpieczeństwo dziecka w samochodzie.

Może można wybrać ten sam wózek ale 2 w 1?

No chyba, że ktoś nie posiada auta i chce mieć takie małe nosidełko przy wózku po prostu, to inna opcja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
napisałam do bobowózków może oni coś mi doradzą , dam ci znać.
Ja na razie chcę 3w1 i pewnie taki kupię:) Zobaczymy czy zmienię zdanie jak już zacznę "jeździć swoim":)

Co do firmy krzak. Skąd pomysł że Borówka to krzak i co właściwie oznacza ten "krzak"? Firma działa dobre 30 lat z sukcesami, mają atesty i inne szmery bajery - mi to wystarcza.

Na początku byłam zafiksowana na xlanderze ale teraz się zastanawiam. Szukam porównywalnej jakości w niższej cenie. Nie wiem czy mi się uda ale próbuję;)

Co do straty na sprzedaży nie przywiązywałabym się do tej myśli:) Kto wie czy za 2-3 lata xlandery nadal będą tak modne i rozchwytywane. Może akurat zapłacę teraz 2 tys a potem będę musiała sprzedać za ułamek ceny? Kto to może wiedzieć. A dobry wózek i tak się sprzeda.

Oczywiście kupiony za mniej za mniej będzie sprzedany. Co do ewentualnej straty - na pewno jakaś będzie ale nie demonizowałabym. Wiele mam szuka wózków właśnie z niższej półki cenowej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tinker myślisz, że warto pomyśleć nad wózkiem 2 w 1 ?? nie znam się i proszę o radę.
Ja się wyleczyłam z wózka 3 w 1.
Albo 2 w 1, albo w ogóle osobno gondola a później spacerówka.

Generalnie mam problem, bo mi mało wózków się podoba - głównie coś z kołami jest nie tak;)
wogóle x-landera nie przypomina...
A tak po za tematem. Jeśli kupisz wózek firmy "krzak " to sprzedasz go ze sporą stratą przy X-landerze strata nie będzie taka duża oczywiście ma na to wpływ sposób używania i dbania o wózek.
powiem tak nie żałuj kasy na wózek bo będziesz go używać codziennie, zaoszczędzisz 500 zł a potem będziesz kląć na niego przez co najmniej 2 lata :) zwróć uwagę na sterowność, wielkość gondoli, wielkość spacerówki czy da się swobodnie włożyć i wyjąc różne rzeczy z kosza, czy jeśli są pompowane opony to dostęp do wentyla jest swobodny czy sama je dopompujesz(ja w swoim musiałam kombinować).a co do wagi to te 3w1 ważą bardzo podobnie więc nie ma to znaczenia. jak chcesz lekki to trzeba kupić parasolkę z możliwością montowania gondoli(chcico, pegperego ma takie modele)
pozdrawiam i życzę udanego wyboru :)
nie martw się, ja też będę niedługo stała przed zakupem wózka i zupełnie nie wiem na co zwracać uwagę. jedno co wiem to to, że chce mieć 3 w1
Dzięki Nuska83:) Właśnie o takie uwagi mi chodziło, pierwszy raz kupuję wózek i nie mam pojęcia na co uważać.
a ja miałam tako bardzo podobny do tego. zwracam tylko uwagę na kosz, ponieważ w tym tak samo jak w moim nie bardzo dało się cokolwiek włożyć do środka jak na stelażu była zamontowana spacerówka. w tym chyba będzie to samo jak widzę na zdjęciu.a kosz przydaje się bardzo bardzo
Napisałam że klon bo tak go widzę. Jak widać to sprawa indywidualna i naprawdę nie chciałabym roztrząsać kwestii "ładności" bo akurat dla mnie ważniejsza jest funkcjonalność i bezpieczeństwo.

Dziękuję za info o foteliku, zbadam to dokładniej bo faktycznie nie zwróciłam na to uwagi.

Czekam na inne spostrzeżenia użytkowniczek:)
Ok wygląd rzecz gustu. Ale jeśli napisałaś klon to chyba można się odnieść że klonem na pewno X-landera nie jest. Ja nie widzę w ogóle podobieństwa chyba, że do Tako jak już koleżanka wyżej napisała :)

Dla mnie jak bym miała wybierać X-lander o niebo ładniejszy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak już pisałam nie mam tego wózka, ale na pewno nie wybrałabym go ze względu na fotelik... chyba, że opcję bez fotelika (jeśli już by mi się podobał;))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry