Widok

Żłobek - które jesteście na liście?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, zapisałam wczoraj Malucha do żłobka, jesteśmy na 678 miejscu, czy to normalne? ;)
Czy któraś z Was się orientuje jak szybko "posuwa" się kolejka?
Czy w ogóle mamy szansę, żeby się dostać przed ukończeniem 3-go roku życia? :P

Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja do żłobka na Malczewskiego jestem siedemstektóraś, do "Berka" na pięćsetktóryms miejscu. ;-P
A co do szans na dostanie się: Mojej koleżanki synek od miesiąca chodzi do żłobka na Chełmie. Jak się tam dostał? Moja koleżanka, pracuje z koleżanką która z kolei zna kogoś z tego żłobka... W rekrutacji elektronicznej nawet się nie zalogowali... Więc chyba masz odpowiedź...
A jak szybko posuwa się kolejka: Z pierwszym dzieckiem w 2011r, kiedy jeszcze można było zapisywać się bez peeselu dziecka, zapisałam się będąc w 6 TYGODNIU ciąży, jak synek miał 14 miesięcy to mogłam go zapisać ale wtedy już chodził do żłobka prywatnego i nie chciałam mu zmieniać. Więc wtedy czekało się 2 lata...
ja zapisałam córę w kolejkę w listopadzie, była na 680mc, teraz jesteśmy na 520 miejscu więc wątpie aby do października się dostała......
"a koleżanka koleżanki..."
ciekawe jakim cudem przyjęli dziecko niezalogowane w systemie. przykro mi, ale nie ma takiej opcji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jest taka opcja bo dzieciak ma 14 miesięcy, jego mama nie była zarejestrowana w systemie jeszcze w zeszłym miesiącu a mimo tego miejsce się dla niego znalazło. Po prostu przyjęto go poza kolejką i nie jest to pierwsze dziecko tak przyjęte w tym konkretnym żłobku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas wyglada to tak
BEREK: 351
FRASZKA : 496
BÓWKA: 394

nie mam szans dostania sie od wrzesnia,
poza tym do pracy wracam w maju, synek od 2 marca chodzi do prywatnego

chyba ze ma się znajomosci o których pisze tessaja

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może spróbujcie do Żłobka Pozytywnych inicjatyw, jeżeli nie macie zniżek do Państwowego to wyjdzie Wam więcej niż w w tym żłobku.. ( Ja czekałam 1,5 roku)
Rejestrowalam synka we wrześniu, byliśmy na pozycjach 665/709/421, po 6miesiacach 433/478/301. Miałam cicha nadzieje ze uda nam się do września skoczyć na odpowiednia pozycje...ale marnie to wyglada
rejestrowałam synka jak miał 6 tygodni - teraz jesteśmy na 28 miejscu, Gdynia centrum. Straszne te wasze liczby...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wow to nieźle, chyba jeszcze się pogorszyło...
Ja prawie rok temu zapisywałam i było 505, a dziś ok 160, mam nadzieję że od września się uda :)
Ja zapisałam córkę do żłobka jak miała trzy tygodnie, była wtedy ( w kwietniu 2014) na liście 482 , ostatnio miała numer coś ponad 200 w żłobku na Zaspie , a w między czasie otworzyli nowy żłobek na Morenie i jak były zapisy okazało się , że tam ma numer 152.
Dziewczyny! przez te kilka dni skoczyliśmy o 40 miejsc w dół :)

Także chyba nie jest źle, jak tak dalej pójdzie to - statystycznie rzecz biorąc - dostaniemy się wcześniej niż przypuszczaliśmy.

A tak hipotetycznie - co w takiej sytuacji? Bo rozumiem, że miejsce w żłobku nie będzie czekać... Trzeba by zrezygnować z macierzyńskiego i wcześniej wrócić do pracy?
Niestety bym za bardzo sie nie cieszyła,bo bywają miesiace,że o 10 miejs się przesuwasz, a ostatnio otworzyli nowy żłobek i dlatego duży spadek w kolejce, bo sporo osób zwolniło miejsce w 1 z 3 wybranych żłobków. Przez 6 miesiecy średnio 200 miejsc sie przesunęliśmy my i z 3 znajome także.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

do góry