Widok

Zipp - polski xlander?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się nad zakupem wózka 3w1. Byłam mocno nastawiona na Xlandera ale znalazłam firmę Borówka która produkuje wózki ZIPP.
Wygląda jak klon xlandera: http://borowkasklep.pl/ZIPP_3w1-108.html ale jest sporo tańszy.

Na ulicy nie widziałam takiego wózka i zastanawiam się czy to dobry wybór. Może któraś z Was ma taki wóz i może podzielić się wrażeniami z użytkowania?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
xlander jest przecież polskim wózkiem ....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak na moje oko to do x-landera mu daleko z wyglądu ;) co do jakości to nie wiem ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj bardzo daleko :) moim zdaniem juz bardziej bebetto nico bardziej podobny jest do x-landera
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jeśli już 3w1 to proszę Was, dbajcie o bezpieczeństwo swoich dzieci i fotelik wybierzcie bezpieczny... do wielu wózków pasują foteliki maxi cosi, besafe itd, bo te nie są nic warte :( a życie i zdrowie dziecka chyba najważniejsze, co?
dlaczego daleko? jakieś argumenty użytkowniczek?

xlander to firma z Polski ale produkcję ma w Chinach, a Borówka produkuje i sprzedaje w Polsce - to miałam na myśli na początku:)
chodzi mi o wygląd :) całkiem inny jak dla mnie niż x-lander
x-lander jeszcze jako tako mi się podoba, ten wcale :P no ale każdy ma swój gust ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://allegro.pl/x-a-x-lander-xa-4w1-super-zestaw-najtaniej-i2906718678.html

a gdzie tu podobienstwo?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja kupiłam wózek delti cat, które własnie robi x-lander. uwazam, że gondola jest zdecydowanie lepsza-bo większa(rodziłam we wrześniu i zależało mi aby dziecko pojeździło do marca). Moja córka juz ledwo by się mieściłą w gondoli x-landera.
Stelarz zdecydowanie lepszy-masywniejszy ma x-lander.
Ja mam nosiło maxi-cosi i dokupiłam tylko odpowiednie adaptery.
moim zdaniem ten zestaw bardziej niz do x-landera jest podobny do TAKO jumper

co do x-landera, to zdecydowanie nie załuje ,ze zrezygnowalam z tego zakupu, nie rozumiem fascynacji tym wozkiem i dziwnej mody na niego,producent tylko zaciera rece i wciaz podnosi ceny,wielokrotnie slyszalam bardzo niepochlebne opinie, osob bardzo rozczarownych jakoscia, funkcjonalnoscia, wiele osob szybko pozbywalo sie tego wozka i kupowaly inny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chyba rzeczywiście rzecz gustu - ja widzę podobieństwo:)
O wyglądzie można dyskutować do końca świata ale mnie bardziej interesują spostrzeżenia z użytkowania Zippa. Ktoś ma takowe?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak już pisałam nie mam tego wózka, ale na pewno nie wybrałabym go ze względu na fotelik... chyba, że opcję bez fotelika (jeśli już by mi się podobał;))
Ok wygląd rzecz gustu. Ale jeśli napisałaś klon to chyba można się odnieść że klonem na pewno X-landera nie jest. Ja nie widzę w ogóle podobieństwa chyba, że do Tako jak już koleżanka wyżej napisała :)

Dla mnie jak bym miała wybierać X-lander o niebo ładniejszy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Napisałam że klon bo tak go widzę. Jak widać to sprawa indywidualna i naprawdę nie chciałabym roztrząsać kwestii "ładności" bo akurat dla mnie ważniejsza jest funkcjonalność i bezpieczeństwo.

Dziękuję za info o foteliku, zbadam to dokładniej bo faktycznie nie zwróciłam na to uwagi.

Czekam na inne spostrzeżenia użytkowniczek:)
a ja miałam tako bardzo podobny do tego. zwracam tylko uwagę na kosz, ponieważ w tym tak samo jak w moim nie bardzo dało się cokolwiek włożyć do środka jak na stelażu była zamontowana spacerówka. w tym chyba będzie to samo jak widzę na zdjęciu.a kosz przydaje się bardzo bardzo
Dzięki Nuska83:) Właśnie o takie uwagi mi chodziło, pierwszy raz kupuję wózek i nie mam pojęcia na co uważać.
nie martw się, ja też będę niedługo stała przed zakupem wózka i zupełnie nie wiem na co zwracać uwagę. jedno co wiem to to, że chce mieć 3 w1
powiem tak nie żałuj kasy na wózek bo będziesz go używać codziennie, zaoszczędzisz 500 zł a potem będziesz kląć na niego przez co najmniej 2 lata :) zwróć uwagę na sterowność, wielkość gondoli, wielkość spacerówki czy da się swobodnie włożyć i wyjąc różne rzeczy z kosza, czy jeśli są pompowane opony to dostęp do wentyla jest swobodny czy sama je dopompujesz(ja w swoim musiałam kombinować).a co do wagi to te 3w1 ważą bardzo podobnie więc nie ma to znaczenia. jak chcesz lekki to trzeba kupić parasolkę z możliwością montowania gondoli(chcico, pegperego ma takie modele)
pozdrawiam i życzę udanego wyboru :)
A tak po za tematem. Jeśli kupisz wózek firmy "krzak " to sprzedasz go ze sporą stratą przy X-landerze strata nie będzie taka duża oczywiście ma na to wpływ sposób używania i dbania o wózek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wogóle x-landera nie przypomina...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry