Widok

Źle się czuje w ciąży:(:(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem w 11 tygodniu dopiero a juz mam doła spowodowanego ciążą. Ciesze się z dziecka ale tak mnie męcza dolegliwosci ciążowe że już momentami nie wytrzymuje z bezsilności:( Mam wieczne mdłości, co 2 dzień to rzyganie, schudłam już 5 kilo i humor tez mam do bani:( Naprawde nawet mi sie juz ładnie ubrać nie chce, jestem spiaca i zmeczona "niczym"....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a wyjdz z domku idz do ludzi pogadaj polaz po sklepach musisz duzo witaminek jesc i na dobry humor czekolada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mdlosci mina
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
mdlosci i sennosc mina.
paulina ma racje-spotkaj sie ze znajomymi, kup sobie cos ladnego, wygodne buty:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
No własnie byłam na zakupach miałam ogolnie dobry humor, ale nic nie znalazłam fajnego, na czekolade to patrzec nie moge chociaz wczesniej uwielbiałam. Chyba pozostaje mi tylko czekac az to sie skonczy...
ja pamietam że pierwsze 3miesiące to w zzasadzie przespałam, bo bylam ciągle zmęczona, spalam w dordze do i z pracy , przychodzilam do domu zjadlam obiad i bach drzemka wstawalam o 20 wykąpałam się i spać, i na drugi dzień do pracy itak w kółko,ale potem przeszło poprostu i od 4 mieisąca byłam jak w skowronkach do końca ciąży.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
normalnie jakbym czytała o sobie. jakieś 5 pierwszych miesięcy to był koszmar.wieczne mdłości, wymioty, zgaga, ciągle bym tylko spała. nie miałam ochoty na nic, a tym bardziej na zakupy i towarzyskie spotkania. ale jak już minęło to dostałam takiej energii,że nie mogłam usiedzieć w miejscu.niestraszne mi były nawet lipcowe i sierpniowe upały-czułam się świetnie.fakt,że po tym okresie zakupy sprawiały mi ogromną przyjemność :)))

u Ciebie też to minie,na bank
Ja tez tak miałam do 14 tygodnia, a później jak ręką odjął! Mi też nic się nie chciało, nawet wychodzic z domu - mąż robił zakupy, sprzątał, gotował, a ja tylko leżałam i spałam.
Spróbuj się zmobilizować (chociaż wiem, że to trudne) i idź na zakupy do sklepu z art. dla dzieci - to była jedyna rzecz która sprawiała mi przyjemność - wystarczyło, że kupiłam skarpetki albo śpiochy z napisem "kocham moją mamę" i już było o niebo lepiej!
Zobaczysz jeszcze kilka dni i będziesz czuła się całkiem inaczej i szybko zapomnisz o tych początkowych dolegliwościach.
Aniu jeszcze 2-3 tyg i będzie lepiej! ja też się do niczego nie nadawałam, a teraz czuję się bardzo dobrze. Niestety te 3 pierwsze miesiące, u niektórych z nas są tragiczne. Ja nie miałam wtedy siły na żadne wyjścia, rano mdłości, potem praca, popołudniu spanie i koniec życia
image
ja tez tak mialam,ale wymiotowałam co chwile i tez nie chcialo mi sie nic,jak szłam do sklepu i jakis nie taki zapach poczułam to zaraz lecialam do domu i wogole bylo przerabane.potem jak sie lepiej poczujesz to ci wróci humor,szczegolnie ze bedzie wiosna !
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No mnie sie zdarzyło ,ze nawet przy biurku w pracy zasnelam,to bylo silniejsze ode mnie .... po prostu zamknely mi sie oczy i tyle.Strasznie zle przechodzilam ciaze,poza wieczna sennoscia mialam mdlosci,sikanie w dzien co 15minut w nocy srednio co 40 minut,bylam wykonczona...Ale teraz mam super synusia wiec bylo warto sie przemeczyc. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
głowa do góry przejdzie nam. Mam teraz ten sam etap co Ty, co prawda mdłości minłęy ale nadal na nic siły nie mam. Oby do przodu :))
image
image
Kochana mialam to samo jakos do okolo 13-14 tygodnia.

Wogole nie chcialo mi sie o siebie zadbac ,chodzilam w dresach nie malowalam sie wiecznie zmeczona,niedospana a wymiotowalam dzien w dzien ze sie balam cos jesc jak musialam wyjsc ale to tez nic nie dawalo ;/

A teraz jest o wiele wiele lepiej wiec u Ciebie jeszcze troszke i to minie az sama poczujesz wielka ulge i wtedy zaczniesz 'szalec' ładnie sie ubierac,malowac chodzic p osklepach ciazowych i dzieciecych zobaczysz humor Ci wroci i bedziesz cieszyla sie ciążą:D
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
ja w pierszej cizy wogle ciezko bylo ze mna wytrzymac caly czas spalam i bylam dalej nie wyspana wymioty na okraglo ale przeszko ok 16 tc
dasz rade.. skup sie na dzidziusiu, ktory siedzie w Twoim brzuszku. mi to pomaga. ogolnie zle znosze ciaze.i mialam i mam dni kiedy mysle, ze nie dam rady, ze juz nie wytrzymam.. bo chodz pragne tego dziecka najbardziej na swiecie ciaza potrafi dac niezle w kosc i normalne jest, ze mamy takie chwile zalamania.
image
image
Aniu-wiem jak sie czujesz!
mialam mdlosci 24 na dobe przez 5 miesiecy.bylam wykonczona.zadne srodki i spsoby nie dzialaly.idąc ulicą czesto zakrywalam buzie dlonia bo caly czas mialam odruchy wymiotne.wogole w ciazy czulam sie KOSZMARNIE.moja lekarka mowila,ze tak reaguja organizmy kobiet,ktore maja bardzo silne hormony.popros ginke,zeby zappisala Ci specjalne czopki na mdlosci(nie pamietam nazwy).Mi nie pomogly,ale moze Tobie akurat:)

Zycze duzo siły:)
oczywiscie sennosc to byla norma.moglam zasnac wszedzie o kazdej porze nawet na stojąco:P
Spalam tez zeby nie czuc tych cholernych mdlosci.
Najgorsze pierwsze miesiące,a później będzie już fajnie:) to najpiekniejszy czas w życiu kobiety:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pozniej jest fajnie..o ile sie nie przytyje za duzo....
o ile nogi nie napuchną koszmarnie....
i tak dalej....
Wszystko jednak zostaje wynagrodzone jak juz maluszek jest na świecie:)
image
Ja zdycham. Czuje się jakbym miała 40st gorączki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

do góry