Widok

Żłobek "Jak u babci"

Witam
Na forum zwykle szukam informacji ale tym razem mam bardzo pilne pytanie. Moje dziecię od jakiegoś czasu chodzi do żłobka "jak u babci", a ja jakoś zaczynam mieć mieszane uczucia. Chciałabym się dowiedzieć czy któraś z was może coś słyszała na jego temat, może jakieś inne opinie? A może też posyłacie tam dzieciaczki.
Będę naprawdę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam tam niestety swoje dziecko (na Dąbrówki) - jak wyżej pisałam absolutnie nie polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
o jakim żlobku piszecie na wawelskiej czy dabrówki bo mnie interesuje ten na dabrówki jakie sa wasze odczucia???ja mam mieszane i chetnie bym porozmawiala z mama ktora tez ma tam swoja pocieche:)
Moje dziecko chodzi do Państwowego ale jeśli sądzisz że tam dzieci wychodzą na spacer to się mylisz... tak samo moje dziecko choruje pomimo zasady że po nieobecności 3 dniowej spow. chorobą potrzebne jest zaświadczenie od lekarza. Moje dziecko choruje co trzy tygodnie. W poniedziałek oddałam dziecko całkiem zdrowe po zapaleniu oskrzeli dziś już ma katar... nie unikniesz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
konkurencja chyba Was nie lubi :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
pozdrawiam
Ja zrezygnowałem z żoną z usług tego żłobka z paru powodów:
1. Dyrektorka zapewniała, że dzieci są wyprowadzane na spacer - nie były.

2, Zaklejone szyby - wybaczcie ale to można wykitować będąc cały czas w zamkniętym pomieszczeniu bez dziennego światła. Rozumiem, że taki układ pomieszczeń więc tym bardziej nie powinno zaklejać się okien.
3. Dyrektorka zapewniała o twardej zasadzie - "chorych dzieci nie przyjmujemy" - my naszego synka nie oddawaliśmy jak miał katar, gdy się wyleczył i chodził znów do żłobka - znów chorował, zarażając się od chorych dzieci.
4. Zbyt duża a nawet bardzo duża ilość dzieci jak na tak mały żłobek.

Osobiście jakoś przełknąłbym to, że w żłobku dzieci chorują ale dzieci mogłyby być wyprowadzane na spacer i wpuścić do żłobka więcej światła dziennego.

Nie piszę tego posta złośliwie, uważam wręcz, że powinna to być cenna sugestia dla właścicielki żłobka.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10
Witam,

Moja córcia już 1,5 roku chodzi do żłobka na Wawelskiej i owszem choruje ( jak mówią lekarze dziecko mające kontakt z innymi dziećmi przez pierwszy rok a nawet 2 lata choruje 8-9 razy w ciągu roku), ale mimo to jestem bardzo zadowolona. Mieliśmy dylemat czy aby na pewno dobrze robimy, ale teraz wiem że to była słuszna decyzja. Mała jest szczęśliwa, bardzo lubi swoje opiekunki i dzieci:) Żłobek bardzo mi pomógł w nauczeniu małej korzystania z nocnika (przed skończeniem 2 latek przestała chodzić w pieluszkach a na nocniku siadała od 10 miesiąca), smoczek odstawiliśmy też z pomocą opiekunek. Poza tym mała dopiero co skończyła 2 lata a już dawno potrafi sama założyć sobie spodnie skarpetki i buty, sprząta swoje zabawki po skończonej zabawie i wiele innych drobiazgów które bardzo ułatwiają mi życie. Oczywiście nie jest to zasługa samego żłobka ale owocnej współpracy z Paniami, które wspierają decyzje rodziców a czasami podpowiadają co zrobić aby dziecko przez pewne etapy przechodziło spokojniej. Bardzo dziękuję wszystkim Paniom z Wawelskiej za opiekę i ogromną cierpliwość:) życzę dużo zadowolenia z pracy!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
W sezonie chorobowym we wszystkich przedszkolach i żłobkach dzieci są zaglutowane. tak też było z moimi córciami i nie wierzę, że w jednym klubie stał się cud i dzieci nie mają kataru.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szczerze to byłam w tym złobku i nie za bardzo mi się spodobało. Wybrałam inny prywatny. Odwiedziłam żłobek bez zapowiedzenia. Dzieci z gilami, tylko dwie opiekunki jakoś takoś intuicja mi podpowiedziała, żeby tam nie oddawać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
moje dziecko tez chodzi na wawelska i tez jestem zadowolona z opieki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam zapytać u źródła.
Poczekaj przed żłobkiem ok godz. 16:00 i pozaczepiaj rodziców którzy o tej porze zwykle odbierają maluchy.
Moje dziecko chodzi do "jak u babci" na ul. wawelskiej.
Opieka doskonała, choć dzieci wciąż zasmarkane, ale to podobno norma.
Będę wdzięczna za opinię na temat żłobka 'Jak u Babci' oraz tego na chełmie (Lubuskiej?)
Aga zdecydowałaś się na żłobek?? jak ten na Chełmie?
Może jakieś nowe opinie??
maritiki@op.pl
Jak byliśmy oglądać ten żłobek to jedna z pań zajmowała się karmieniem, i wyglądało to tak, że miała przy sobie dwójkę dzieci. Jedno jedzące już samodzielnie siedziało w foteliku i jadło, a drugie w drugim krzesełku do karmienia i było karmione przez ową panią. i tak po nakarmieniu jednego, brała pani kolejne dziecko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Byliśmy obejrzeć ten żłobek i w sumie nie memy porównania z innym, więc trudno powiedzieć. Mają podział na dzieciaczki większe i mniejsze, bo mają 2 placówki, na Wawelskiej i na Dąbrówki. Nasz synek 11 mies jest otwartym dzieckiem i od razu poszedł do dzieci bawić się. Panie zabawiały dzieci, przytulały, także myślę, że w miarę ok. Chcemy jeszcze obejrzeć żłobek na Chełmie na ul. Lubuskiej i wtedy zdecydujemy. A może któraś z mam podzieli się opiniami na temat tego żłobka. Pozsdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nasze dziecko bardzo łatwo się zaadaptowało, najwyraźniej spodobala mu się atmosfera tam panujaca - widzę to po tym jak przychodzi niedziela - wtedy dziecko się po prostu nudzi w domku, snuje się czasami jest marudne- widać że chciałoby pobyc trochę w żłobku i dzieciakami. My na pewno nie żałujemy tej decyzji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
halo
może jest tu mama maluszka, które jest w tym żłobku ????
dziewczyny jak dzieciaczki w żłobku?? "jak u babci"
zadowolone jesteście??
nasza niania w szpitalu i niestety musi zrezygnować z opieki nad małą i tak myślałam o tym żłobku

będę wdzięczna za odpowiedź
my do żłobka Jak U Babci dostałyśmy się bez problemu. A niedawno otworzyli drugą placówkę. Trzebaby było zadzwonić i zapytać czy są jeszcze miejsca. Najważniesze, że udało ci się gdzieś zapisać. Teraz wystarczy poczekać. Ja nie byłam tak zapobiegawcza i bałam się, że Zuzia szybciej pójdzie do przedszkola, niż dostanie miejsce. Na szczęście trafiliśmy na nowy żłobek.
Koleżanka po zapisaniu synka do państwowego była na 250 którymś miejscu i boi się, że nie dostanie się przed powrotem do pracy.
Najlepiej zarezerwuj sobie awaryjnie miejsce gdzieś w prywatnym, a w państwowym czekaj na rozwój sytuacji.

Trzymam kciuki. Powodzenia

Inne tematy z forum Chełm

Rozliczenie ogrzewania (37 odpowiedzi)

Ciekawe! Nowy sezon grzewczy trwa w najlepsze,a nie ma jeszcze rozliczenia za poprzedni.

do góry