Widok

Żłobek Bursztynek ul. Rogalińska

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś coś wie kiedy planowane otwarcie? Czy już ktoś dostał informacje, że dziecko się dostało? Mamy miejsce w okolicach 60 i sama nie wiem czy mamy szanse czy nie, bo nic nie chcą mówić....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ktoś w innym wątku napisał, że w okolicy lutego
Ponawiam pytanie, czy ktoś już dostał jakieś informacje o dacie otwarcia i przyjęciu dziecka?
Dyrekcja Rozbudowy Miasta Gdańska działająca w imieniu Gminy Miasta Gdańska, ogłosiła przetarg nieograniczony na budowę nowego modułowego żłobka przy ul. Rogalińskiej w Gdańsku. Przetarg ma formę zaprojektuj i wybuduj, co oznacza, że przedmiotem realizacji jest opracowanie kompleksowej dokumentacji projektowej, uzyskanie pozwolenia na budowę, a następnie wykonanie robót budowlano-montażowych w zakresie budowy modułowego żłobka wraz z uzbrojeniem i zagospodarowaniem terenu. Przeznaczony pod inwestycję teren o pow. 19 720m2 zlokalizowany jest przy ul. Rogalińskiej w dzielnicy Gdańsk Chełm.
Żłobek stanowić będzie 3 oddziałowy budynek przeznaczony dla łącznie 96 maluszków. Do dyspozycji dzieci będzie bawialnia, sypialnia, szatnia oraz przylegający bezpośrednio do sal sanitariat. Oprócz oddziałów dla dzieci w budynku znajdować się będą także pomieszczenia administracyjno-socjalne, technologiczne (węzeł żywienia) i techniczne. Żłobek ma być przystosowany dla dzieci niepełnosprawnych bądź wymagających szczególnej opieki. Realizacja obejmuje także zagospodarowanie terenu w place zabaw, parkingi, zieleń oraz infrastrukturę towarzyszącą. Realizacja inwestycji potrwa do połowy grudnia br.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No właśnie chyba im to nie wyszło.
termin otwarcia-kwiecień 2016
Skąd masz takie informacje? Czy to pewne?
Też mam takie informacje od Pani ze żłobków.
Do mnie wczoraj dzwonili ze żłobka i pytali czy jestem zainteresowana otwarcie 1 kwietnia
Rekrutacja czy jak to tam nazwać już ruszyła. Wiem bo sama dziś córcię rejestrowałam. Miejsce 476.
Rekrutacja ruszyła już w listopadzie.
A z którego miejsca dostają się dzieci? My jesteśmy 36 i czekamy już prawie 1,5 roku.
Rekrutacja puki co odbywa sie w urzedzie i tam z listy wybieraja dzieci moj synek sie dostal ale ja zapisalam juz synka w ubieglym roku w listopadzie
O co chodzi z tym urzędem. Rekrutacja jest elektroniczna.
no właśnie o co chodzi jak można wziąć udział w rekrutacji ??
Normalnie rejestracja internetowa i czekamy. My ponad rok czekaliśmy i dostaliśmy miejsce. Są trzy grupy wiekowe i pewnie wybierają po kolei po 20 pierwszych osób z grupy wiekowej które są gotowe od 1 kwietnia.
w każdej grupie ma być po 32 dzieci, łącznie jest 96 miejsc, a rejestracja jest tylko internetowa
Ważne żeby ten żłobek mieć na pierwszej pozycji wśród żłobków zdeklarowanych. Ja rego nie wiedziałam i było zamieszanie ale w końcu dostaliśmy się
Może ktoś jest chętny żeby umówić dzieci do zabawy zanim spotkają się w żłobku? Żeby ułatwić im adaptację? Pozdrawiam
Renkloda@wp.pl
Myśle ze To dobry pomysł zeby spotkac sie z dzieciakami przed otwarciem. Jestem jak najbardziej ZA
do góry