Widok

Zjawa

Zjawa Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Zjawa.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

przepraszam Was

Jaki jest tytuł tego filmu ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

film nie dla wszystkich...

mocne, wrażliwe kino, do przemyslenia. Zanim pojdziecie do kina na ten film poczytajcie co aktor i rezyser chcieli ukazac w tym filmie a potem sprawdzcie czy im sie udało.
Moja ocena- Oskar zasłuzony tak dla filmu jak i dla poswiecenia Di Caprio.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 13

Zjawa.

Film wart Oscara.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 14

Oscar zazdjęcia

Przepiękne krajobrazy i świetne zdjęcia. DiCaprio_ szacun za POŚWIĘCENIE. Niestety, sama historia banalna i przewidywalna.
Dla mnie Oscar dla Di Caprio powinien być już za rolę Arniego w filmie "Co gryzie Gilberta Grape'a?" Świetny był też w Wyspie tajemnic jako "Teddy"
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie jest najlepszy film di Caprio z całą pewnością.

Jeśli akurat za niego dostanie Oskara, to będzie ironia losu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wspaniały depresyjny fresk

9/10

Hardy rewelacyjny
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

ja po tym filmie mam niedosyt jedno to naciągane motywy o 30 min za dlugi już nie mieli co wymyslac odbili od watku reżyser chyba chciał zrobić cos w stylu tanczacy z wilkami i wrota niebios ale nie udało się
di caprio i reszta aktorow ratuja ten film
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Niedosyt...

Od razu przyznam, że nie jestem fanką tego typu filmów i poszłam obejrzeć ten film z sentymentu i szacunku dla Leo. Niestety film mnie nie porwał i nie mam tu na myśli wartości akcji czy dialogów. Fabuła była dosyć oczywista i momentami przeciągana. Jeśli chodzi o rolę DiCaprio, to oddał genialnie wszystkie emocje i czuło się jego ból i cierpienie. Niestety niechętnie przyznam, ale to Tom Hardy zrobił na mnie zdecydowanie większe wrażenie i to scen z nim wypatrywałam najbardziej.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11

5/10

szału nie było ,wręcz nuda,w połowie prawie usypiałem,nie polecam
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 22

Mega gów... Omijać szerokim łukiem. 2,5 godziny zmarnowanego życia (+0,5 godz. reklam). Przez cały film rzeźnia. W połowie filmu ludzie zaczęli wychodzić. Film oczywiście dobrze zrobiony, ale po co?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 27

jak dla ciebie g..wno to po co chodzisz na takie filmy

idz na polskie kino, może wzmocnisz się i zapalenia mózgu nie dostaniesz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

dokładnie

dokładnie idzie taki osioł i nie wie na co, a jest fanem polskich komedii rom. ja do kina idę rzadko (2-3 razy w roku) ale wybór jest przemyślany i mało kiedy jestem nie zadowolony... w najbliższym czasie zaliczam jeszcze Nienawistną 8! i juz wiem że to będzie super kino!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie każdemu ten film musi się podobać. Mi też się nie spodobał. Przerysowana, wydłużona do granic możliwości prosta historia. Zdjęcia ciemne, przekolorowane na sino dla pogłębienia nastroju.
Bohater przebywa w wodze o temp. bliskiej zeru kilka(naście) minut i wychodzi z niej o własnych siłach bez dreszczy.
Ciało syna po nocy w mrozie jest miękkie.
Sporo tego typu niedoróbek. DiCaprio był lepszy w innych filmach, za które należał mu się Oskar, a teraz to chyba ostatni moment, bo za rok Oskary trafią do czarnych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

wspaniały, prawdziwy, mocny, realistycznie przedstawiony obraz amerykanów

dzikiego zachodu.... nie tego z Dr. Quin, nie tego z amerykańskich bajek ....
Rola Di Caprio-jestem pod mocnym wrażeniem, w kinowym fotelu czuje się zimno i ból wykończonego Glass'a... 10/10 polecam
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8

kinomaniaczka

Trzymający w napięciu,świetne zdjęcia ... refleksja czym jest przetrwanie i ile człowiek jest w stanie zrobić aby przetrwać, jeśli chodzi o fabułę ... świetnie wykorzystana złość i ból do tego by przetrwać ....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

mega słaby, nie warto...

Co prawda gra aktorska Di Caprio zasługuje na uznanie, ale scenariusz- banał i nuda. Jakbym chciała pooglądać las zimą przez 2,5 godziny, to poszłabym na spacer do lasów oliwskich. Straszne nudy, zero akcji, przeciągnięty film, przewidywalne zakończenie. Film powinien mieć max 1,5 godziny. W życiu tyle razy nie patrzyliśmy na zegarki. No,,... może w trakcie "Grawitacji".
Widać dobry marketing i tyle, nie zasługuje na Oscara i na 30minut reklam przed filmem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

to idź do lego oliwskiego lasu

i nie marudź, zawsze możesz włączyć na wspólnej lub obejrzec pittbula
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

hmm ?

Jakiego LEGO :DDD
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

;)

to taki nasz lokalny yeti;). Nakręcą o nim film, tytułową rolę zagra Leonardo i wtedy zdobędzie Oskara:P

Szkoda,że u Jankesów

facet nie może być tylko twardy.On musi być niezniszczalny.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzę,że film budzi spore kontrowersje i różne opinie

Jak dla mnie wizualny majstersztyk. Nie wiem,czy to zasługa świetnego prowadzenia kamery, czy rewelacyjnej gry aktorów,ale " ja tam byłam" razem z nimi . Rzadko wczuwam się aż do tego stopnia. Na dodatek nie jest to wydmuszka,ale film zmuszający do refleksji. Trzeba go przefiltrować "przez siebie" . Ja się nie nudziłam i jestem za. Leo należy się oskar jak nic.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak bylas razem z nim to zamarzlas
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ta.. moze nie jestem znawca kina......ale wynudzilem sie...no i pewne szczegoly : woda cudowne uleczajaca rany,,, kwart ksiezyca zmieniajace sie co scene tak jakby dwa tygodnie minely,,,,,rozpalenie ogniska na takim wietrze.. slady na sniegu gdzie nikogo nie bylo,,,,,kapiel w takich warunkach i sen w mokrym ubraniu -trzy minuty do zgonu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

To czepianie się o brak realizmu jest dziwne

To jest właśnie kino i dlatego to oglądamy. A wiszenie na skraju budynku i podciąganie jedną ręką, latanie po dachach pociągu bez szwanku, wychodzenie z ciężkich kraks samochodowych jakby nigdy nic. A tu nagle zabrakło trochę dystansu i trzeba wszystko analizować. Z drugiej strony ludzie obozy koncentracyjne przetrwali w skrajnie niesprzyjających okolocznościach, więc może człowiek MA w sobie nadludzką moc.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

szału nie ma

film nie jest ani wybitny, ani tragiczny - jest średni; wspaniałe zdjęcia i gra aktorska (ale mnie się bardziej podobał Hardy, niż DiCaprio, wg mnie był bardziej wyrazisty), ale niestety film całkowicie nierealistyczny - Glass by nie przetrwał tego co pokazali w filmie

film ma jedną zasadniczą wadę - jest za długi, skrócić go o godzinę bądź dwie i byłoby świetne kino
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Właśnie obejrzałem

Tak, kolejny film z cyklu zabili go i uciekł. Fabuła bardzo sztampowa z przewidywalnym zakończeniem. Niemniej jednak jak komuś to nie przeszkadza to można przyjemnie spędzić te dwie i pół godziny. Piękne zdjęcia amerykańskiej przyrody, dobra gra aktorska. Nie jest to dzieło, które przejdzie do klasyki kina, ale może być. 7/10
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

dobre kino

tych co wystawiaja negatywy chyba mamusia widlami karmiła .,film pokazuje co jest w stanie zrobic czlowiek jesli wie po co ma zyc.
to film dosc podobny do filmu
"Apocalypto" A Mel Gibsona.
ten sam klimat.
A ludziska którzy uzywaja wielkich słow aby pokazac swoja elokwencję pozdrawiam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

8/10

Byłem dzisiaj. Dobry film. Nie genialny, po prostu dobry. Może nawet bardzo? Hmm, trudno oceniać na gorąco, ale zapada w pamięć, więc nie jest źle. Niektóre sceny powalające. Np. z niedźwiedziem. Wrażenie realizmu bardzo wysokie. Wiłem się w fotelu z emocji. Były też inne momenty piękne. Np. w jednej ze scen DiCaprio TAK spojrzał - genialnie. To jedno spojrzenie już zasługiwało na Oscara. Jeden zgrzyt - bohater chyba za szybko dobrzał. To było takie na granicy prawdopodobieństwa. lekki niedosyt. Hardy, o którym tyle tu entuzjastycznych opinii? Dla mnie po prostu bardzo dobry, ale bez przesady. Nie jest tak opatrzony, jak DiCaprio, dlatego te wrażenia takie ponadprzeciętne. I tyle w temacie HARDY - DiCAPRIO. Film na pewno wart obejrzenia. Przy okazji, jeśli kogoś klimat świata przedstawionego w filmie zauroczył, to polecam prozę Cormacka McCarthy'ego.

SuperLeo!

Film pięknie nakręcony, doskonała muzyka, Leo się namęczył....
Film składa się z mnóstwa zaporzyczeń z innych filmow. Płyną łodzią- Czas Apokalipsy, budowa szałasu- Dersu Uzała, skok na świerk- Rambo, kryjówka we wnętrzu padniętego konia- Gwiezdne Wojny. A wogóle mam wrażenie, że reżyser oglądał naszego Pana Wołodyjowskiego. Baśka też się tak czołgała.... ;)
Pięknie nakręcony film o rachitycznej historii.

Oskar zasłużony...

ale dla kogo? z pewnością dla... niedźwiedzia. Film bardzo dobry lecz Dicapro za duzo sapał przez caly film dobrze ze robil to na tyle glosno aby zagłuszyć dzieciarnie na wagarach ktora rzucala sie jedzeniem. Serdecznie ich pozdrawiam.Zal, wstyd. moja ocena do tego filmu to mocne 8/10
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sapał i szczerzył ciągle zęby ;-) bueeee. FIlm nie porywał w żadnym wymiarze.

Surowe zdjęcia i piękno przyrody to zdecydowanie za mało.
Takich filmów o podobnej tematyce było już z kilkaset. W zasadzie to przeciętny western z wątkiem zemsty i trudno doszukiwać się w nim czegoś więcej.
To z pewnością nie jest film oscarowy, a zwyczajny średniak nie najgorzej zrobiony.

Zjawa

Niestety film jest nudny i przereklamowany. Na Oscara nie zasługuje ale może dlatego go dostanie ( nie pierwszy taki przypadek). Zdjęcia są piękne ale to za mało.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

a kto według ciebie znawco oskarów , oskara dostanie?

chcialbym. ze Polacy kiedys taki film nakrecili, ale to moze za 100 lat

Zjawa za scenografię i zdjęcia, za pierwszoplanowego aktora raczej gender "danish girl", a nie di caprio

A za film - sporo średniaków, ale pomiędzy Marsjaninem i Zjawą jest znak równości co do poziomu filmu w obu przypadkach nie porywającego. Paradoksalnie może powinien dostać Most szpiegów? Prosty, hollywoodzki i w roku wyborow prezydenckich zahaczający o politykę?

Mam tylko jedną nadzieję...

Witam, jestem świeżo po filmie (bilet z 13.02 seans na 20:00). Po obejrzeniu filmu mam tylko jedną nadzieję, że nakręcą drugą część Zjawy - Zjawa 2. Tym razem małe, dwa niedźwiadki będą ścigały głównego bohatera.
pozdro!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

ech przesadzasz

ja myślę, że główny bohater przeżyje spotkanie z misiem i upadek z klifu z 30m. Acha, i jeszcze kąpiele w rzekach o temp. do 3 C:))

Zjawa

Bardzo bardzo dobry film 8/10
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdecydowanie TAK!!!

W mojej ocenie rewelacja!!! Polecam!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

zdecydowanie NIE!!!

Film obraża inteligencję i wrażliwość estetyczną widza, zrozumie to jednak tylko taki widz, który owe wartości posiada ;) Choć historia jest ciekawa i jak wiemy prawdziwa, to nawet głupek się kapnie, że nie miała prawa przebiegać w taki sposób - nie trzeba znać się na survivalu, żeby wiedzieć, że film jest nie tylko przesadzony, ale momentami absurdalny - aż śmieszny, no i co trzecia scena z cyklu "zabili go i uciekł" :/ Ujęcia faktycznie ciekawe, ale kto tu pisze o pięknych krajobrazach?!!?!!? Ludzie! Wszędzie zgnilizna, brud, smród, krew, lodowato, mrocznie, wietrznie, w stanie rozkładu - zupełnie jak główny bohater charcząco - sapiący przez cały film, do tego sceny są bardzo drastyczne i jak dla mnie - pokazane zbyt dosłownie...Ale jak kogoś takie coś rajcuje i uważa to za piękne, no to cóż...

piękny film, ale

pewne rzeczy są niemożliwe, np:
1. spotkanie z grizzlym zakończyłoby się śmiercią.
2. Kąpiele w zimnych wodach zakończyłyby się śmiercią
3. skąd pięciopalczaste rękawiczki?? Bzdet
4. Rozumiem, że pejzaże są robione komputerowo, ale czemu na jednym zdjęciu jest śnieg, a na drugim go nie ma??
ale film dobry, nawet bardzo, pomimo tych niedoróbek

Czy ten film jest z lektorem bo jak tak to chętnie sié wybiorę na ten film.

Nie, jest tylko dubbingowany

Di Caprio czyta młody Stuhr, a Hady'ego stary.

Dla mnie wybitny film. Arcydzieło, inny wymiar.

dłużyzna

Di Caprio zagrał fantastycznie, doskonale wyrażając cierpienie na swojej twarzy. Tylko dlaczego musiało to trwać ponad 2 godziny?! Przez większość filmu widz ogląda cierpiącego Di Caprio niesionego na noszach, a następnie czołgającego się po lesie....

Myśle że już za samo poświęcenie di Caprio Oskar zasłużony mnie się podobało świetne studium postaw ludzkich w obliczu ciosów życiowych..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie ma oskarow za poswiecenie, Leo zdecydowanie miał lepsze role, film nie dostal oskara dlatego ze te studium przerysowane, odrealnione i już wyświechtane tematycznie,

nieuswiadomienie

Obejrzałem historie o kolejnym superbohaterze. Co prawda ten nie skacze po budynkach i strzela z pajęczyny ale spada z klifów i plywa w lodowatej wodzie. Reżyser ewidentnie nie odrobil lekcji z fizyki. No i juz wiem czemu ten film nie otrzymal Oskara, ale nadal nie wiem za co Leo Oskara otrzymał. Nie ma przeciez kategorii mistrza sapania i plucia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobry warsztat, ale na Oskara zdecydowanie za mało

Inne tematy z forum Filmy

Wartość sentymentalna (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wartość sentymentalna . Przeczytaj o filmie.

Nie ma duchów w mieszkaniu na Dobrej (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Nie ma duchów w mieszkaniu na Dobrej . Przeczytaj o filmie.

Hopnięci (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Hopnięci . Przeczytaj o filmie.

do góry