Widok

Zlobek Kasztanek Piastowska-pytanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja córka od wrzesnia idzie do zlobka na Piastowskiej. Mam pytanie do mam, ktorych dzieci chodza/dostaly sie do w/w zlobka:
-jakiej wielkosci powinna byc ta poszewka sluzaca za przescieradelko??
-czy ktoras z mam dysponuje moze lista rzeczy jakie nalezy dostarczyc do zlobka (niestety swoja liste zgubilam;/) za odpowiedzi bede baaardzo wdzieczna:)

A moze ktoras mama podzieli sie opinia o zlobku, jak przebiega adaptacja dziecka, jak z chorobami?? Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My czekaliśmy dwa lata. Syn właśnie kończy przygodę z tym żłobkiem, załapał się tylko na rok, teraz już przedszkole.
_
A kiedy dostawałyście info, że dziecko dostało się do żłobka? Mój obecnie jest w okolicach 80 miejsca i zastanawiam się, czy jest szansa żeby się dostał jakoś późną jesienią...
Moja córka jest obecnie na 64 miejscu w ciągu tygodnia przesunęłyśmy się w kolejce o około 60 miejsc , ale żadnej informacji o dacie przyjęcia jeszcze nie otrzymałam , pewnie listy na wrzesień już zostały ustalone stąd ten postęp.
My dostaliśmy informacje na koniec września 2014, że od października jest miejsce czy się decydujemy. Syn był wtedy na liście oczekujących gdzieś koło 100. Nie wiem czy przedszkole nie było w stanie się skontaktować z oczekującymi, czy po prostu nikt z tej setki przed nami się nie zdecydował. Tym cudownym sposobem dostaliśmy się do przedszkola z dość odległej pozycji na liście oczekujących.
Warto odbierać telefony :)
_
ile jest dzieci w grupach i ile grup?
średnio po 20 i grup 4
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dostałam teraz w maju informacje o przyjęciu we wrześniu
No niestety otworzenie żłobka jet trudne i wymaga ciągłej kontroli i udoskonalania. Jeśli jeszcze mamy jedzenie to musimy przejść obiór Inspekcji Sanitarnej więcej na ten tematu przeczytałam tutaj: WWW.wspomagamy.pl/wymagania-sanepidu-dla-zlobka-haccp/
to też nie zawsze jest takie łatwe i proste :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry