Widok

Żłobki w okolicy Orunii Górnej/Os. Pogodne (?)

Ponieważ zaczęłam się tematem interesować niedawno, to chciałam zasięgnąć Waszej opinii.
Myślimy o oddaniu synka do żłobka (jakoś jesienią) - będzie miał wtedy 2 latka. Mieszkam obok Przychodni Świętokrzyskiej i zależy mi, żeby było blisko.
Jakie w okolicy są żłobki? Jakie warunki, godziny otwarcia, ceny itp?

Proszę podzielcie się opiniami :)

Dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na nas Jak u Babci na Wawelskiej też ponure wrażenie zrobiło i zdecydowaliśmy się na Klubik przy żlobku "dobry port" na Chełmie.
Jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni, Panie bardzo oddane dzieciom i miłe. Koszt za cały dzień to 700 + posiłki oraz 200 zł wpisowego jednorazowe. Posiłki w formie cateringu.

Łucja - I co, zapisaliście synka?

Jest ok. Póki co jest jedna opiekunka. Trudno to nazwać grafikiem, ale posiłki i drzemki są raczej o stałych porach. Poza tym zabawy kreatywne, czasem spacery jak nie jest zimno.

Do Tup - może napiszesz jak oceniasz Klubik u Kasi po tych kilku miesiącach? Ile jest tam opiekunek i czy mają jakiś ramowy grafik dnia?

My też się zastanawiamy żeby wysłać tam synka.
Ma 13 miesięcy.
Jak wrażenia po pierwszych tygodniach Małej?

Wrażenia ok. Młoda od 1 lutego zaczyna "pełen etat". A opłaty jak w każdym prywatnym :)

I jak pierwsze wrażenia o Klubiku u Kasi? Jak tam wyglada sprawa oplat?

Też się interesowałam tematem niedawno, więc mam w miarę świeże info. Żłobek na Sosnkowskiego nie ma wolnych miejsc i z tego co powiedziała mi Pani opiekunka z końcem roku będą go przekształcać na przedszkole, więc nie przyjmują nowych dzieci. Żłobek Jak u Babci też nie ma miejsc... Nie idzie się też skontaktować z Dyrektorką ani telefonicznie ani mailowo. Byłam też osobiście i pani opiekunka wzięła ode mnie namiary i powiedziała, że Pani Dyrektor się do mnie odezwie-to było 1,5 m temu i kontaktu zero. W związku z tym olewam ich placówkę i nie będę robić reklamy. Poza tym koleżanki córka tam chodzi i dzieci bardzo rzadko wychodzą na dwór... Tyle w temacie.
Od 16 stycznia zaczynam z małą aklimatyzację w klubiku u Kasi na Platynowej. Nie chcę póki co oceniać, ale wydaje się ok.

Proszę o aktualne informacje na temat żłobków w okolicy Oruni Górnej.
proszę zadzwonić do Przedszkola Marchewka przyjmują dzieci młodsze niż w innych przedszkolach ;) Moja córka tam chodzi i jestem bardzo zadowolona ,rodzinna atmosfera i super jedzenie polecam w 100%
to jest http://orunskaakademia.pl/sosn1.html
może się zmieniło wiem że miały być 2 grupy zrobione
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
byc moze, ja pisalam ze osobiscie nie widzialam tylko kolezanka mi mowila
ja jak byłam w smyku to byly grupy na maksa ok.10-12 dzieci byla 1 grupa i 3-4 panie.
na wawelskiej są trzy panie naetacie plus jedna na pol etatu, teraz były urlopy z tego co mowila ta szefowa
No to prosty rachunek: 36 dzieci : 8 pań = "4,5 dziecka" na 1 panią - czyli jak wszędzie.

W żłobku Jak u Babci jest (przynajmniej w tej filii na Dąbrówki) grupa 15-dzieciowa z 3 paniami (ale częto z dwiema tylko).
maritiki@op.pl
tak ale w tym smyku kolezanka zapisała corke i jest chyba 36 dzieci na 8 pan :/
przynajmniej ona tak mowiła
blisko na Kieleckiej masz smyka
http://www.zlobek-gdansk.pl/cennik.html
Jest tam raczej fajnie byłam oglądać ale mój chodzi do zielonomi.net i jesteśmy bardzo zadowoleni
Filip moj chodzi tam drugi miesiac i ja raczej tez jestem zadowolona a fifi chetnie tam idzie, on coprawda jest na dwa razy w tygodniu
Żeby nikt nie pomyślał - ja nie odradzam żłobka Jak u Babci. Po prostu niektóre rzeczy mi tam nie odpowiadają, również słyszałam różne opinie i dlatego myślę o zmianie.