Widok

Zjadłabym coś słodkiego:)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny tak za mną chodzi coś słodkiego "domowego", ale nie mam pomysłu co by tu zrobić. Może doradzicie coś pysznego i szybkiego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Asia - polecam tego 3bita :] http://www.wielkiezarcie.com/recipe43149.html

a w przepisie na rafaello na krakersach omijam żółtko ;) też nie uznaję surowych jajek :]
Asia - ja 3bita robię z wykorzystaniem "gotowej" masy budyniowej np oetkera czy winiary - http://www.ziko.pl/p89169_dr.oetker_krem__budyniowy_idealny_do_karpatek_240g.html
budyń nigdy mi nie wychodził:(
Chciałam zrobić 3 bit ale niestety nie zaryzykuję, bo w przepisie na masę budyniową są surowe żółtka brrrrr, salmonella !!!!
rafaello torcik-robimy dzień wcześniej!!!

krakersy,
750ml mleczka kokosowego
1szk cukru
1cukier waniliowy
3łyżki mąki ziemniaczanej
3łyżki mąki pszennej
1kostka margaryny (ja robię "na" kasi)
20dag wiór kokosowych

2szklanki mleka zagotować z cukrami, a w 1szk zimnego mleka rozpuścić mąki i wlać je do gotującego się mleka. Gotować aż zrobi się budyń.
Utrzeć margarynę i dodawać po troszku ostudzony budyń, dodać 15dag wiór.
ułożyć na blaszce krakersy i poprzekładać z masą ze 3razy (ostatnia ma być masa), posypać wiórkami i do lodówy.

PRZEPYSZNE!!!!!
muszę Wam polecić nasze wczorajsze odkrycie - pyyyszne :] http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/platki-kukurydziane,61100
a ja dziś robiłam milky way'a z wielkiego żarcia ;) Jutro degustacja, zobaczymy, co z tego będzie :>
A kopiec z truskawkami brzmi baaaardzo zachęcająco
Ja robiłam kopca z truskawkami w sezonie :)
Ale szczerze to dodałam tam jeszcze jagody. Same truskawki to zamało - jak dla mnie ;)
Ale był dobry. Choć bananowy lepszy :)

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
a robiła któraś kopiec kreta z truskawkami? tzn wiem, ze to nie sezon truskawkowy, ale tam mozna dac inne owoce - ten z bananami był pyszny.
Dzieki za podpowiedź.
To jutro na deser ciacho z kominem :-)
też się bałam dziurek ;) ale pięknie się wykrawały kieliszkiem, a później kółeczka z ciasta łatwo wypadały z kieliszka :]

jak wstawisz ciasto do piekarnika - zrób galaretkę ;) ja robiłam tak jak na opakowaniu i galaretka nie chciała się ściąć, a ciasto i krem były gotowe ;) w końcu galaretka wylądowała w zamrażarce ;P
Agusia też mam takie opakowanie w domu ale jakoś nie mam natchnienia, żeby go zrobić. Troche przerażają mnie te dziurki, ale może w końcu się za to wezmę.
Tym bardziej jak mówisz, że smaczny :-)
do Rafaello też daje się krakersy ;) więc chyba w 3Bit też będą ok ;)

ja wczoraj dostałam w Leclercu natchnienia, kupiła i zrobiłam "gotowca" :) bardzo smaczny :))

image
jak dobrze ubijesz śmietane - najlepiej 36%, dobrze schłodzoną i ciasto będzie stało w lodówce, to nic się nie dzieje
super, to ja tez tak zrobie i tez bez zelatyny :) rozumiem ze sie nie rozplywa i sie trzyma "kupy"? :)
no dla mnie nie, mi tak bardziej smakuje i wszystkim gościom chyba też :)
a krakersy nie sa za słone do takiego ciasta?
aha i ja robie z krakersami, bo z herbatnikami mi za słodko
ja do 3bita nigdy nie dodaje ani żelatyny, ani śniezki - nawet cukru minimalnie, bo gotowa krówka jest dostatecznie słodka
dziewczyny - a odnosnie 3 bit - czy jak ubije sama smietane z cukrem pudrem to byloby ok? chodzi mi o to zeby nie dodawac Sniezki...
wieczorem zrobiłam ciasto marchewkowe (z bananami, rodzynkami, płatkami migdałowymi, pestkami dyni i wiórkami kokosowymi) z polewą serkową ;)

pychota :] wszyscy zjedli po 2 kawałki ;P tak na spróbowanie... ;P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry